En Uygun Kedi

Pelinsss9
Pelinsss9

1908 Puan

Merhaba. Bu soruyu şuan isteksizce ama zorunlu olarak soruyorum. Normalde ben cins ayrımcılığı yapan birisi değilim ve asla olmam öyle birisi. Ailem eve 2 tane cins kedi almak istiyor. Ben ilk başta sokaktan barınaktan alalım dedim ama beni dinlemediler maalesef. Bakımı kolay, sevecen dost canlısı bir kedi arıyorlarmış... Scottish fold sizce? :'(

13 CEVAP

sevvalguralp
sevvalguralp

5859

Sokaktaki kedilerde uysal akıllı sevecen ayrım yapmaniza gerek yok.

satinalmayin
satinalmayin

9532

cins yada melez kedilerde kişilik farklılıklarını belirliyen ırk değildir sadece bazı ırklar daha ağır kanlıdır daha fazla uyur fazla oynamazlar(erişkinliğe erince)İran kedileri gibi
Scotislerde ise özel bir kemik hastalığı bulunmaktadır iddia edildiği gtibi sağlıklı değiller potansiyel kemik hastalıkları var zaten o hoşa giden görüntüde bu hastalığın bir emaresi.

Tugbabilginer
Tugbabilginer

5816

İran chinchilla tam bir ev kedisi çok uysal,akıllı ve sakin tabi döktüğü tüylere takılmazsanız

lokum_british
lokum_british

2409

İnsanların ne düşündüğü umurunuzda olmasın bence. Kendimi bildim bileli hep evde kedilerimiz vardı. Biri 19 sene yaşayıp melek oldu, diğeri hala hayatta 18 yaşında. İkisini de sokaktan sahiplenmiştik ve annem vermediği için öğrenciyken Püsür'ü (tekir) alamadım. Evlendikten sonra kedi isteğim hiç bitmedi ama eşim de bizimkilerin oyunlarından, tırnaklarından tedirgin olduğu için evde kedi istemiyordu. 7 ay önce dayanamayıp elinde Lokum'la geldi. British shorthair bluepoint, ilk defa cins bir kediyle yaşamaya başladım. Nereye gitsem peşimde, asla tırnak çıkarmıyor. Tırnağını keserken bebek gibi kucağıma oturup tırnaklarını kestiriyor, yemek seçmiyor. Her sabah işe gitmeden yarım saat önce mırıl mırıl yatağa gelip deli gibi kendini sevdiriyor, elimi yüzümü yalayıp işe gönderiyor, akşam işten dönmemi kapıda bekliyor. Çok uzattım biliyorum ama demem o ki diğer kedilerimin yeri ayrı ama ilk defa bi kedim bana bu kadar sevildiğimi hissettiriyor. Cins kedi sahiplenmek istiyoranız /aileniz istiyorsa buradakilerin baskılarından çekinmeyin, sahiplenin. Ama pet shoplardan değil, evinde annesi babası belli özel ırk yetiştiren cattery sahiplerinden alın, en az 2 ay anne sütü emmeden kesinlikle almayın. Scottish alacaksanız anne veya babasının farklı bir ırk olmasına dikkat edin. (İki tarafta scottish olursa yavruların genetik hastalıklarının ortaya çıkması daha yüksek). Yavru kedi takıntınız yoksa Petlebi'de yaşını doldurmuş cins kedilerine yeni yuva arayan bir sürü kullanıcı var, onlara da bakabilirsiniz.

Tugbabilginer
Tugbabilginer

5816

Kesinlikle öyle. Ben özellikle cins kedi sorulduğu için chinchilla dedim yoksa sokaklarda gerçekten yardıma ihtiyacı olan birçok kedi var onlardan birini sahiplenmeniz bizim için çok mutlu bir haber olur.

Friolero
Friolero

12756

:dd:D:d

saganofe
saganofe

1923

Sokaktan sahiplendiğiniz kediyi mutlu ettiğiniz sürece o da sevecen ve dost canlısı olacaktır. Siz bir kedi mi sahiplenmek istiyorsunuz yoksa kendinize oyuncak mı arıyorsunuz, diye sorun ailenize.


Cins kedilerin büyük çoğunluğu ticari olarak üretiliyor. Anne kedileri bir fabrika olarak kullanıyorlar. Eğer alacaksanız da bunu araştırarak alın.

Pelinsss9
Pelinsss9

1908

Ailem ile konuştum. Sokakta veya sahiplendirilmek isteyen bir sürü kedi var dedim. Uzunca konuştum. En sonunda onlarda bana katılarak araştırmaya başladılar. Bir çok ilana bakıyorlar hala. Pet shoptan almayı hiç sevmem Pet shoptan sadece bir kaç tane balık almışımdır bir tanede kuş o kadar. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ozgekurt
Ozgekurt

1807

Ben scottish fold sahiplendim. Petshoptan değil anne altından tabiki yine para istediler fakat yavru bir kedi annesini emdiğini biliyorsun ve evden gidip alıyorsun. O aile o kadar anne kediye doğum yaptırmış destek olmuş mamasını suyunu almış koymuş hassas bir kediyi yaşatmakta payları varsa para istemeyede hakları olduğunu düşündüm. Ve hayvanlara bakmayıp hasta eden petshoplar kadar saçma sapan bir rakam istemiyorlar. Arkadaşlarının kedisiyle çiftleştiriyorlar halada benden Lina'nın fotoğraflarını ister arada bir. Tekrar çiftlereceklerini söylemişlerdi düşünürsen sorup sana özelden numarasını atabilirim :)

gulsum_
gulsum_

2288

Yani evet cins kediler daha uysal oluyor ama ben annesiz Tekir kedi sahiplendim yavruyken sahiplendiğim için ev ortamına alışık çok uysal. Eşyalara ve evdeki insanlara zarar vermiyor, oyun oynarken elimi ısırdığı oluyor bazen o kadar.

Felis silvestris :))

gulsum_
gulsum_

2288

Kucağımda uyuyor, tarıyorum, seviyorum istediğim zaman. Demem o ki yavruyken sahiplenirseniz gayet uysal olabiliyor :)

Pelinsss9
Pelinsss9

1908

Yavruyken almayı düşünüyoruz zaten :)) bir kaç tane sahip arayan buldum fakat telefonlara bakmıyorlar :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 829 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR