Mama Sorunsalı

beautifulcat
beautifulcat

10837 Puan

Merhaba, kedime N&D Tavuklu&Narlı Yavru Kedi Maması kullanıyorum, yaş mama olarak içeriği mümkün olunca temiz ve sade olan mamalar tercih ediyorum. Ev yapımı da bişeyler yapıyorum ama hep aynı şeyi de yemek istemiyor kedicik, sıkılabiliyor, bana farklı ve lezzetli tarifler verebilir misiniz acaba? Ve de çiğ beslenme hakkındaki görüşleriniz nedir?

1 CEVAP

lokum_british
lokum_british

2409

1 su bardağı kefir, 2 çay kaşığı zerdeçal, 1 tutam karabiber, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı elma sirkesi. İyice karıştırdıktan sonra bağışıklık sistemini güçlendirmesi için verebilirsiniz.


Çiğ besleme benim hayalim. Etobur canlılar için olması gereken beslenme şekli kesinlikle bu bence ama bunun için yeterli vaktimiz yok maalesef. Etin taze ve güvenli olduğundan emin olmamız lazım öncelikle. ( Tavuk ve kuzu etinin, ithal büyükbaşlardan gelebilecek hastalıklardan dolayı daha az riskli olduğunu söylüyorlar.) -18 derecede en az 3 gün dondurmak lazımmış, kasaptan aldığımız gibi vermek istiyorsak en az 1 saat sirkede ( sirkeli su da olabilir tam hatırlamıyorum) bekletmek gerekiyormuş. Donmuşların buzdolabında çözülmesini beklemek, çözüldükten sonra bekletmeden tüketmelerini sağlamak gerekiyormuş. (özellikle tavuk bekledikçe zehirlenmelere neden olabiliyor). Bu yüzden çok meşakatli ve zaman isteyen bir besleme şekli, çalışmıyor olsaydım kesinlikle denerdim ama...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 314 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR