Birden Fazla Kedisi Olanlar

Ahsenbb
Ahsenbb

9558 Puan

Lena adında sokaktan sahiplendiğim bir dişi kedim var.1.5 ay önce bir kediyle karşılaştım ve kediyle aramda bir bağ oluştu.Dışarı cıktıgımda hep aklıma geliyor.Gördüğümde çok mutlu oluyorum bu yüzden onu da sahiplenmeye karar verdim.Korkum ise Lena’ya bir sağlık problemi yaratır mı?Veterinere götürmeden eve alacağımı hiç sanmıyorum fakat hep aklımda evdeki kızım var çok arada kaldım.Deneyimleri olanlar paylaşırlarsa sevinirim.Sokaktaki kedinin görünüş olarak bir problemi yok gibi gözüküyor.Kucağıma alıp sevdiğimde de nefes alışverişinde vs bir soruna rastlamadım.

17 CEVAP

Sarecansu
Sarecansu

12809

bir çocuk daha sokaktan kurtulacak çok sağolun..

zuhall
zuhall

10265

Veteriner kontrolunden sonra bir sure ayri odada tutun. Cunku parazit veya piresi varsa tek bir asiyla gecmeyebilir. Bu sure icinde tuvaleti ve mamasi da ayri olacak. Bir sorun gozlemlemezseniz birlestirebilirsiniz. Bazi viral hastaliklar var ve maalesef ki test yaptirsaniz da %100 sonuc vermeyecegi icin anlamsiz olur. Herhalukarda cok buyuk bir sevap isleyeceginiz icin iyi dusunun iyi olsun diyelim.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Kediyi aldım veterinere götürdüm.Ağzında yara varmış antibiyotiğe başlicaz.Şimdilik geçici yuvasında iyileşene kadar orada kalcak parazit aşılardan ve 1.karma aşısından sonra alıcam

Sarecansu
Sarecansu

12809

önce veterinere götürüp muayene ardından iç dış parazitleri yaptırısanız bir sorun olmaz bence sonrada karmalara başlarsınız. ama en doğrusunu tabiki veteriner söyler

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Eve götürmeden önce veteriner görmeli veteriner bişey demeden evime alamam malesef:( Sağlıklı kedimin hasta olabileceğini düşünmek bi an vazgeçirse de gelip kucagıma yatıp uyuması onunda sevgiye ihtiyacı olduğunu düşündürdü.Mama kum vs hiç sorun değil karşılarım fakat önemli olan Lena..

izmir_pet
izmir_pet

127274

Evt iste bende o yuzden once temizleyin veterinere gitceginizde dedim. Damla yapilinca damlayi silmemek icin yani. Once silin temizleyin ve veterinere goturun. Kontrollerini ve ic dis parazitini yapsin. Sonra bikac gun daha ayri tutarsiniz saglikliysa. Sonrasinda alabilirsiniz:)

denizclkgl
denizclkgl

2909

Arkadaşlar üç kedisi olanlar çok zorlanıyor mu acaba?

Ecerana
Ecerana

14974

Bu kar da kışta o hergün dışarı da sevdiğiniz kedinin soğuk yüzünden sığınacak sıcak bir yer aradığını düşünün ve bundan sonra karar verin aklınıza takılan her konuda yardımcı olmaya çalışırım yeter ki şu soğuk günlerde bir can dahi olsa sokaktan kurtulsun

Sarecansu
Sarecansu

12809

bir çocuk daha sokaktan kurtulacak çok sağolun..

izmir_pet
izmir_pet

127274

Bende bir ay onceye kadar balkonda baktigim kedim boncugu eve aldim. Ve acaba hastalik bisey bulasir mi diye inanilmaz korkuyodumm. Disaridski kedi kac aylik yaklasik? Birde ilk once guzelce nemli bezle papatya cayiyla guzelce silebilirsiniz. Sonrada veterinere goturun Kontrollerini yapsin. İc dis parazitleri dr yapilsin. 2gun sonra diger kedinizle ayni odaya alabilirsiniz:) ama mutlaka veterinere goturun once..

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

5 aylık oldugunu tahmin ediyorum daha büyük değildir

izmir_pet
izmir_pet

127274

Sormamin sebebi tabiki belli olmaz 2aylik kedide hasta olabilir ama veterinerin bana soyledigine gore hasta dglse bile sokakta ne kadar uzun sure kalirsa, hastalik kapma riski artar. Mantiken de oyle bence. 5aylik daha kucukmus, daha fazla sokakta kalmadan almayi dusunmeniz bence cok hos olmus:) veterinere goturun gerekenler yapilsin sonra biseycik olmaz:)

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Ayrı tutarsınız derken sokakta manasında mı diyorsunuz yoksa evde ayrı bir oda mı

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Bana göre iki kedinin tadından yenmez ama üçüncüsü korkutucu görünüyor

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Bana göre iki kedinin tadından yenmez ama üçüncüsü korkutucu görünüyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 901 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR