Hamileyken Kedi Bakmak

Aslnr
Aslnr

4158 Puan

Merhaba annem hamile. Kediler hamilelikte düşüğe neden oluyormuş galiba parazitlerle ilgili bi sorun. Parazit aşılarını yaptırıyoruz ama yine de sorun olur mu sizce? Haftaya annem doktoruna sorucak ama şimdiden bilgisi olan varsa yazarasa sevinirim

16 CEVAP

Bgisan
Bgisan

1795

Çok sağlıklı iki çocuğum ve kedim var. Aşıları tamsa, dışarı çıkmıyorsa ve çiğ et yemiyorsa asla bişey olmaz. Kumunu yinede başkası temizlesin. Kendi doktorum bile hamileyim diye asla kedini verme dedi.


Ayrıca veterinerimizin de 2 tane sağlıklı çocuğu ve evcilleri var evinde.


Toksoplazma temizlenemeyen sebze de salatalardan da geçer unutmayın.


Evde kedi var diye de düşük yapılmaz.

ayse1310
ayse1310

116459

Toksoplazması yoksa hiçbir şey olmaz. Test yaptırabilirsiniz. Kedinin kumunu da mümkünse siz değil başkası değiştirsin. Bu kadar sadece. Siz de değiştirebilirsiniz eldiven ve maske kullanarak fakat bence başkası yapsa daha iyi her ihtimale karşı. Hamilelikte kedi bakan bir çok tanıdığım vardı birşeycik de olmadı. Hiçbiri hamile kalınca kedilerini başkasına vermedi kendisi bakmaya devam etti.

Alicveben
Alicveben

12941

Parazit aşıları düzenli olarak yapılırsa bir şey olmaz. iç Parazit olması ve siz bunu fark etmeme ihtimalinize karşı kedi kumuna dokunmasa daha iyi olabilir :)

lokum_british
lokum_british

2409

Toksoplazma (Toxoplasmosis) nasıl bir hastalıktır? öncelikle bu yazıyı okumanızı, sonra da kedinize toksoplazma testi yaptırmanızı öneririm. Endişelenecek birşey yok, kedi besleyen birsürü hamile kadın/ anne var. Gerekli önlemleri alırsanız hiçbir şey olmaz. :)

axmetmcl
axmetmcl

990

iç parazit aşısını düzenli olarak oluyorsa hiçbir sorun olmayacaktır. o da sizin bizim gibi bir canlı, hiçbir şey bilmeden yorum yapanları dikkate almayın. yok son aylarında düşüğe sebebiyet verir falan komik ve saçma şey bunlar.

ayse1310
ayse1310

116459

Toksoplazma ve diğer parazitler sadece kedinin kumunu değiştirirken dışkısı ile temas edip elinizi yıkamadan ağzınıza falan götürürseniz bulaşır. Bu da çok düşük bir ihtimal. Hele ki eldiven falan kullanıp sonrasında da ellerinizi yıkarsanız birşeycik olmaz diye düşünüyorum.

Recai44
Recai44

10816

Bildiğim kadarıyla. Ev kedilerinde düşük yapma gibi bir ihtimal yok. Sokak kedilerinin de hepsi değil ilk kez çiğ et yiyen kedilerde iç parazit olabiliyor. Buda hamile kadınlarda düşüğe neden olmaktadır. Birde kedinizin aşıları tamsa bir sıkıntı olmaz .

edasukur
edasukur

3594

Ne yazik ki aşıları yapılmış olsa da hamileliğin son aylarında düşüğe sebebiyet verebilirler. Annenizin kedinin dışkısına temas etmemesi ve yakından solumaması gerekir. Eğer dışkıyı kendi temizlemek zorunda kalırsa muhakkak bir eldiven takmalı temasa karşı ve o şekilde yapmalı. Bu tür şeylere dikkat edildikten sonra kesinlikle bir zararı yoktur, yapması gereken şeyler de çok basit aslında.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Kediyi bebek doğana kadar birine bırakabilirsiniz. Tanıdığınız birine. Ayrıca kedi gittikten sonra ev güzelce temizlenmelidir. Eşyaları da olmamalıdır. Bebeğin Daha sağlıklı olması açısından böyle olabilir. Ama ben tabiiki hastalık hastası değilim:) Öneri bu sadece:)

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Toksoplazma riskli gerçekten göz önünde bulundurmak lazım

ayse1310
ayse1310

116459

Aynen ayrıca iyi yıkanmamış sebzelerden de geçer tabi de o da düşük ihtimal. Sirkeli suda falan bekletin sebzeleri birazcık. Sadece kedinin kumunu temizlerken geçebilir derken kediden olabilecek bulaşma yolunu anlatmak istemiştim.

dilekz
dilekz

3238

Kız kardeşim hamile ve kedileri var. Kendisi doktor ve doğurana kadar kedinin kumunu eşinin temizleyeceğini söyledi başka sorun teşkil eden bir şey yokmuş.

edasukur
edasukur

3594

@axmetmcl toksoplazmanın gebelikte anneden bebeğe geçiş oranının ilk 3 ayda yüzde 15, ikinci 3 ayda yüzde 30 ve son 3 ayda yüzde 60 olduğu hekimler tarafından belirtilmiş. Yani son ayların daha büyük risk taşıdığı kaynaklarda açıkça belirtilmiş. Bazı şeylerin size komik ve saçma geldiğini dile getirmeden önce açıp kaynaklardan bir şeyler okumanızı tavsiye ederim.

Aslnr
Aslnr

4158

Teşekkürler

Aslnr
Aslnr

4158

Teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1312 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR