Kedilerin Canı Sıkılır Mı ?

cimcimeskim81
cimcimeskim81

1004 Puan

Merhaba kedim 5 aylık disi bu aralar ne anlatmak istediğini anlayamıyorum sürekli değişik sesler çıkartıyor oyun oynyalim diyorum hemen bırakıyor başka bir yere gidiyor dışarıya çıkmak istiyor genelde ama hava buz gibi olduğu için çıkartmak istemiyorum bütün gün evdeyim yinede cani sıkkın gibi geliyor bana ne yapmalıyım

8 CEVAP

edasukur
edasukur

3594

Bu arada başlığa istinaden evet kedilerin de canı sıkılır bence :) kediler kendi kendilerine de oyun oynayıp oyalanabilen dostlarımız fakat bir makalede kedilerin rutin şeylerden hoşlandıkları ve sahiplerinin onlarla günlük olarak oynamasını sevdikleri yazıyordu. Onlarla oyun oynamak, stres seviyelerinin düşmesine yardımcı oluyormuş. Ve aslında önemli bir detay olarak gözükmese de stres birçok hastalığın nedeni olabiliyor, kedilerin stresten çok fazla etkilendiği birçok makalede yer alıyor.

Ciftlestirmeyin bence onca sahiplendirilmeyi bekleyen yavru yetiskin kedi köpek onlar varken ciftlestirme uygun olmaz bence :/ 7-8 aylikken kisirlastiriliyo diye biliyorum.

edasukur
edasukur

3594

Minimum 6 aylıktan sonra kısırlaştırma işlemi yapılabiliyor ama kısırlaştırdıktan sonra vücut gelişimi, büyümesi durduğu için bu süreyi biraz daha ileri atıyor veterinerler. Dün kedilerimden birini kısırlaştırdım mesela, 2 ay once veterinerime danışmıştım bu şekilde bilgilendirdi beni kendisi ve kısırlaştırma için en uygun zamanı kollayip o şekilde gün verdi. Benim kedilerimin hepsi erkek, kızgınlık döneminde oldukça zor şeyler yaşadık, sürekli miyavlama, oyun isteğini geri çevirme vs. Sanırım bu durum dişi kedilerde daha da zor geçiyor ama her zaman kediden kediye fark vardır diye düşünüyorum. Bence bu durumu veterinerinize danışıp o şekilde ilerleyin derim. En iyi bilgilendirmeyi kendisi yapacaktır.

Sarecansu
Sarecansu

12809

kızgınlğa girecek olabilir

cimcimeskim81
cimcimeskim81

1004

Peki ne yapmam lazim onun için

esma6363
esma6363

2501

Onun tek çaresi ya kısırlaştirma k yada her seferinde ciftlestirmek ama belli bi yasa kadar ne kisirlastirin nede çiftleßtirin yoksa hayvanin hayati riske girebilir

cimcimeskim81
cimcimeskim81

1004

Ya simdi 5-5 buçuk aylık civarı ne zaman kisirlastiriyim yada ciftlestiriyim

cimcimeskim81
cimcimeskim81

1004

Cevaplarınız için çok tesekkur ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1298 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR