İzmir. Kısırlaştırma

evcil1unicorn
evcil1unicorn

1457 Puan

7 aylık bir erkek kedim var. İki aydır kızgınlık belirtisi gösteriyor son bir haftadır bu durum arttı. Oyunlar oynayıp yormaya çalıştıysam da nafile. Asıl sormak istediğim İzmir Karşıyaka taraflarında güvenebileceğim ve çok uçuk fiyatlar istemeyen bir veteriner tavsiyesi çünkü öğrneciyim.
Son bir aydır Sanabelle mama kullanıyoruz tüy dökümü mamadan mı kaynaklanıyor yoksa kızgınlıktan mı bilemiyorum. Yardımcı okursanız her iki konuda da çok sevineceğim. Teşekkür ederim!


33 CEVAP

SenanurKsl
SenanurKsl

115363

Yaşı için erken mi değil mi fikirleri gördüm yazmak istedim. Benim kedimde erkek 6 aylık veterinerimiz yılbaşından sonra uygun zamanda kısırlaştıralım dedi. Tabi ki benim de korkularım süphelerim var bazı bilgiler diyorki kedinin sağlığı için 15 16. ay beklenmeli bazı görüsşler de erkek kedileein 5 6 aydan itibaren kısırlaştırılmasının gerektiği. Ben çok güvendiğim farklı bi veterinerden bilgi almak için aramıştım. Bana bu durum için sunu söyledi. Eski bilgilere eski yöntemlere bakıldığında evet 15 16 ay bekleniyordu hep bunun iyi olduğu söylendi fakat son bilinsel çalışmalar son makaleler araştırmalar gösterdiki erkek kediler için 5 6 aydan iyibaren kısırlaştırılması en sağlıklısı en doğrusu. Bana dedikleri bunlar fakat yine de kesin bi şekilde bu görüş doğrudur diyemiyorum benim de kafam karışık. Fakat ben de bu aylarda kısırlaştıracağım sanırım.

EZK
EZK

111866

Kimse benim kadar uzatmasin tabi. Hem hayvana hem kedinize eziyet. Ben kiyamadigimdan o kadar uzattım. Annemi kaybettiğim döneme geldi bir yaşından sonrası. Bunu bu kadar uzatmamin altında yatan en büyük neden "Ya O'na da bişey olursa" korkusuydu... O yüzden çok zor oldu karar vermem.

evcil1unicorn
evcil1unicorn

1457

Bende erken olduğunu düşünüyorum haklısınız ama iki aydır bu durumdayız gece on ikiden sonra apartman merdivenlerini dolaşmaya çıkıyoruz susturamıyorum durduramıyorum. Evin içinde yapmadığım şebeklik kalmıyor. Bu yüzden kısırlaştırmayı düşüyorum.
Uyuduğu yerlerde tüy öbekleri buluyorum o yüzden endişelendim biraz

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Kısırlaştırma çok karşı insanlar var bu konunun sonu tartışmaya dönmez umarım :) 7-8 aylıkken kısırlaştırmak bence en doğru karar

izmir_pet
izmir_pet

127274

suan kizginliktir ama 2aydir kizginlik dgldir muhtelemen. Siz bilirsiniz insallah guzel bir hekim bulabilirsiniz de hemen toparlayip sagligina kavusur yavrucukk:)

Gitan
Gitan

326

Ben izmir karşıyakadayım.Veteriner tavsiyesinde bulunabilirim.Gerçi erkek kedide pek tavsiye ye gerek yok çok basit bir işlem herhangi bir riski yok.Dişilerde durum farklı.Öğrenciyim demişsiniz bizim muhitlerde dişi kısırlaştırma 350-400.erkek kısırlaştırma fiyatını bilmiyorum ama 200-300 dür.Dilerseniz tayparkta ücretsiz yaptırabilirsiniz.

Gitan
Gitan

326

Sanabella iyi bir mama.Bir tık iyisini kullanmak isterseniz kilise sokağındaki petshop nd tavuklu yu açık olarak kilosu 38 liradan satıyor.Açık ara tavsiye ederim.Protein,taurin vs vs gibi kediye faydalı ne varsa en yüksek olan nd de.Kediniziz tüy dökmesi bölgeselmi yoksa genelmi

SenanurKsl
SenanurKsl

115363

@EZK Başınız sağolsun huzur içinde yatsın inşallah çok zor bir durum o piskoloji çok normal. Kaldı ki ben de suan korkuyorum sonuçta anestezi alacak operasyon geçirecek karar vermekte çok zorlanıyorum açıkcası nerde ve ne zaman yaptırcağık konusunda :(

izmir_pet
izmir_pet

127274

Tabi siz bilirsiniz ama 7aylik kisirlastirma bence erken. Tam zamani diyenler oluck, erken diyenler olucak. Ama bence erken diye dusunuyorum. Sonucta bi ameliyat geciricek. Karsiyaka taraflarini bilmiyorum ben ama tuy dokumu mevsimseldir saniyorum. Suan tum kedilerin tuy dokum zamani

melikealgin
melikealgin

11545

7 aylık cok da erken degil bence.Benimki de kızgınlık belirtileri gösteriyo az cok.Muhtemelen bende 7 aylıkken yapıcam :/ Veterinerimiz normal oldugunu soyledi

Mayis1
Mayis1

12715

Biz 6.5 aylıkken kısırlaştırdık dişi (tekir) kedimizi hiçbir sorun olmadı. Erkek kedinin ameliyatı daha da kolay oluyor. Sizinkinin de aşıları tamsa ve soğlık sorunu yoksa ameliyatta sorun olmaz. Bana da erken gelmişti ama hiçbir sorun yaşamadık. Maalesef veteriner öneremiyorum, İzmir’de değilim.

evcil1unicorn
evcil1unicorn

1457

Okuduğuma göre erkek kediler de alışkanlık yaparmış bu durum sanırım benim oğlan da alışkanlık haline getirdi her gece her gece :( Teşekkürler iyi dilekleriniz için :,)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Erkek kediler bu donemi daha zor atlatiyor dicem ama benim kedirlrim disi suan. Onceki kedimi dsuundum de aslinda hic atlatamiyor galiba:( erkek kedielrde cok daha zor oluyor haklisiniz. İnsallah hayirlisi neyse o olur. Guzel haberlerinizi beklicezz

Sarecansu
Sarecansu

12809

bu arada izmirdeyim bende karşıyakayı bilmiyorum ama hatayda ve karataşta güzel veterinerler var kendi veterinerimizde üçyolda bı hafta kosorlaşacağız bizde inşallah sorunsuz bir şekilde atlatıcaz,güven çok önemli. eğer biz memnun kalırsak sizde bizim veterinerimize gelebilirsiniz fiyatıda makul.

melikealgin
melikealgin

11545

Bende karşıyakada bilmiyorum poligon veteriner klinigine gidiyoruz memnunum da

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1900 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR