Kumumuz Her Gün Temizlememe Rağmen Çok Pis Kokuyor

eslemalkann
eslemalkann

889 Puan

Bu kokuyu önleyebilmek adına önerileriniz neler?

8 CEVAP

zuhall
zuhall

10265

Iyi bir marka kum kullanmalisiniz. Iyi topaklasmayan kumlarda maalesef idrar minik parcalar halinde kuma yayildigi icin temizleseniz de onlari alamiyorsunuz ve koku yapiyor. Haliyle tum olarak kisa sure sonra degistirmeniz gerekir.
Mesela ben ever clean kullanirken oyle guzel topaklasiyordu ki temizlendigi an hicbirsey kalmiyordu , kum iyice azalana kadar tumunu degistirmem ve yenilemem 1ayi buluyordu. Diger kumlarda bu sure kisaldi cunku dediginiz gibi koku yapiyor kalan parcalar. Reflexi mesela 10gun sonra bosaltmak zorunda kaldim. Butceyi zorlayabilir iyi kumlar ama hesaplandiginda daha karli bile gelebiliyorlar.

Recai44
Recai44

10816

10 kg kumu kum kabına döküp temizlemektense . Kumu daha az döküp direkt atabilirsiniz . Bizim kedinin kumu sürekli yenileniyor. Böylece hem kum temiz kalıyor hem de koku fazla olmuyor. Mamasından da olabilir . Bazı mamalar kum kokusunu çok fazla etkiliyor .
Eğer kumunuz kalın tüneliyse oda koku yapabilir.

gulsum_
gulsum_

2288

Kum kabına kumu az koyun, ince taneli kum tercih edin bunlar bir nebze azaltıyor. Mamasindan da kaynaklı olabilir :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Topaklanan kum kullanilmali. Ve cok pahali kumlar kullanamiyorsak ozellikle, kum miktari ne kadar fazlaysa, o kadar koku olmaz. Kesinlik minimum 7-8cm kum olmasi lazim. Boylece guzel topaklanir ve parcalanmalar azalir. Ve tabiki koku yapiyorsa kumunuzu degistirin. Ben en ucuz kumu kullanmama ragmen hic abartmiyotum hic koku yok. Ve kum krndi odamda ayrica. Lavanta kokulu veya sabun kokulu onerebilirim. Genelde pudra kokulu da bi sure sonra kotu koku yayiyor.

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Kullandığınız kum hangisi.?

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Kumunuzun şekli nasıl? Kristal kumsa kokması normal. İnce taneli ve sabunlu olanlardan alın. Kedinize mama dışında şeyler yediriyorsanız da olabilir.

dilara98
dilara98

4823

Kullandıgınız kumla alakalıdır.zben proline bebek pudrali kumu kullaniyorum.Pis koku olmuyor.

fuatonur
fuatonur

717

Ben klozet için aparat kullanıyorum. Evim de küçük olduğu için koku problemini halledemedim her yer kokuyor oluyodu. Aparatın son halkasını kesmedim eşeleme ihtiyacını da gideriyor. Site de yeni sayılırım ne kadar karşısınız bilmiyorum ama biz gayet mutluyuz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 945 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR