Yardım!! Kedim Yürümekte Zorlanıyor :(

hantect
hantect

618 Puan

6 yaşında Himalayan cinsi erkek kedimin 2 ay önce ön patisi topallamaya başladı veterinere götürdük kırık yok, incinme olabilir dedi. Gün geçtikçe topallaması arka ayaklara geçti ve yürümekte iyice zorlanmaya başladı. Üniversiteye götürdük; idrar yolları enfeksiyonu çıktı, antibiyotik serum kullanıldı vs. Ayrıca coronavirüs tek pozitif çıktı, taşıyıcı olabilir dendi. Bunun üzerine bağışıklığını güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz; multivitamin takviyesi, lysin, çörekotu yağı, elma sirkeli su. Ancak bir ilerleme göremiyoruz. Yürümekte zorlanmak harici fip belirtisi yok, iştahı yerinde(yerinden kalkamadığı için biz verdiğimizde yiyor), kendini temizliyor, tuvaletini yapıyor hatta örtüyor. Fikri ve önerisi olan varsa yazarsanız çok sevinirim...

13 CEVAP

Tugbabilginer
Tugbabilginer

5816

Öncelikle çok geçmiş olsun. Corona virüsü hemen her kedide bulunuyor. Nadiren mutasyona uğrayıp fip' e çeviriyor. Bunun önüne geçmenin de en önemli yolu aşı ve iyi bakım. Kedinin bağışıklığı ne kadar güçlü olursa o kadar virüsün mutasyona uğrama şansı az. Corona' nın aşısı yok. Ama diğer aşılarla hayvanın başka rahatsızlıklara yakalanma ihtimali azalıyor. Zaten bu virüs diğer hastalıklarla beraber vücut direnci düşünce mutasyona çeviriyor genelde. Dalgalanan ateş,halsizlik ve iştahsızlık ilk belirtiler diye biliyorum. Benim kedimde de pozitif çıktı ama bu durum fip demek anlamına gelmiyor. Lütfen içinizi rahat tutun,olumlu düşünmeye çalışın.

gulmerve
gulmerve

3934

Hiç yaşamadım ama çok üzüldüm, çok çok geçmiş olsun umarım şifa bulur ve kötü bir şey değildir..

hantect
hantect

618

Çok teşekkür ederim çok sağolun. Dediğiniz gibi yapıyoruz biz de zaten bebek gibi bakıyoruz :) Biz hiç umutsuz olmadık bunu hisseder diye, hala da olumlu düşünüyoruz ama Bulut öyle yattıkça kıyamıyoruz tabi ki. Elimizden geleni yapıyoruz. Daha önce de buna benzer bir şey yaşayıp atlatmıştık o yüzden hep umutluyuz...

hantect
hantect

618

Bulut normale döndü :) Sadece hastalık süresinde çok zayıfladı. Demem o ki fip teşhisi konan dostlarınızdan hemen vazgeçmeyin. Ne kadar yaşar gibi soranlar olmuş o yüzden bilgilendirmek istedim. Umudunuzu kaybetmeyin!

Recai44
Recai44

10816

Geçmiş olsun .

eslemalkann
eslemalkann

889

Gerçekten çok üzüldüm çok geçmiş olsun umarım bir an önce iyileşir. :'(

hantect
hantect

618

Teşekkür ederiz çok sağolun inşallah umudumuz o yönde :(

Choqo
Choqo

695

Çok geçmiş olsun, Tia'da 3 aydır aynı sorunla mücadele ediyor, bağışıklığını güçlendirerek baya bi ilerleme kaydettik biz, su ve yemek olayını kesinlikle aksatmayın dönem dönem diş çene ağrısı çekip daha az yeme ya da yemek yememe gibi durumlar olduğu anda enjektörlerle beslemeyi ihmal etmeyin. Biliyorum çok yorucu bir süreç ama umudunuzu hiç kaybetmeyin doktor Addie ye de bi göz atın internette isterseniz hastalık hakkında doğru bilgi edinebileceginiz nadir isimlerden.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Çok sevindimm uzun sağlıklı günleri olsun!

hantect
hantect

618

Teşekkür ederim çok sağolun umarım

hantect
hantect

618

Size de çok geçmiş olsun çok sevindim ilerleme kaydettiğinize umarım biz de olumlu sonuçlar alırız. Çok teşekkür ederim cevabınız için, bakacağım..

hantect
hantect

618

@choco
Dr addie lysin kesinlikle kullanmayın demiş. Başka bir başlıkta da lysinin iyi gelecegini gördüğüm icin veriyordum. Kararsız kaldım :( Siz ekstra neler yapıyorsunuz bağışıklığını güçlendirmek icin Tia’ya?

hantect
hantect

618

Güncel..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2931 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR