N&D Kısırlaştırılmış Kedi Maması

toshi
toshi

726 Puan

N&D mamalarının bütün kısırlaştırılmış serilerinde protein oranı, kalsiyum, fosfor ve magnezyum oranları yüksek sizin düşünceleriniz neler? Erkek kediler için idrar yollarında problem oluşturabilir mesela bu oranlar.


Tavuklu ve Narlı Tahılsız Kısırlaştırılmış: Ham protein %46.00; Kalsiyum %1.50; Fosfor %1.30; Magnezyum %0.09


Bıldırcın Etli Bal Kabaklı ve Narlı Tahılsız: Ham protein %46.00; Kalsiyum %1.50; Fosfor %1.30; Magnezyum belirtilmemiş.


Tavuklu ve Narlı Düşük Tahıllı: Ham protein %38.00; Kalsiyum %1,20; Fosfor %1,00; Magnezyum %0.09.

6 CEVAP

Faytekin
Faytekin

11982

Nd nin son çıkardığı Somonlu Kısır mamasinin değerleri gayet iyi ,diger mamaların dediginiz gibi yüksek ama bu mama da dengelemisler ,bundan daha düşük değerler de başka hastalıklara davetiye çıkarır ,ne çok ne az tam aradığım oranlarda olmuş bu mama ,ben de Nd nin kısır mamalarınin bu oranlarini yüksek bulduğum için hep,değerleri düşük normal mama kullandım şimdiye kadar ama şuan tamamen Somonlu Kısır mamasına geçtim..

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Toshi
Çok iyi bir konuyu gündeme getirmişsiniz tebrik ederim:)
Demek ki bundan böyle bu konulara dikkat etmek gerekir. Sadece et oranı fazla ve tahıl oranı az demekle olmadığını hep beraber görüyoruz.

dilex
dilex

4519

Nd balkabaklı rınga kısırlastırılmış mama kızıma hıc ıyı gelmedı.tüy dökümü ve deride kepek oluştu ben de proplan denedim tuy dokumu durdu gibi

heraxmia
heraxmia

170

kedim 2 yasında dogumundan kısa bir süre sonra gectim nd mamaya magnezyumu yuksek oldugu için idrar yollarında tas kum vs magnezyumum yuksek kalitesi düşük mamalarda oluyormus kalıtesiz olarak düşünmemiştim ama nd magnezyumu yuksek

kurban1525
kurban1525

14349

Şu ana kadar ND kullanan çok gördüm, kendim de kullandım. Nadiren tüy dökümü haricinde hiçbir sorun ile karşılaşmadim. Bir de mamanın kokusu çok fazla :)

aleyn
aleyn

113859

hangi mama kullanılırsa kullanılsın kısır özellikle erkek kedilerde önlem amaçlı düzenli urinary macun kullanılmalı. vetime sordugumda da kullanmamı önermişti kedilerim dişi olmasına rağmen. çünkü bu idrar yolları sorunları mamadan kedinin bünyesine su içme oranına kadar biçok değişkene bağlı olarak oluşabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1649 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR