Karma Aşı ?

sercosak
sercosak

247 Puan

arkadaşlar mehaba 2 aylık oğlum 15 gün sonra karma aşısı yapılcak duyduguma göre aşıdan sonra halsiz falan oluyormuş bunun hakkında bilgi verirmisiniz iğne tek 1 tanemi oluyor yoksa 2.3 tane falanmı ?

6 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Ilk karma așı 20gün kadar ara ile 2 doz olarak vuruluyor. Yani ilk karmayı 2 defa vurduracaksınız. Sonrasında yılda bir vurulacak. Așı sonrası halsizlik, ateș olabilir. Benim ufak kedim 1buçuk,2 ay civarındayken ilk karmasını oldu, kapı pervazlarında yatıp cereyanda kamiș üșüttü ve ishal, kusma, ateșle beraber avuçlarımın içinde eridi, 1 ay kadar uğraștık serumlar, antibiyotik tedavisi, șükür ki kurtuldu șu an gayet sağlıklı. Așı sonrası dikkat edin fakat bu anlattıklarım gözünüzü korkutmasın da, büyük olan kedimde hiç bir așısından sonra bir sıkıntı yașamadık biz.

Hiç birşey olmuyor 12 saat filan uyuyorlar daha sonra düzeliyor

rrumeysa
rrumeysa

2554

Karma aşısı 2 dozdur.15gun arayla Igne olarak yapilir.Sonra yillik asi olur. Bazi kedilerde halsizlik gibi seyler yapabilir.

mimimomo
mimimomo

12335

biraz fazlaca uyuyolar + igne bolgesi biraz aciyo olabilir, severken o bolgeye pek ugramayin, mikleyebilir:) mama tuketimi de azaliyor biraz, ertesi gun normale donuyor korkmayin :) {ben de nobet tuttum kusma falan olabilir diye cok sukur, atlattik. simdi kuduz asisindan korkma sirasi bizde :)) }

bskkrky
bskkrky

2762

Bende 1 hafta önce yaptırdım kedim 3 aylık. Normalden biraz fazla uyudu ve aşı yerine dokundurmadı. Haricinde bende çok korkuyordum ama şükür bi sıkıntı yaşamadık. Ama 3 gün boyunca kusma, ishal, halsizlik, uyku hali, iştahsızlık normal 3 günü geçerse sıkıntı demişti doktorumuz

lokum_british
lokum_british

2409

Lokum'da karma aşıdan 1 hafta sonra sırtında zeytin büyüklüğünde bir aşı kisti çıktı. Masaj yapa yapa geçirdik çok şükür, onun haricinde dediğiniz yan etkileri yaşamadı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 432 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR