İlk Defa Kedi Bakıyorum Ve Bilgiye İhtiyacım Var

byzynkk
byzynkk

335 Puan

Merhabalar ben 1 hafta önce sokağa atılmış bir van kedisi sahiplendim biri tarafından ertesi günü hemen veterinere götürdüm iç dış parazit yaptırdım haftaya diğer aşısı var fakat kedim 4 yaşında ve kısırlaştırılmamış sadece uyuyor oyun oynamıyor bi isim koydum ama sanırım farklı ismi vardı hiç bakmıyor bile. Arka balkonumda cam var orada sandalyeye çıkıp dışarı bakıyor acılı bir şekilde bağrıyor kızgınlık döneminde mi bilmiyorum veteriner bişey söylemedi ama burda okuduklarıma ve gördüklerime göre hiç bir şekilde kızgınlığa dair bi haraketi yok bağırması dışında bana kediyi veren kişi kum ve mama vermişti kumu duruyor ama maması friskies yetişkin etli olanından. Tüy döküyor ve idrar kokusu çok yoğun. Ayrıca tüy dökme sorunuda var. Ne yapcağımı bilmiyorum yardımcu olur musunuz acil??


34 CEVAP

Ecerana
Ecerana

14974

Mamanız ne kadar kaliteli olursa sorunlarınız da o kadar az olur. Ancak hiçbir zaman tüy dökümü tamamen engellenemez %75 oranında azaltılabilir. Hergün düzenli bir şekilde tararsanız kaliteli mama kullanırsanız ve kedinizi stres faktörlerinden uzak tutarsanız dediğim gibi tüy dökümü baya azalır. Kuma gelince tam Bi fikrim yok ama mırmır, lindo cat, van cat, reflex aktif karbonlu, bu Kumlara iyi diyorlar bnde araştırma içerisindeyim hepsini tek tek alıp gözlemlemeyi düşünüyorum. Ha bir de yeni çıkan Bi kum var chancemaya kedi kumu bu da iyi ama bu kumun yapısı değişik. Topaklanıyor ama toprak gibi Bi yapısı var bnim kedilerim bu zamana kadar sürekli bentonit kullandıkları için bunu kullanmadılar bir gün boyunca tuvaletini tuttu en son halıya yaptı. Normal kumlara göre biraz daha fiyat pahalı ama doğal Bi kum kullanabilir mi Kediniz bilmiyorum. Eğer kediye ayırabileceğiniz aylık bütçenizi söylerseniz mama ve kum konusunda daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır. İnş sorunlarınız kısa zamanda çözülür :)

dilaykablan
dilaykablan

15922

Çok tatlı bir çocuk, onu sokakta kalmaktan kurtardığınız için yüreğinize sağlık.
Öncelikle, terk edildiği için psikolojisinin düzelmesi biraz zaman alacaktır. Kediler her ne kadar sahiplerini değil evi sahiplenir denilse de ben sahiplerine de düşkün olduklarını düşünüyorum. O nedenle, eski sahibini ve evini özlüyordur. Ona biraz zaman verin, sevginiz onu iyileştirecektir.
Tüy dökümünü stres ve kötü mama tetikler. Şimdi yeni ortama alışma sürecinde strese girdiği için daha fazla tüy dökülecektir. Friskies Purina'nın alt kalite mamalarından bir tanesi. Bütçenize göre kaliteli bir mamaya geçebilirseniz bu da tüy dökümünü azaltacaktır. Ben N&D kullanıyorum, bütçenize göre Matisse, Sanaballe gibi mamalara da bakabilirsiniz. Kedi mamasında önemli olan içeriğinde taze et olmasıdır, yani et unu, et proteini yazan mamaları tercih etmemenizi tavsiye ederim. Kaliteli bir mama ile eğer başka bir rahatsızlığı yoksa idrar ve dışkı kokusunun da önüne geçeceksinizdir.
Kum olarak ise yine bütçenize göre Reflex, Sanicat ya da Vancat tercih edebilirsiniz. Düzenli temizlemediğiniz sürece en kaliteli kumu kullansanız da koku yapacaktır.
Diğer bir naçizane tavsiyem ise, stresli dönemi atlatır atlatmaz kısırlaştırma operasyonu yaptırmanız. Çocuğunuz erkek mi dişi mi bilmiyorum ama herhalükarda kısırlaştırmak onun kızgınlık dönemlerinde strese girmesini ve birçok hastalığı engelleyecektir.

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Sakın ama sakın market maması almayın, çok çok zararlı hele en bilindik market mamaları

byzynkk
byzynkk

335

Lütfen cevaplar mısınız ? Uygun mama ve koku yapmayan kum önerilerinizide bekliyorum.

toshi
toshi

726

Şu an kediniz muhtemelen psikolojik olarak çok yorgun ve stresli terk edilmişlik ve yeni ev yeni ortam yüzünden. Stres ve kötü mama tüy dökmesinde etkilidir. Kullandığınız mama da idrar kokusua neden olur. Ne kadar bütçe ayırabilirsiniz bilmiyorum önerimi ona göre yapabilirim. Ben de lindocat kum kullanıyorum kokusuz olanından.

dilaykablan
dilaykablan

15922

İnternetten sipariş verme imkanınız varsa mamayı internetten sipariş verseniz daha iyi olur. Zira @kedigibiyiz 'in de dediği gibi marketlerde satılan mamalar oldukça kötü içeriğe sahip mamalar, özellikle Whiskas. Yine markette satılan kötünün iyisi bir mama diyebileceğim mama ise Purina One. İnternetten verdiğinzi sipariş gelene kadar en azından onun küçük paketlerinden alabilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla Migros'larda Mırmır kedi kumu da satılıyordu. Kullananlar fena olmadığını söylüyor, onu da deneyebilirsiniz.

Bende yeni besliyorum kedi cins olarak tekir kedi erkek ben lindocat kedi kumu kulanıyorum bestbet mama kulandım şuana kadar 1 hafta oldu daha doğrusu kulanali ama en iyi mama ve kum hangisi bilemiyorum herkes farklı bir şeyler diyor

byzynkk
byzynkk

335

Yani orta fiyatlı bir mama ve kum olabilirim ancak yani ben geçici olarak o mamayı aldım ve ayrıca oturdum ilçe küçük bi ilçe şuanlık migrostan alabilirim lütfen ona göre önerir misiniz

Ecerana
Ecerana

14974

Minnoskoss_123 proline kumdan memnun musunuz gerçekten. Ben bitsin diye gün sayıyorum. Acaba paketlere göre topaklanma oranı değişiyor mu çünkü bendeki topaklandığı gibi parçalanıyor

izmir_pet
izmir_pet

127274

Ecerana bu arada proline diyince bende bilmiyorum memnun kalanlara sasiriyorum ama nerde baktiysam bakayim bildigin tozdan ibaretti proline:) benim hic umudum yok

Ecerana
Ecerana

14974

Dilara98 ay gerçekten memnun olanları görünce çok şaşırıyorum bn de herkes memnun diye 30lt almıştım güvenerek ama çok pişmanım kumunu hergün iki kere temizliyorum 2 haftada bir de kabını yıkayıp yeni kum koyuyorum ama 3.gün kokmaya başlıyor siz kapalı tuvalet mi kullanıyorsunuz yoksa açık tuvalet kabı mı

zuhall
zuhall

10265

@gozdetemizel Paketin ustunu okumussunuz ama anlayamissiniz demek ki;) dediklerinizle paket uzerinde yazanlar birbirini tutmadigi icin,verdiginiz yanlis bilgiyi duzeltme geregi duydum.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Tamam ogretmen hanim.siz okumayi sokmussunuz ne mutlu size.bakiyim valla boyunuz uzadi ukalalik yapinca ;)

zuhall
zuhall

10265

Internet alisverisi diye birsey var. Cogu site de kapida odeme yapiyor artik. Oturdugum yer kucuk uzak,veteriner yok petshop yok bahaneleri cok eskide kalmadi mi? Ayrica bircok is icin sehir merkezine gidiliyor kediniz icin de gidiverin bukadar ehli keyf olmayin ya! bir can almissiniz sahiplenmissiniz hakkiyla bakin lutfen.

zuhall
zuhall

10265

Mama olarak orijen,acana,n&d,naturea, nowfresh, wildfield,petcurean go!, britcare, profine,bozita,sanabelle,golosi,matisse alabilirsiniz. haftada 2 3 kez yas mama verin. schesir,naturea,animonda carny ocean,gimcat shiny cat,britcare,sapphere,applaws alabilirsiniz. Kedi kumu cok iyi istiyorsaniz ve butceniz yetiyorsa everclean,tigerino canada. Orta halli istiyorsaniz sanicat. Daha uygun olsun isterseniz pisipisi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2079 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR