Kedi Alacağım Elinde Kedi İçin Fazladan Malzemesi Olan Var Mi?

Atelantee
Atelantee

214 Puan

Arkadaşlar öğrenciyim kedi sahiplencem, elinizde fazladan kedi için oyuncak, tasima icin kap vs şeyler varsa ucretl i yada ücretsiz yollabilicek olan varsa bana ulaşabilir mi acaba?

14 CEVAP

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17492

Ben kedimi aldığımda ilk harcamalarına bin lira civarı harcama yaptım, o kadar tutacağını bende tahmin etmemiştim ama hepsi gerekli şeylerdi sadece mamayı 10 kglık aldım oda uzun vadede daha uyguna gelsin diye. Aşılar veteriner masrafları hariç. Bütçenizi ne kadar ayarladınız bilmiyorum örnek olabilir diye yazdım

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13269

Aslında yazılmış ama oyuncağı illa ki satın almanıza gerek yok taşıma için çantasını da ilk başlarda uygun fiyatlı olanlardan tercih edebilirsiniz yoksa baktığınızda 700-800 liraya kadar çıkıyor fiyatlar biz ilk başta plastik olanlardan almıştık 25-30 lira gibi bir şeydi fiyatı. Mama ve su kabını evde herhangi derin bir kaseden kendiniz seçebilirsiniz aslında bunlar ufak tefek halledilebilir şeyler önemli olan kısmı mama ve aşılar oluyor kendinizi ona hazırlamanızı dilerim :)

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13269

Mama için isterseniz brit care den numune isteyebilirsiniz onlar yanında %40'lık bir indirim kuponu yolluyorlar :)

Atelantee
Atelantee

214

çok teşekkür ederim bilgilendirme için

mimimomo
mimimomo

12335

merhaba - ben de yeni basladim, elimde ekstra bisi yok maalesef ama oyuncak icin en azindan toparlak gorebildiginiz herseyi guzelce sarip sarmalayarak (yutmayacaklari boyutta olmasina dikkat etmek sartiyla) top yerine kullanabilirsiniz : ) bir sopaya bildigin 'don lastigi" baglayip ucuna olusturdugunuz toplari monte edebilirsiniz (oncelikli ihtiyaclar alinana kadar bunlara bosuna para vermemek icin diyorum ; ) )


mustakbel yavrunuza simdiden saglikli ve huzurlu bi omur dilerim : )

Atelantee
Atelantee

214

çok teşekkür ederim size de :))

saganofe
saganofe

1923

YouTube'dan kediler için evde hazırlanabilecek oyuncak oyun evi gibi şeyleri yapılışını izleyebilirsiniz. Ben mesela eski bir tişörte evde bulunan fazla bir yastıktaki elyafı doldurup terziye diktirmistim ve kedi yatağı yaptırmıştım. 3 lira dikiş ücreti vermiştim.


Kedinin temel harcaması kum ve mama. Ayda yaklaşık 1-1.5 kilo mama tüketir. Orta kalitede mamalar da kilosu 30-40 lira civarında. 10 kg kum da 1 ay idare eder. İndirimleri takip ederseniz kumu uyguna alabilirsiniz. Taşıma kabı tuvalet kabı gibi temel ihtiyaçları karşıladiktan sonra en azından aylık 100 liranızı ayırmanız gerek.

Fablemoon
Fablemoon

5495

Öncelikle tasma almana gerek yok bence ben bir heyecanla 1000 e yakın masraf yaptım,sakın kedi yatağı felan alma adla yatmiyacaktır. Bir topa 15 tl verdiğimi bilirim normal top alırsınız 1-2 tlye alın size oyuncak sadece şu oltalar çok işe yarıyor 20 tl birde ben fare almıştım 20 tl onlardan çok memnunim tek onları baya bir seviyordu.Onun dışında bence hiç açık tuvalete birdaha para vermeyin ben 30 tlye aldım ilk 5 ay kullandık sonra baya sorun olunca 100 tlye kapalı tuvalet aldık

Recai44
Recai44

10816

Kedi bakmak güzel birşeydir . Ancak maliyetlidir. Mama kum aşı vs. derken baya bi masraf oluyor. Bir kedinin aylik gideri 100 tl ye yakın. Bunları da göz önünde bulundurmanız lazim

melikealgin
melikealgin

11545

Biz evde 3 kişi bölüşüyoruz masrafları anca yetişebiliyoruz.Iyi dusunmen gerem

melikealgin
melikealgin

11545

Gerek

Atelantee
Atelantee

214

ayda 100 200 tl harcama benim icin sorun değil, öğrenci de olsam bursum yatiyor bende bir cana yardımcı olmak istiyorum. :)

Recai44
Recai44

10816

Kedi sahiplenmeden önce her şeyi düşünmeniz lazım. Kumu tüyü kokusu kızgınlığı aşısı hastalığı yaramazligi sizin tatil planlarınıza uygunluğu maması yani aklınıza gelebilecek herşeyi düşünmelisiniz.

Atelantee
Atelantee

214

Farkındayım:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 714 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR