Allah Aşkına Fikir Verin

Cakiland
Cakiland

1637 Puan

Artık çıldıracak noktaya geldim. Köpeğime 1 yıldır mama alıştırmaya çalışıyorum, tam alıştı derken hamileliği çıktı ve 1 haftadır hiç mama yemiyor. Mama harici şeyleri yiyor ama vermiyorum alışmasın diye. Az önce çaresizlikten mamasını sütle karıştırıp verdim. Sütü bitirdi, mama olduğu gibi duruyor. Mamadan sıkıldı desem geçebileceğim mamaya karar veremiyorum. Gerçekten zor durumdayım şu an. Hamile hamile aç kalmasına da gönlüm el vermiyor ben ne yapabilirim? Yeme garantili mamalar sağlıklı değil zaten. N&D kullanıyorum, onun üstü mamalara da maddi gücüm yetmez, öğrenciyim. Bir fikir sunun bana lütfen

8 CEVAP

Yasiincann
Yasiincann

726

O inat ediyorsa sizde inat edin biraz zor olsa da bırakın aç kalsın sadece mama koyun yemezse kaldırın günde 3 den fazla koymayın önüne elinizle vermeye çalışmayın, günlük 1 saat dışarı çıkartıyorsanız 2 saat çıkartın. Baya bi yorulsun yiyecektir aç kaldığında.

Yasiincann
Yasiincann

726

Öncelikle çok geçmiş olsun, aynı durumları birebir yaşadım. Samoyed cinsi 5 aylık bi kızım vardı. Hasta olmadan önce mamasını iştahlı yiyordu, bi hastalık geçirdi o süre zarfında yaklaşık 10 gün kadar farklı şeyler verdim. Sonra hastalık bitti kuru mama asla yemiyordu herşeyi dendim et suyu koydum suyunu içti kaşar denedim, düşünün o rendelenmiş küçük kaşarları yiyip mamasını yine yemedi. 1 hafta her gün aynı saatlerde 3 öğün mamasını koydum, aç kaldı tam 7 gün yine yemedi inadı siz düşünün. Sonra 2. Köpeğimi sahiplendim, o da Samoyed erkek 9 aylık. Çok
şükür onunla beraber yemeye başladı. Eğer böyle bi imkanınız varsa arkadaşınızın eş dost vs 1 hafta sizle beraber kalsın o yediğinde sizin köpeğiniz de yiyecektir. Yaşadığınız durumu anlayabiliyorum yemedikçe içiniz eriyor fakat şu an gözüken tek yol bu. Eğer bunu da yapamazsanız günde sadece belirli saatlerde 3 öğün koyun önüne yarım saat kadar bekletin yemezse kaldırın. Elbet yiyecektir, duygu sömürüsü yapacaktır başka şeyler isteyecektir. Kesinlikle tek bir lokma ekmek dahi vermeyin başka birşey inadını Kırın.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Hamileyse köpeklerde olan anne ve bebek mamalarından alın.

N&D'nin farklı içerikteki mamalarını deneyebilirsiniz. Acana da fiyat açısından N&D'ye yakın aslında.

Cakiland
Cakiland

1637

N&D'nin tüm çeşitlerini denedim, sonuç aynı maalesef

Mayis1
Mayis1

12715

Bizim köpekler de mamalarını sevmiyor. Süt koyuyoruz süt bitince yemiyorlar. Et suyu döküyoruz o da aynı şekilde. Azıcık yiyorlar suyu bitince bırakıyorlar. N&D kullanmıyoruz, mamaya yeni geçtik sevmediler. Paket bitene kadar zar zor yediriyoruz. Yeni mama verince de süte, ete alışmış olucaklar. Ne yapıcaz biz de bilmiyoruz. Başka bir mamaya geçin bence. Nd iyi bir mama ama seveceği kaliteli bir mama bulursunuz belki.

Mayis1
Mayis1

12715

Bizim köpeklerin ikisi de sevmedi mamalarını. Sütü ya da suyu içip bırakıyorlar genelde.İç parazit hapı yuttururken hapı sosisin içinden çıkarıyorlardı, siz düşünün yani. Başka bir şeye alışınca mama yemek işlerine gelmiyor.

BoncukOglum
BoncukOglum

619

aç kalıyor diye farklı gıdalar vermeye devam ettiğiniz sürece yemeyecek. inat edip mama dışında bir şey vermeyeceksiniz. açlıktan ölecek hali yok bir noktada inadı bırakıp yiyorlar. 3 yıl ev yemeği ile beslenmiş köpeğimi inat ede ede kuru mamaya alıştırdım. şimdi sofradan istediğinde vermiyorum. sofradan bir şey alamayacağını anlayınca tıpış tıpış gidip mamasını yiyor. gayet de seviyor artık kuru mamayı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 594 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR