Kuru Mamayı Taze Tutmak İçin Ne Yapıyorsunuz?

lokum_british
lokum_british

2409 Puan

Selamlar,


Kuru mamayı taze tutmak konusunda önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiye kadar hep 3 kiloluk mama alıyordum. Paketin kenarındaki kilitli kısmı kapalı tutsam dahi hava alıyor ve bayatlıyor. Paketin ortalarına geldiğimizde tazeliğini kaybettiğini düşünüyorum çünkü yeni açıldığındaki gibi yemek istemiyor, ayrıca naylon paketin içinde beklemesi de içime sinmiyor.


Şimdi mamayı daha kaliteli bir markayla değiştirmek istiyorum.Proplan'dan N&D'ye geçeceğim, 10 kiloluk almak daha ekonomik ama nasıl taze tutarım bilmiyorum. Sizler bu konuda ne yapıyorsunuz? Büyük cam turşu bidonları var 5 litrelik, bunlardan alsam iş görür mü? Ya da daha farklı bir öneriniz var mı?


Bir de az tahıllı mı, yoksa tahılsız mı tavsiye edersiniz? Tahılsızın bazı kedilerin bünyelerine iyi gelmediğini okumuştum bu yüzden tahılsız kullanmak istesem de kararsız kaldım.

4 CEVAP

izmir_pet
izmir_pet

127274

Bende cam kavanozlarda sakliyorum ama 15kg cuval aldim. Haliyle kavanoz kurtarmiyo. Bide ac kapa yapmak istemiyorum. Kullancaklarimi cam kavanozda sakliyorum suan. Fazlaligini da kilitli buzdolabi posetlerine cikardim. Yaklasik artik 1er kg mi oluyo ne kadar bilmiyprum. O hazirlsdigim paketleri de en buyuk boy saklama kabina koyuyorum. Hic hava almiyo. Taze taze aciyorum her defasinda

srplzngl
srplzngl

113865

kaliteli mamalarin paketleri de kaliteli oldugundan tazelik icin yeterli oluyor. bildigim kadariyla n&d'nin paketi de guvenlikli. o kismini iyice kapatip yetmezse paketle birlikte buyuk bir kavanoza (tercihen cam ama plastik de olabilir) koyarsaniz karanlik ve serin bir yerde tazeligini koruyacaktir. ama dedigim gibi eger paket kaliteliyse tum mamayi paketten ayirmayin . her seferinde acip kapatmak istemiyorsaniz da bir kac gunluk mamayi ayri bir kavanozda saklayabilirsiniz bence :)

ayse1310
ayse1310

116459

Cam kavanozlara alabilirsiniz :)

melikealgin
melikealgin

11545

Kavanozlara doldurdum 10 kglik mamayı ağızlarını kapadım sıkı sıkı :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 921 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR