Kısırlaştırmak Doğru Bir Karar Mı??

Merhaba arkadaşlar. Kedim 9 aylık ve kızgınlık dönemine girmeye başladı. Heryerde miyavlayıp duruyor. Veterinerle konuştuk haftaya kısırlaştırılıcak ama benim içim rahat etmedi. Sizce kısırlaştırmak doğru bir karar mı? Kısırlaştırmamız doğru mu?

6 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Kısırlaștırılinca bir daha kızgınlık dönemi yașamayacak. Kısırlaștırılmayan kedi dönem dönem kızgınlığa girecek ve kızıștığında eğer çiftleștirilmeyecekse bu durum kist olușumuna yol açabilecektir. Çiftleștirilmeyecek olan kedinizin kısirlaștırılması en doğru karardır. Yavrulama için en az 1,1buçuk yaș uygun, ve kediniz henüz 9 aylık. Ayrıca kısırlașmayıp her kızgınlıkta da çiftleșme, yavrulama döngüsü tahmin edeceğiniz üzere hem anne için çok yıpratıcı hem de doğacak onca yavrunun geleceği için çok zor bir durum olacak. Sokaklarda yuva bulamayan bir sürü yavru olsun yetișkin olsun can varken, bir de sizin yavrulatacağınız canların yuva bulması, bulamazsa sokağa gitmesi, sokağa bırakmam deseniz o kadar kediyi nasıl bakacaksiniz sorunsalı kısır bir döngü. Ev kedileri için kısırlaștırma kararı tam yerinde.

selveroglum
selveroglum

919

Bence içiniz rahat etsin en doğru kararı vermişsiniz. Bireysel bakmamak lazım doğan yavrular eğer sokakta kalırsa yemek bulamayıp hastalanacak diğer kedilere hastalık bulaştıracak,türlü türlü şiddete maruz kalacak vs. Keşke hiç sokak hayvanı olmasa hepsi sahiplenilse bu da kısırlaştırmakla mümkün olabilir

Evet siz de haklısınız. Bir yandan ben de sizin gibi düşünüyorum diğer yandan da hiç kısıralaştırasım gelmiyor. Veteriner yanlış yada geç bir şey yaparsa, kedime birşey olursa diye korkuyorum ama muhtemelen kısırlaştırılıcak. Bir de kısırlaştırılınca bir daha kızgınlık dönemi olmuyor mu?

ayse1310
ayse1310

116459

Dışarı çıkıp çiftleşemiyorsa sürekli evde besliyorsanız ve yavrulamasını istemiyorsanız evet doğru bir karar çünkü aksi hayvana eziyet oluyor evin içinde.

Teşekkürler

Teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 425 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR