Kısırlaştırada Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Fablemoon
Fablemoon

5495 Puan

Yarın dişi kedimi kısırlaştırmaya gidiceğim dikkat etmem gerekenleri fazlasıyla araştırdım ama eksiğim vardır diye son bir kere sormak istiyorum dikkat etmem gerekenler nelerdir?

7 CEVAP

bblackk
bblackk

773

Benim kedim erkek fakat ortak olan belli başlı şeyleri var. Dikişini yalamasına izin vermeyin. Bana kalırsa boyunlukla strese sokmak yerine ayrılmadan başında bekleyin. Ben 24 saat başından hiç ayrılmadım uyumadım. Narkoz etkisiyle zıplayama çalışıp düşebiliyorlar ve bu dikişin patlamasına sebep olabiliyor. İlk 3 gün zıplamasına tepelere çıkmasına izin vermeyin. İdrarını kaçıracaktır bacaklarını sirkeli suyla temizleyebilirsiniz. Tam ayılmadan hali yokken temizliğini yapmanızı tavsiye ederim. Temiz hijyenik ortam sunduğunuz yarayı koruyabildiğiniz anda hiçbir sıkıntı çıkmıyor.

bblackk
bblackk

773

İllaki yalıyorlar ona yapılabilecek hiçbir şey yok benim kedim dikişini bile açtı bu kadar korumaya dikkate rağmen.

pinarsert
pinarsert

1109

Ben iki hafta önce dişi kedimi kısırlaştırdım. Korkulacak hiç bir şey yok. İdrarını kaırıyor ve kusuyorlar ilk gün sürekli. Bizimkinin belini sardılar tamamen bandajlıydı. 2 gün sonra bandajını açıp boyunluk taktık. Doktor antibiyotik için iğne verdi ama evde beceremedik, reçete yazdırıp sıvı şekilde bir antibiyotik aldık. Bence siz de sıvı alın. Şırınga ile ağzından veriyoruz. Kedinin de canı yanıyor. günde 2 kez pansuman yapıyoruz batikon ile. ameliyat sonrası ilk yemeğini az verin bizimki kusmuştu uzun süre aç kaldığı için.

pinarsert
pinarsert

1109

Bizimki boyunluğa hemen alıştı çok inatçı kedi olmasına rağmen ben kullanmanızı öneririm. Yaramızda hiç bir sorunumuz olmadı. Yalayamadı da.

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

benim oğlum yaladı, veteriner de yalasın daha çabuk iyileşir dedi. sorun olmadı. kısırlaştırdıktan sonra daha anestezideyken ben aldım geldim eve. anesteziden hızlı çıksın diye yakmayacak sıcaklıkta pet şişeleri doldurup sırtına ve önüne koydum. anesteziden çıkarken idrar kaçırabildiği için yere kalın bir minder üzerine tek kullanımlık 10tanesi 10 lira olan bebek bakım örtülerinden koydum öyle yatırdım. hep kaçmak gitmek istedi izin vermedim yanında durdum sabaha kadar, ilk kez o gece kucağıma geldi. 15 gün hiç ıslanmayacak ve taşa yatmayacak. halıya yatabilir. benim kedim ameliyatı olalı bir yılı geçti, hani kuyu değişecekti değişmedi derken derken önceleri gelip 3 saniye kucağımda durup kaçan kedi artık her gün gelip kucağımda mırlaya mırlaya uyuyor, evde çok daha mutlu.

Fablemoon
Fablemoon

5495

İlk 2 gün pansiyonda kalıcak,Veterinerimiz Elizabeth başlık önerdi bizde ondan kullanacağız bu Elizabeth başlığı kaç gün kullanmamız gerek? Dikişler alınana kadar 10 gün takmak mı gerekli? Birde zıplamasını nasıl engelleyebilirim?

Mayis1
Mayis1

12715

@bblackk e katılıyorum özellikle de yakalık konusunda. Açmaya çalışmazsa takmayın (çoğu kedi uğraşmıyor dikişle). Uyanana kadar altında pet oluyor veteriner koyuyor zaten. Oraya çişini yapıyor uyurken. Eğer ameliyattan 12 saat önce yem ve su vermeyi keserseniz kusma ihtimali azalır ya da 1-2 defa kusar. İlk 4 gün kuru mama vermeyin. 5. Gün verirken de ıslatın. Eğer yine de kabız olursa bir çaykaşığı zeytinyağı içirirsiniz. Ama kakasını yapmadı diye ilk günden içirmeyin, 3-4 gün yapmaması normal.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 381 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR