9 Aylıkken Hamile İse

satinalmayin
satinalmayin

9532 Puan

9 aylık dişi kedim kızgınlık dönemini takip ederken sabaha karşı çifleştiğine şahit oldum zaten yavrulamasını istiyordum ama biraz erkenmi oldu diye endişe ediyorum erkek kedimde var ayırmak pek mümkün olmadı şimdi düşünüyorum 11. ayında doğum yapmış olucak iri yapılı bir kedi ama sizce bir sorun çıkarmı başına buna benzer bir şey gelen varmı?

4 CEVAP

satinalmayin
satinalmayin

9532

Vetler tamamen duyugusal yaklaşıyor bu mevzulara ben kısırlaştırmıcam zaten kedimi kısırlaştırmayı düşünmüyorum şuan. Hamile olma ihtimali olan kediyi kısırlaştırmak insani gelmiyor bu benim fikrim.

onurhhn
onurhhn

4050

Bir sorun olmaz. Genel olarak 1 yaşından sonra çiftleştirilmesi tavsiye edilir. Çok erken ama 6 aylıktan sonra erken kızgınlığa giren dişi kediler doğum yapabiliyor ama bu durum tavsiye edilmez tabi ki. 1 yaş beklenmeli.

izmir_pet
izmir_pet

127274

Cok saglikli dgl ama birsey olup olmucagini bizler soyleyemeyiz. Daha kucuk dogum yapip ssglikli olanlarda var, dogumda ölenler de. Veterinerinize sormaniz danismaniz daah dogru olur. Ama eger kisirlastiemak isterseniz, bikac gun icinde yapabiliyosunuz. Benimkide 9aylik ve bu supheyle hemen kisirlastirdim. Vetinize danismaniz en dogrusu olur

izmir_pet
izmir_pet

127274

Tabi oyle kii zaten yapmazlar da. Benim dedigim sey daha yavrular olusmadan yapilirsa bikac gun icinde.o sekilde yavrular daha olusmamis oluyomus. Bana vetim soyledi yani. Zaten ameliyattan sonra ogrendik hic kizginliga girmemis bile bizimki sorun yokmus ama garantilemis olduk. Suanki durum icin soylemiyorum da surekli dogum yaparsa saglikli dgl malesef. Ciftlestirmeden de kist olusuyor:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 427 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR