Apartman Yaşamına Uygun Orta Irk, Büyük Irk Köpekler?

EfeOzenn
EfeOzenn

686 Puan

Merhabalar! Sizlere bir şey danışmak istiyorum arkadaşlar. Apartman yaşamına en uygun orta ırk, büyük ırk köpek cinsleri hangileridir? Fikirlerinizi alabilirsem iyi olur

11 CEVAP

Heathcliff
Heathcliff

2710

Aslında bunun cevabı sende yeteri kadar egzersiz yaptırdığın sürece her ırkı apartmanda bakabilirsin istersen Kangal bile besleyebilirsin.Standart günde 45 dk dan 2 defa dışarıda dolaştığınızı biraz da evde oynadığınızı düşünürsek.Büyük ırklardan Golden,Labrador,Alman Çoban,Boxer bakılabilir aparmanda bir takım kuralları öğreneceği için eğitimi kolay ırkların olması avantaj olur.Golden ve Alman çok tüy döker labrador ve Boxer biraz daha az tüy döker ama hepsi biraz kokar.Orta ırklardan çok fazla egzersiz ihtiyacı olmayanlar hariç hepsi bakılabilir.Bana sorarsan senin ilacın Alman Çoban köpeği çok tüy dökmesi dışında dünyanın en iyi köpeğidir bence güç seviyorsan Pitbull dan güçlü bir köpektir,koruma zeka eğitilebilirlik uyum oyun en üst düzeydedir yani aradığın her şey vardır.Ekonomik durumumu düzelttiğimde ilk işim bu mükemmel ırktan bır yavru almak olacak.

Tugbabilginer
Tugbabilginer

5816

Pug apartman yaşamına çok çok uygun

EfeOzenn
EfeOzenn

686

Şey büyük ırk dedim ama orta ırk.

satinalmayin
satinalmayin

9532

Apartman hayatına ufak ırklar nispeten daha uygun sebepi sosyal hayat içerisinde ufak köpekler daha az korkulan canlılar bu sebeple bu açıdan çok srun teşkil etmez. İkinci sebep orta ve iri boy köpekler ev içerisinde daha çok zarar verirler kemirme kirletme ,oyun maksadıyla ısırma,devirme bu husularda tercih edilmemeli ayrıca bunlar toplum açısından riskli görülen çoğunlukla korkulan bir çok kavgaya sebep veren cisler.
Ufak köpeklerde proplemsiz değil zaten ben size başka bir sorunuzda geniş bir izah yaptım.Küçük ırklar içinde en küçüğü şivava küçük ırklarda hjavlama sorun olabilir o hususta eğitmelisiniz yalnız kalmaktan korkar çoğu köpek bknz köpeklerde ayrılık anksiyetesi .Ufak köpekler genelde evde bir kişiyi sahiplenir onu kıskanır...

dilekz
dilekz

3238

Günde net üç saatinizi ayırdığınız sürece bir çok köpeğe bakabilirsiniz. Ancak ilk defa köpek bakacaksanız pitbull, dogo, doberman gibi baskın ırklar tavsiye edilmiyor.

_kklkmlk
_kklkmlk

2572

Gölden cinsi veya cowcowlar bunlar ideal

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Av köpekleri birazcık daha sakin olur (golden,çatalburun,labrador,pointer gibi) yani apartmana uygun köpeklerdir

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

özellikle çatalburunlar apartman yaşamı için çok uygun havlamayan bir köpek (belki çok nadir) bakımı kolay bir köpek sadece diğer köpeklere nazaran çok enerjikler bunun için günde 2 veya 3 defa gezdirmeniz gerekiyor eğitimi kolay bir köpek bana soracak olursanız herkesin bakabileceği nitelikte bir köpektir :)

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

bu arada bende çatalburun besliyorum bakımı gayet kolay bunu düşünebilirsiniz :)

EMRAH12
EMRAH12

103399

Cocker spaniel ,beagle ,jack ressuel, buldog, golden ,labrodar vb ırkları bakabilirsiniz bende cocker var çok akıllıdır

EMRAH12
EMRAH12

103399

Cocker spaniel ,beagle ,jack ressuel, buldog, golden ,labrodar vb ırkları bakabilirsiniz bende cocker var çok akıllıdır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1116 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR