Kedi Mi Köpek Mi

babutcu16
babutcu16

2808 Puan

Anket

kedi
(9 oy)
köpek
(1 oy)
elbette kedi cat
(6 oy)
elbette köpek dog
(0 oy)
Toplam (16 oy)

hadi bakalım sizce şampiyon kim


6 CEVAP

babutcu16
babutcu16

2808

Bu soru, tavuk mu yumurta mı tartışması gibi. Köpek mi kedi mi? Kedi mi köpek mi? Cevaplaması ne kadar da zor! Her ne kadar ikisini de tercih eden hayvan severler olsa da, gerçek seçiminiz karakterinize bağlı. Bütün mesele, nasıl bir evde yaşadığınıza ve hayvanlarınızla aranızda nasıl bir ilişki olduğuna bağlı. Ancak, Facebook yeni bir fikir üretti. Evinizde beslediğiniz evcil hayvanınıza göre sizin kişiliğinizi analiz ediyor.
Kedi mi köpek mi? Bilim bu konuda ne diyor?
Bilim adamları evde köpek besleyenlerin daha sorumlu olduklarını söylüyorlar. Kedi edinenler ise daha maceracı. Bununla birlikte, hayvanseverler arasında farklılık gösteren tek özellik bunlarla kalmıyor.


Texas Üniversitesi de bir çalışma yaptı. “Kedileri tercih edenler ile köpeklere daha yakın olan bireyler arasında kayda değer farklar olduğu” sonucuna vardılar. Bu test sonucuna göre, % 45’i köpeklere daha yakın hissetmektedir. Kedi sahiplerinin % 28’i ile karşılaştırıldığında bu grup ayrıca, evcil hayvanlarına karşı duydukları hisleri daha çok ifade etmektedir.


Köpek sahiplerinin özellikleriyle ilgili olarak, daha dışa dönük ve daha az nevrotik olduklarını ve kendilerini sevgi dolu ve sorumlu olarak tanımladıklarını vurgulayabiliriz. Ayrıca evlenme ve çocuk sahibi olma fikrine sahipler.


Kedi severler ise daha maceracılar. Ayrıca daha yaratıcı oldukları gibi, anksiyeteye de meyilli olurlar ve yalnız yaşamayı tercih ederler (daha bağımsız).


Bu çalışmayla ilgili bilim insanları, hayvanların öz algılamalarına ek olarak, insanlar ve evcil hayvanları arasında karakterin “bulaşıcı” olduğunu açıkladı. Örneğin, sosyalleşmeyi tercih eden bir yapımız varsa, köpeklere daha benzer yapıdayız demektir. Bu yüzden evde köpek beslemeyi tercih ederiz. Diğer yandan, yalnızlığı ve tek başınalığı seviyorsak, evcil hayvan olarak kedileri tercih ederiz.


Köpekler daha çok ilgi ister ve bakımı daha pahalıya mal olur. Gürültücü oldukları kadar ev halkına karşı aşırı korumacı yaklaşırlar ve çok sadıktırlar. Diğer yandan kediler daha bağımsızdırlar, daha az ilgi isterler ve günün çoğunluğunu çalışarak geçiren kişiler için oldukça ideal hayvanlardır.

babutcu16
babutcu16

2808

okuduğunuz için tşkkrlr

Ecerana
Ecerana

14974

Bn ce imkan varsa her ikisi de hatta sadece kedi köpek de değil başka hayvanlar da beslerim ben olsam ama apartman dairesinde maalesef imkanlar kısıtlı

Bgisan
Bgisan

1795

Keşke bi çiftliğim olsa da bütün hayvanlardan alabilsem :(

Ben kedi kopek arasinda secim yapamam, ikisinin de yeri ayri. Fakat bu secimi kendi imkanlarimiza kosullarimiza gore yapmaliyiz. Bizim kosullarimiz krdi icin kopek icin uygun? Onemli olan bu sadece( bana gore)

**kedi icin mi? Kopek icin mi? Demek istedim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 428 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR