Kedilerde Diş Sararması?

Fablemoon
Fablemoon

5495 Puan

Bugün kızımın diş etlerini ve dişlerini kontrol ediyim dedim de (Bu arada kızım 8 aylık) dişlerinde hafif sararmalar gördüm.Normal mi? Yapabileceğim bir şey var mı?

9 CEVAP

Demetcinar
Demetcinar

1967

Kedilerin dişini fırçalamak mı? Onu nasıl yapıcaz ben dişlerine bakamıyorum bile hırçınlaşıyorlar

Fablemoon
Fablemoon

5495

@ayse1310 Kedilerin dişleri nasıl fırçalanıyor?

aleyn
aleyn

113859

küçük bi diş fırçası alıp kediler için olan macun ya d asolüsyonlardan sürerek fırçalabilirsiniz. almak istemezseniz çok az hindistan cevizi yağı, karbonat ve tarçını karıştırıp bununla fırçalayabilirsiniz. eğer fırçalatmıyorsa öncesinde diş fırçasına alıştırmak için bikaç gun mesela sevdiği bi yaş mamasının sadce suyunu fırçaya sürüp fırçayı ağzına almaya alıştırabilirsiniz. hiç bi şekilde fırçalayamazsanız suya katılan solüsyonlar var onlardan alabilirsiniz.

Fablemoon
Fablemoon

5495

Ağzında koku yok bu arada

ayse1310
ayse1310

116459

Fırçalamıyorsanız normal birşey endişelenilcek bişey olduğunu sanmam

izmir_pet
izmir_pet

127274

Fircalayamadigimizdan illaki olucaktir ama daha 8aylik ve ileride tartar plak olusumu olur. Bu sureci en yavasa indirmek gerek tabi. Fazla yas mama tuketimi bunu hizlandirir. Kuru mama tuketimi, sert oldugundan bu surecin ilerlemesini yavaslatir. Tabi yas verin ama surekli vermeseniz iyi olabilir. Bir de isirabilecegi oyuncaklar olursa bayagi ise yarar:))

srplzngl
srplzngl

113865

Diş sağlığı gerçekten çok çok önemli. Farkedilmeyen problemler kalplerine kadar ilerleyebiliyor, Allah korusun.


Tabii diş fırçalamaya başlamadan önce kedinizin ağzına ve dişlerine dokunmanıza alışması lazım. Onu severken, sakin olduğu zamanlarda yavaş yavaş elinizle dişlerine dokunup diş etlerine masaj yapmaya başlayın. Buna alıştıktan sonra parmağınıza çok az kedi diş macunu alıp dişlerine sürmeye çalışın ki macuna alışsın. Ona da alıştıktan sonra diş fırçasına geçebilirsiniz. Fırçalarken uslu durmayıp, sizi zorluyorsa birisinin tutması daha iyi olacaktır. Ben dizlerimin üzerine oturup bacaklarımın arasına alıyorum canını yakmayacak şekilde. Yavru olduğu için yerinde durmuyor çünkü. https://youtu.be/4KPmWOQydfY Bu videodaki gibi


Kediniz daha fazla büyümeden alıştırmaya başlayın bence, büyüdükçe alıştrmak zorlaşıyor normal olarak. Şimdiden sararma gibi durumlar varsa daha fazla ilerlemesin de. Haftada en az 2-3 defa fırçalamak gerekiyor. Ben her gün yatmadan önce fırçalanması taraftarıyım.

Erlsri
Erlsri

4321

Benim kedimde de diş çürümesi başladı galiba arka dişinde nokta kadar küçük bir siyahlık var

srplzngl
srplzngl

113865

Ayrıca bildiğim kadarıyla bazı veterinerler “kesinlikle kuru mamadan başka bir şey vermeyin”, “yaş mama dişlerini mahveder” tarzında şeyler söylüyorlar. Bence yaş mamadan kısmak hiç doğru değil ki kuru mama da dişleri temizleyen bir şey olamaz. Yalnızca Kuru mama yiyor da olsa dişlerininin fırçalanması gerektiğine inanıyorum.


Bir de doğada hayvanların dişlerinin fırçalanmadığını iddia edenler var :D
Kedi ve köpeklerin ataları doğada avlanarak yaşamlarını sürdürmüş oldukları için ısırdıkları o etler ve kemikler dişlerini zaten temiz tutuyordu.


Lütfen bu tarz düşüncelere kapılıp diş sağlığını ihmal etmeyin ki zaten kedinizin dişlerini kontrol ettiğinize göre ihmal edecek birisi değilsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6779 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80967 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR