Eşyaların Tırmalanması Sorunu

Ddamlatin
Ddamlatin

599 Puan

Herkese merhaba arkadaşlar. Ben yakın zamanda kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Hayvanları çok seviyorum ve bu kararımdan vazgeçeceğimi düşünmüyorum. Fakat evimde bulunan bütün eşyalar yeni. Koltuklarımı ve diğer tırmalanma ihtimali olan eşyalarımı nasıl koruyabilirim? Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

15 CEVAP

Ares07
Ares07

2607

Ben kedimi 4 aylık iken sahiplendim. Veterinerden sahiplendiğim halde bilgisizliğim nedeniyle veteriner de yardımcı olmayınca eve tırnakları uzun getirdim. İlk geldiğinde masayı çizdi, koltuğun bir yerini tırmaladı ve perdeleri biraz yırttı. Ama o hafta içinde tırmalama tahtasını öğrettim. Sonra düzenli tırnaklarını kestim. Eğer ilk hafta tırnakları kısa olsa evde hiç hasar olmayacaktı. Kısacası daha alırken tırnakları kısa olmalı. Çok düzenli tırnaklarını kesmeli ve hiç ama hiç üşenmeden tahtasına götürüp patisi ile orayı tırmalatmalısınız. Bunun sonucunda evinizde neredeyse hiç hasar olmayacağından emin olabilirsiniz. Tırnakları kısa iken eve zarar veremiyor. Tahtasını öğrenirse zaten özellikle oraya gidiyor.

Recai44
Recai44

10816

Kedinizin tırnaklarını kesebilirsiniz

sevvalguralp
sevvalguralp

5859

Tırmalama tahtası alın ya da kendiniz yapabilirsiniz ona alışırsa bazaları felan tırmalaması azalır ama devam eder

Ddamlatin
Ddamlatin

599

Tırnakları kaç günde uzuyor? Ben tırmalama tahtası aldım bu siteden ama sabitleyemedim sallanıyor. Mesela kadife örtü örtsem koltuklara, kediler kadifeyi tırmalayamıyormuş doğru mu?

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Ben haftada bir kesiyorum. Kedilerin de biz gibi tırnaklarında canlı doku var pembe renk görünüyor o kisim. Biz nasıl sadece tirnagimizin beyaz kısmını kesiyoruz onlarında tırnaklarının sadece beyaz kısmı kesilmeli ete denk gelirseniz çok kanar ve cani çok acır. O yüzden ete çok yakın kesmiyorum bu yüzden haftada bir uclarindan minik minik aliyorum. Tırmalama tahtasida tırnakların torpulenmesini sağlıyor. Benden önce söylemiş zaten arkadaslar :)

Ares07
Ares07

2607

Ben de ayda bir veterinere götürüp kestiriyorum o daha iyi kesiyor diye. İlk zamanlar ben de polar örtü örtmüştüm koltuklara. Bir ay sonra kaldırdım. Gerek kalmadı

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17492

Bende bu konuda hata ederek sadece tırmalama tahtası almadım kedime ihmal ettim, kendim sehpanın bacağına ipten doladım yeter dedim ama onu çok sevmedi kedim sehpa birkaç defa düştü falan koltuğun koluna alıştı kendi gidip orayı tırmalıyordu orası aşındı tabi bu sürede kedim 5 aylık oldu koltuk koluna alıştı artık diye üzülerek tırmalama tahtası aldım hemen o tırmaladığı kolun önüne koydum götürüp üstüne ödül maması tutarak uzanmasını sağladım sık sık onun üstünde ödül verdim çok şükür şimdi gidip kendisi tırmalıyor :) uzun oldu çünkü bende eşyalara alıştı artık diye sizin gibi bi süre korku yaşamıştım o yüzden, siz direk alıştırırsanız hiç eşyalara dadanacağını düşünmüyorum ben

Ddamlatin
Ddamlatin

599

Kesince yine de tırmalamıyor mu kedicik :) internete öyle şeyler yazmışlar ki okuyunca çok şaşırdım “kedim tırnaklarını kesmeme rağmen her yeri paramparça etti vs.”

Ddamlatin
Ddamlatin

599

Çok teşekkür ederim arkadaşlar :) örtüğü kaldırdığına göre artık koltukları tırmalamıyor öyle mi?

ayse1310
ayse1310

116459

Kedi bunu içgüdüsel yapıyor o yüzden ona alternatif bir çıkış sunmanız lazım. Bu da eve tırmalama tahtası almaktan geçiyor. Ben kendim yapmıştım ama halat fiyatları o kadar pahalı ki en iyisi hazır almak resmen. Bi tane hazır alın gitsin. Hem uğraşması da cabası.

ayse1310
ayse1310

116459

Bir de kedinin evde tımaladığı yerleri alüminyum folyo ya da yapışkan bant ile kaplayın diyorlar. Bunlar dokunmayı hiç sevmediği nesbelermiş. Bant bana sorun çıkarabilir gibi geliyor heryerine falan yapışır falan kesinlikle hiç gerek yok buna ama alüminyum folyo mantıklı geldi.

Ares07
Ares07

2607

O bant konusunu ben de okumuştum. Bir yere kabloya denedim. Ne yazık ki 10 kat dikkatini çekti. Bant en sevdiği şeymiş :D sürekli bant top yapıyorum şimdi çok seviyor ama eşyalara normal ya da kağıt bant yapıştırmak daha çok ilgisini çekiyor

melikealgin
melikealgin

11545

Tırmalama tahtası alın.Benimki yuzune bile bakmiyodu en sevdiği topu tahtanın üzerine astım.Şimdi deli gibi tırmalıyo :)

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Tırnakların düzenli kesimi ve evde bi kaç tane tırmalama tahtası işinizi çözecektir. Ama kedinizi tırmalama tahtasına alıştırmanız gerekiyor

guineapigela
guineapigela

119533

Petshoarda satilan kediler icim tirmalama thtasi satin alabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 697 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR