Kotervin Kullananlar Var Mı?

Elaay
Elaay

1119 Puan

Kotervin idrar yollarında oluşabilecek problemlere karşı koruma amaçlı bir ilaç. Veterinerimiz kullanmamızı söylemişti 3 ayda bir 5 gün boyunca sabah akşam içiriyorum sufleye. Kullananlar var mı bu ilacı daha önce hiç denk gelmedim gerçekten etkili bir ve yaygın bir şekilde kullanılan bir ilaç mı merak ediyorum?

7 CEVAP

Tayra
Tayra

5

Cevap yazabilmek icin uye oldum, merhabalar ^^


Kotervini bizde bu hafta kullanip bitirdik. Ilk once soyle anlatayim. 11 yasinda minyatur pinscher kirmasi bi kizim var.


Bu senenin basi meme tumoru yuzunden tum memelerimiz alindi ve bir sure yatakta yattigi icin islak mama yedirdik.
1 ay gibi bir sure sonra idrar yapmada zorlanmalari basladi. Bir ton test yaptirdiktan sonra idrar testinde kristallesmeler bulundu. Buyuk ihtimal islak mamada bulunan kabak vs tarzi bir seydenmis.


Kuru ve yas mama degistirdik. Sindirim sistemine yogunlasan mamalar tercih ettik. Bu ay sizinkisi gibi gunde 20 defa idrara cikma ve zorlanmalar basladi. Normalde kizginlik doneminde hic kanli idrari yokken bu hafta idrari kan olarak geliyordu.


Antibiyotik ve kotervin ile suan cok rahat bi sekilde idrarina cikiyor. Idrarinin sayisi normalde dondu ve istahi da duzeldi.


Bizim struvit tas veya kristallesme olayi yaslilikla beraber kronik olmaya basladigindan 4 ayda bir kotervin kullanmayi dusunuyoruz.
Sanirim kedi ve kopek olmasi fark etmiyor.


Onerim kotervin ise yariyorsa devam edin. Bir de bulabilirseniz c/d islak mamayla kuru mamayi karistirip verebilirsiniz. Ben c/d nin ne kopek icin ne de kedi icin olanindan bulamadigim icin c/n kullaniyorum.


Umarim yardimci olabilmisimdir :)

Elaay
Elaay

1119

Teşekkür ediyorum bilgi dolu yorumunuz için:)

Kedimde idrar yolları tıkanıklığı çıktı dediğiniz gibi gunde 20ye yakın tuvalet evde bağırmalar... çok üzülüyorum


kotervin ilk 3 gün sabah aksam oglen 1mg kullanıyoruz sonra sabah akşama geçicez birde gunde 1 tane antibiyotik ama kedim ne zaman rahatlamaya başlar acaba o her miyavladığında içim gidiyor

Sekolat
Sekolat

763

@yigitccdd merhaba kediniz iyileşti mi?

Esmerim1
Esmerim1

430

Merhaba benimde erkek kedimde bu gün kanlı idrar olayı yaşadık tabi önce sürekli bağırdı bazen şımarıncada bağırdığı için öyle zannettim taki çişini yapıp susana kadar kuma baktım idrarı kanlıydı hemen veterinere götürdük dört beş tane iğneyi yedi bir hafta daha iğne olacak onun yanında da kotervin verdi günde bir sefer 1cc vericem sizin kedinin durumu nedir kotervin işe yaradımı bilgi verirseniz sevinirim

eessmmaa
eessmmaa

3689

Benim 7 yaşında dişi kedimin de idrar yollarında kristalleşme vardı sık sık az tuvalete çıkıyordu antibiyotik ve bir hafta kotervin kullandık ve tabiiki üriner mama da kullandık şimdi gayet sağlıklı

Palyaco
Palyaco

218519

Uriver için exclision kullanıyorum olmasın diye birde beaphar var idrar sağlığı için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7317 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR