Kedimin Pipisinin Etrafı Kabuklu Yara Gibi

Merhaba kedim 1,5 yaşında kısır. Pipisinin etrafında kabuklu yara fark ettim ama hava şartlarından veterinere götüremiyorum şuan ama içim hiç rahat değil. Ne olabileceği hakkında da hiçbir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim.


9 CEVAP

FaziletErdem
FaziletErdem

1282

Başka kediniz var mı ? En son Ne yedi, mikrop kapmış olabilir :( baticon sürün götürene kadar enfeksiyon kapmasın en azından :(

edasukur
edasukur

3594

Yaklaşık 1 ay önce kedilerimden birinde böyle bir sey gözlemledim. Hatta ne olduğu anlamaya çalışırken biraz parmağımla yarayıp dürtüp ayırmak istedim ama olmadı o yüzden zorlamadım bir şey olur diye. Daha önce bir merhem vermişti veterinerimiz, ondan surmustum iki kez ve hemen geçti. Bu arada veterinere götüremiyorsaniz bile telefonla ulaşmayı deneseniz? Açıkçası ben de götürebilecek durumda değildim fakat fotoğrafını çekip hekimimize atmıştım, o şekilde bilgi alıp ne yapılması gerekiyorsa yaptım. Böyle bir şansınız varsa yapın, geçmiş olsun.

Arkadaşlar aynı sorunu bende farkettim 2 gündür çok minik bir kabuklanma vardı dün elimle hemen aldım ama bugün baktım yine olmuş. Bu kez ellemedim yarın veterinere götüreceğim. O verdiği kremin adı nedir acaba? Büyük bir sağlık sorunu olmaz değil mi? :/

Evet yavru kedim var bir tane :( mamasını yiyor sadece

Evet attım fotoğrafını telefonla da aradım ama muayene etmeden anlayamam dedi. Sorunu neymiş söyledi mi acaba?

Bence hemen veterinere götürün

Yarın götüreceğim zaten ama size ne dedi veteriner

Arkadaşlar bugün veterinere götürdüm. Tam olarak ilk başta arkadaşımızın paylaştığı gibi sorun vardı cinsel organında. Verilen besinlerle alakalı olduğu da söylendi. Çok fazla yoğurt olsun, peynir olsun, süt olsun, yumurta olsun verilmemesi gerektiğini söyledi. Hatta hepinizin bildiği üzere mama harici bir şey verilmesini önermiyor. Bunun yanında sorun idrar kanalı taş oluşumu ve tıkanıklığı dedi. Veda Kotervin adında bir bitkisel ilaç verdi onu kullanacağız bir süre. Ve orada da 2 iğne yapıldı arka bacaklarından. Bunun yanında kusması da vardı onun içinde devam ederse bir şurup önerdi onu kullanacağız. Ama şu an Allah'tan iyi durumda ve uyuyor. Aynı zamanda ödül mamasından da yapabilir dedi onu da vermeyi bıraktık artık. Sadece Royal Canin mama vereceğim. Masanın başında canı çekiyor diye kıyamayıp bir şeyler verirsek eğer sonucunda böyle sorunlar ile çok daha fazla üzülebiliriz. Lütfen sizde dikkatli olun bu konuda. Kendi üzüntümüzü geçtim onların canı yanmasın. Çok küçükler çünkü ne kadar kaldırabilirler ki. Hepimize geçmiş olsun :)

PiremsesKutsi
PiremsesKutsi

2122

Bahçede baktığımız kedilerden birinde de fark ettim ben. Sürekli durup durup yalamaya başlıyor o bölgesini. Fotoğraftaki gibi aynı. Veterinere götüremiyorum ben de şu durumda. Haber verirseniz sevinirim sonuçları.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7951 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR