Patoş Kedim Neden Kusuyor?

patkam
patkam

115790 Puan

arkadaşlar benim 9 aylık dişi ve kısırlaştırılmış kedim var.....mito marka kuru mamaya geçiş yaptık....fakat 1 haftadır ara ara kusmaya başladı.....lütfen yardımcı olurmusunuz..

7 CEVAP

Cinar
Cinar

2708

Dışkı yapıyorsa ve parazit yoksa iyi tıkanma yoktur. Geriye iki ihtimal kalıyor... Üşütme veya sert mama değişimleri. Bir mamayı kesip diğerine geçerken alıştırarak yapılmazsa kedi genelde yeterli sıvı alamaz. safra artar. Yaş veya konserve mama ile karıştırarak veya bir öğün birini bir öğün diğerini vererek geçmek lazım. Tabi bu söylediklerim benim şuanki kedi için geçerli değil. O biraz manyakmıdır nedir hiçbir kedi taktiği onda işe yaramıyor. Üşütme ise sıkıntı veterinere danışıp bir ilaca başlarsınız. Belirtiler gençlik hastalığı veya başka korkutucu birşeye benzemiyor.

Cinar
Cinar

2708

Bu cevabı ilk mesajımdaki kıl varmı soruma cevap vermediğinizden kıl değildir diye yazdım. Ama kıl topağı ateş ve halsizlik pek yapmaz genelde.

Cinar
Cinar

2708

Geçenlerde biz de kusma problemi yaşadık. Hatta hayvan hastanesine gittik. Yüksek ateş, kusma ve halsizlik vardı. Yediği bir yabancı cisimden kaynaklanmış. Birkaç kusmadan sonra çıkarttı ve rahatladı. Kusmayı inceleyin. Kıl topağı mı, yabancı sizim parçası var mı? Bir de kumunu temizleyip bir bakın dışkısı nasıl? Ona göre tekrar görüşelim.

aynen kumuna falan bakın

patkam
patkam

115790

yeşilimsi bi sıvıydı bi ara......bi arada et parçası şeklinde .....dışkısı katı ve normal....

patkam
patkam

115790

su tüketiyor, ancak halsiz, bakışları yorgun.....

patkam
patkam

115790

çok çok tşk ederim.....cinar bey...değerli bilgiler için....

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1433 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR