Kedim Tüy Döküyor

merymklc
merymklc

2111 Puan

kedim 3 aylık erkek bır hafta önce karma aşı oldu royal canın mother baby mama kullanıyor ıkı gündür tüy dökuyor ellermız hep tüy oluyor acaba neden oluyor bi fikri olan varmıdır ?

6 CEVAP

kedipatisii
kedipatisii

13236

Karma aşıdan kaynaklandığını düşünmüyorum. Mevsimsel dökülmeler olabilir şu zamanda. En güzeli her gün kedinizi taramak birde bence royal canin gibi sırf isimden ibaret olan içeriği kötü mamalar kullanmayın.

merymklc
merymklc

2111

peki hangı mamayı önerirsinız

alicelik1
alicelik1

282

bende mama konusunda çok kararsız kaldım ama herkesin neredeyse tek tavsiyesi oldu N&D mama

merymklc
merymklc

2111

peki memnunmusunuz nd royalden

kedipatisii
kedipatisii

13236

N&d öneririm. Eğer maddi olarak daha ucuz isterseniz matisse,profine veya benim şu an kullandığım sanabelle olabilir. Sanabelleye geçince kedimin tûy dökümü azaldı benim.

Umuthamza
Umuthamza

533

Kedilerde tüy dökümü problemi dahil olmak üzere, bir çok sağlık probleminden uzak kalmanın anahtarı, hazır mama kullanıyorsanız kaliteli olanlarından kullanmaktır.
Kedilerde su tüketimi, sadece kedilerde tüy dökülmesi tedavisi için değil, genel olarak sağlıklı olması için önemlidir. Kedinizin tükettiği su miktarını, suyunu sıklıkla tazeleyerek arttırabilirsiniz. Her gün hatta günde 2-3 kere suyunu tazelemelisiniz. Suyu tazelendikçe kedinizin tükettiği su miktarını arttırdığını da göreceksiniz. Aslında bu konuda daha pratik ve daha işlevsel bir çözüm daha var. O da kedi su şelalesi kullanmak.
Furminator ile tarayın. Furminatör olmadan kedilerde tüy dökülmesi sorunundan kurtulamazsınız. Furminator diğer taraklara göre çok çok daha efektif.Haftada, 1-2 kere, 10-20 dakika tarayabilirsiniz. Kedilerin tüy dökme mevsimi geldiğinde, daha sık da kullanabilirsiniz. Eğer, kedinizde halihazırda topaklanmış tüyler varsa, Furminatorü kullanmadan önce o topakları temizlemeniz lazım.
Ayrıca size bir de macun önereceğim. Vetoskin, kedi ve köpekler için özel olarak üretilmiş bir vitamin. Sadece, köpeklerde ve kedilerde tüy dökülmesi önleme amaçlı değil, genel olarak tüy ve deri sağlığı için faydalı.
Yukarıda da dediğim gibi bir çok insan kedisinin hiç tüy dökmemesini bekliyor ama bütün vücudu tüylerle kaplı bir hayvanın hiç tüy dökmemesi mümkün değil. Bu tüy dökülmesi sadece yüksek oranda azaltılabilir. Kedinizin herhangi bir sağlık sorunu yoksa ve normalden fazla tüy döküyorsa eğer çözüm 4 maddeli bir yol;


Dengeli beslenme
Taze su
Furminator tarak
Vitamin takviyesi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 441 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR