Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhabalar, birkaç gün önce sokaktan evimize aldığımız 5 aylık kedimiz 2. Gün tuvalet eğitimini edindi fakat bazen yoğun şekilde kaka kokusu yayıyor ve oturduğu yerde makatindaki islakliktan dolayı minik minik kaka izleri bırakıyor. Böyle bi durumla karşılaştıysanız nasıl çözüm buldunuz, yazabilir misiniz?
Hiç bir çözüm bulamadım 4.5 ay ile 7.5 ay arası aynı şey azalarak devam etti. 8. ayında tamamen geçti.
Birisi fısfısla su püskürtürseniz kendini yalayacaktır ve bu şekilde zamanla alışır yazmıştı. Ben hiç yaşamadım ama mantıklı geldi
Zamanla düzelir diye düşünüyorum ben de. Arada poposunu ıslak bi pamukla temizlerseniz belki işe yarar bilemiyorum.
Gerçi bunu yapmayın ya farketmeden sık sık yaparsanız o zaman da yaşlanmayı iyice bırakır falan o daha kötü. Bu arada şimdi yazarken aklıma geldi bir de kediniz belki ishalse böyle bir sorun yaşıyor olabilirsiniz kakasını kontrol ettiniz mi hiç?
Yok kakasini düzenli kontrol ediyorum sokaktan geldiği için ilk kakasini yaptığında ishaldi ama ondan sonra 3 gündür gayet saglikli gorunuyor kakasi
Ben 3 y boyunca elimde ıslak bezle tuvalet önünde bekledim. Yetişemediğim zamanlardan kalma halımda hala izler mevcut. :) O zamanlar boyu yetişmiyordu beceremiyordu. ama belli bir zamandan sonra benim silmemden rahatsız oldugu için kendi yalamaya basladı. Tüyleri uzun olmasına ragmen maşallah artık hiç bir yerine bulaştırmıyor, sürekli temizliyor. Su püskürtmek de işiniz görür.
Su püskürtürseniz ters de tepebilir bence ama ben de kesinlikle 2 3 ay poposunu sildim sürekli. Üzerine de basıyordu. Ayaklarını siliyordum. Yapacak bir şey yok. Belli bir süreden sonra bazı şeyler oturuyor
Temizlemeyi öğrendiğinde geçecektir zamana bırakın biraz :) Ya da yaptığı anı yakalayabilirseniz silin yine zamanla alışır
malesef benimki bide bayagi uzun tuylu. Aldim alali aylarca ayni sorunla ugrastim. Hep takip edip ben sildim. İslaklik gitsin diye kuru peceteyli degdirdim sadece sonralarda. İslak biseyle silmemeye basladim. Bazen tuylere yapisip kuruyanlar cikmiyordu, kesiyodum minik minik onlari makasla:) suan 8aylik tamamen duzeldi
Şimdi denedim su damlatmayi poposuna, biraz temizledi kendisini ama kokusunda çok azalma yok zamanla olur sanırım
Bende de aynı problem var fisfisla su püskürtünce kendisi temizliyor ilk günlerde kendim sildim ama son 1 aydır poposuna su püskürtüyorum daha degisme yok ben yapmasam kendi kendine temizlemiyor. Bacaklarına bulaşınca ıslak mendille siliyorum. Kaka kokusu olmuyor bu şekilde. Eğer aşırı bulastirdiysa ıslak mendille geçmediyse kokusu o zaman hangi bacagiysa o bacağı bölgesel olarak yıkıyorum.
Kokusu kedinizin isteyerek bilerek yaptığı birşey değil. Sündirim sistemi ile bir problemden ya da mamasından veya yediklerinden dolayı koku yapıyordur. Mamalar en büyük etken koku için bilginiz olsun :)
Geçen ay aynı sorunu ileri boyutta yaşadık ki halı koltuk ne varsa temizliğe gitti tam bi kaos havası . Su sıkmak daha fazla koku ve miğde bulantısı yapacağından tam bi çözüm olmuyo. O bölgeyi yıkayıp güzelce tarayıp kuruladık fazla uzun tüyleri kısalttık ve en önemlisi mamayı değiştirdik birdaha hiç yaşamadık aynı sorunu güzelce kendini temizliyo artık Tia.
Choqo, hangi mamaya geçince düzeldi?
ND tahılsız serisinden kullanmaya başlayınca sorunumuz çözülmüştü bizim, şu anda da instinct kullanıyoruz her ikisini de tavsiye edebilirim.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.