Chinchilla Cinsi Kedi

Balimbesiktas
Balimbesiktas

1132 Puan

Merhaba, 2 chinchilla kedim var. Sürekli yerde sevgi yumağı olmaya çalıştıkları için çok fazla tüy topakları oluşuyor. Tarıyorum kesmeye çalışıyorum ama yeterli olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne tür taraklar kullanıyorsunuz.Topaklar pişmaniye gibi asla açılmıyor ve tüyleri etine çok yakın olduğu için kesemiyorum. Yaşayan ve bu durumu çözüme kavuşturmuş olan var mı acaba ?

6 CEVAP

satinalmayin
satinalmayin

9532

Benimde ikitane iran kedim var biri çok fazla tüylü onun tüylerini kıslattım yoksa çok fazla düğüm oluyordu makul ölçüde kendim kısalttım şuan memnunum ikisinide hergün tarıyorum tüyleri zaten yumuşacık pamuk gibi ve çok ince oluyor iranların dökülse bile iyi bir elektrik süpürgesi çok kolay hakkından geliyor bizde hergün elektrik süpürgesi açılır 4 kedim var henüz tüy sorunu olmadı yani heryer tüy falan değil.Ben düzenli tarıyorum hem mavi eldiven tarzında hemde iğne gibi dişleri olan tarağım var yetiyor düzenli iç parazit uygulaması oluyorsa zaten tüyde zararlı değil tüye çok takılmayın düğümler içinde tavsiyeme uyup düzenli hergün tarayın.

nyssa
nyssa

1300

merhaba aynı sorunu ben de yaşadım topaklar rasta gibi olan yerler mutlaka açılmalı yoksa cilt nefes almadığı için altınde egzama mantar olabiliyormuş ben bu nedenle tıraş ettirdim,şimdi tüyleri yeniden uzamaya başladı artık hergün daha itinalı tarayarak topak oluşumunun önüne geçmeyi hedefliyorum.sevgiler

Onların hergün bakıma ihtiyacı var taranması lazım ara verirseniz düğüm olur

Balimbesiktas
Balimbesiktas

1132

teşekkür ederim dönüşünüz için, her gün tarıyorum ama akşama kadar ne yapıyorsa aynı yerlerinde yine topaklar oluşuyor. açamıyorum kesemiyorum... kendi etini de acıttığını düşünüyorum. bi şekilde çözmem gerekiyor özellikle ön patilerinin arası çok karışıyor..

Balimbesiktas
Balimbesiktas

1132

teşekkür ederim, bende haziran ayında kestirmiştim.. sanki kestirdikten sonra daha fazla topaklanma yaşadık .. uygun bir tarak bulamazsam mecbur kestiricem galiba.

nyssa
nyssa

1300

topaklar varsa traş ettiirn,sonra furminator uzun tüylüler için olan taraktan alın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 673 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR