Kedimiz Kendine Dokundurtmuyor Bile

Merhaba 3 yaşında bluepoint scottish fold sahiplendim bir veterinerden. Fakat insanlara karşı kedi aşırı tepki gösteriyor sürekli kaçıyor. Biz yokken evde mama şu tüketiyor. Biz yokken tuvaletini yapıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

6 CEVAP

Zynpks
Zynpks

2658

Geçmişteki yaşantısından ötürü bu sekilde insanlara karşi tavir almiş olabilir zamanla sizinle güven baği kuracaktir sizden zarar görmeyeceğini anlayıp kendini sevdirecektir biraz sabır :)

İnşallah öyle olur. Konserve mama aldım dokunmuyor bile. İple oynatmaya çalışıyorum tepki dahi vermiyor üzüldük bizde durumdan çok. Sürekli bi diken üstünde, üst tüyler dinelik bir şekilde duruyor rahat edemedi bi türlü

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Bi arkadasimin eski esi kediye cok iskence ettigi icin hayvan cok saldirgan haldeydi ve hala da oyle.oyle ki yazlikta bahceye kafes kaptilar genis ve uzun,asla cikarmiyolar icinden cunki cok saldirgan.insanlara guvenini yitirmis ve bunu bu kucuk canlara bizlerin yapiyo olmasi nekdr aci verici.umarim alisir size guvenir koynunuzda yatar.

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Yeni sahiplendiyseniz size ve yeni ortamına alışması için ona biraz zaman tanıyın. Zamanla size alışacaktır

alicelik1
alicelik1

282

Ona biraz zaman verin çünkü 3 yıl boyunca ne yaşadığını bilmiyorsunuz. bende 6 aylık bir kedi sahiplendim. 4 aydır yanımda beraber uyuyoruz yanımdan ayrılmıyor nereye gitsem peşimden geliyor bazende beni gördüğü zaman kaçıp saklanıyor :) . ayrıca bu cins kediler biraz uzak duruyor insanlardan arkadaşlarımdan duyumlarım bu yönde. Benim tavsiyem şu yönde olacak kediler için ödül mamaları var bunları elinizle ona vermeniz olacak.

Recai44
Recai44

10816

Yanınıza gelmesi için üstüne gitmeyin . O kendini güvende hissedince yanınıza gelecektir .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 385 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR