Bi Öyle Bi Şöyle Bi Böyle

Kedimi okulumun kantininden çalalı yaklaşık iki ay falan oldu. İlk getirdiğimde tahminimce üç, üç buçuk aylık falandı şimdi eşek kadar oldu. İlk geldiği zamanlar pasaklı, korkaktı sonra işte beni yemeye falan başladı. Şimdi ben onun için geçen hafta veterinerimizden reflex mama aldım, bi' zararını henüz görmedim sadece kakasını birazcık kokuttu. İnternetten okuduğum yorumlara göreyse evlerden ırak bir mama olduğunu falan söylüyorlar ama veterinerim öyle bir şey söylemedi. Üstelik ishal yapar mı, sağlığına zarar verir mi, tahıl durumu nasıl diye sormama rağmen 'yook bir şey' dedi. Sarman mı tekir mi tam olarak bilmiyorum ama onun pek mama ayırt etmediğini ve zararının olmayacağını söyledi. Bunun için düşüncelerinizi merak ettim. Bi' de kum olarak prolinenın portakal kokulu olanı kullanıyorum ama katiyen içinde portakal kokusuna dair bir şey yok :d zaten o da dün akşam itibari ile bitti. Bana koku veren ince taneli kum markaları söyler misiniz? Mümkünse uygun fiyatlı olsun çünkü lise öğrencisiyim ve harçlıklarımla ihtiyacını karşılamaya çalışıyorum benimkinin. Şimdiden teşekkür ederim eheh


8 CEVAP

Heathcliff
Heathcliff

2710

Reflex içerik olarak olması gerekenden eksik bir mama fakat şimdiye kadar kendimde kullandım ara ara, internetten de birçok sitenin yorumlarını okudum kimsenin bu mama yüzünden hayvanıma şöyle oldu böyle oldu yazdığını görmedim zaten içerik olarak basit bir mama pek bir riski yok.Bonacibo biraz daha iyi bir mamadır Reflex ten içerik olarak onu da dendeyebilirsiniz.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Oncelikli masallah piril piril olmus :) kediler tabiki de mama secer.ornegin benimki tavuk yada et li mamayi koydugumda yuzune bakmaz ama balikli bi mamayla karistirirsam yer(yas mama icin konusuyorum)
İlk aldigimizda bulundugum ulkede sadece royal canin whiskas ve purina kitten chow satildigi icin purinayi almistim.etli ve sutlu oldugunu animsiyorum buyuzden zorla da olsa yedi.simdi orijen cat&kitten a donduk ama bu butcenizi ogrencilikte zorlayacak bi mama.n&d yavru kedi mamasi kullananlar cok memnun.ayrica 3 veterinerde kuma herhangi bi kedi kumu parfumu koymamamizi,parfumlu kumlardan kacinmamizi zaten bi ise yaramadigini soylediler biz de hic denemedik.orijen mama konusunda bende veryansin haldeyim cunki tuvaleti kokuyor gaz cikarttiginda kasimiz kirpigimiz dokuluyor.ama icinde balikta oldugu icin boyle olacagini tahmin etmistim.
Herturlu kumu denedim,toz,kristal,cakil tasi seklinde olani.ama tozu heryere yaydi eselemesi hic durmadi.kristali disleriyle paramparca etti.suncat aliyoruz bizde,sanirim Turkiyede sanicat olarak piyasada ve fiyati uygun.umarim yardimci olabilmisimdir :)

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

2 ayliktan 4 ayliga kadar haftada 2 gun 1 er tatli kasigi verdim.suan hergun 1,5 tatli kasigi civarinda veriyorum 1 aydir

beautifulcat
beautifulcat

10837

**Kum olarak Petty marka kokusuz mavi paketli olanı kullanıyoruz biz, daha evvel Proline'ın kokusuz kumunu kullanmıştık, uygun fiyatlı ve güzel kokuyu emen kumlar ikiside. Onun dışında kum kokusunu gidermek için 2 yemek kaşığı karbonat karıştırıyorum kumuna. Dayanamayacağını raddedeyse koku, Goe Turkey'in ürünlerini kullanabilirsiniz, bu iki şeyi yaptığımdan beri 0 koku diyebilirim.İnanın kokusuz kum çok daha iyi bir performans gösteriyor. Tuvalet kokusunun en önemli sebeplerinden biridir mama seçimi, bunun için size birkaç kriterden bahsetmek istiyorum, içerik kısmında GERÇEK ET KAYNAĞI olması, tuz şeker gibi ürünler içermemesi. Mısır, soya tarzı kedilerin gerçek beslenmesinde yer almayan ürünlerin az olması. Brit Care markasının ürünlerini bu konuda başarılı buluyorum, mor paketli Crazy adlı maması bu dediklerimi sağlayan nispeten daha uygun fiyatlı bir mamadır. Onun dışında N&D ,Acana,Orijen kaliteli olsalar da daha pahalı mamalar. Bir paket yaş mamayı ikiye bölüyorum, paketin yarısını bir gün, diğer yarısını ertesi gün veriyorum. Tabii ikinci güne saklarken mama buzdolabında durmalı, ısınması için vaktim yoksa kettle'da suyu kaynatıp yaş mamanın üstüne ekliyorum bu sayede hem mama ısınıyor hem de ekstradan su içmiş oluyor. **

izmir_pet
izmir_pet

127274

Bonacibo mito micho bagirsaklari parcalayan yuksek miktarda kristal icerir ve tuz miktari en fazla mamalar arasinda. Ayrica bagimlilik maddedi icerir. Bende cuvalla almis oldum vetim onerdi kanli diski yuzunden reflex iyi geldi. 7aydir falan kullaniyoruz ve hic zararini gormedim yararini gordum. Orasina bisey diyemem ama iceriginde et yok. Yani besleyici ssglikli dgl. Zarari da yarari da olmayan mama gibi bisey:) sokak kedileri icin ideal diyebilirim. Ben matisseye gecicem tavsiye ederim. Fiyati cok uygun ve guzel bir mamadir. Kum olarak kokusuz kediniz icinde daha saglikli. Metronun aro markasini kullaniyorum ve cok guzel topaklaniyo ve cok ucuz. 5kg 8.99tl

Çok teşekkür ederim. Yaş mamayı ne sıklıkla veriyorsunuz?

Bonacibo, mito, mico, reflex, econature genellikle sokak beslemelerinde uygun fiyatlı ve hemen hemen gerekli protein ve vitamin ihtiyaçlarının karşılanabileceği mamalardır.
Daha sonradan böbreklerinde veya içorganlarında herhangi bir soruna yol açmamak adına daha kaliteli mamalar veya evde kendiniz yapabileceğiniz mamaları kullanmanızı tavsiye ederim. Ben kuru mamaya karşı olduğumdan fazla marka bilgim yok lakin Matisse, N&D, Orijen, Acana, Royal Canin kendini diğer kuru mamalardan ayrı tutmayı başarmış kaliteli markalardır. Daha bu mamaları kullanıp bir sıkıntı yaşayanı görmedim. Bu mamaları kullanmayacaksanız nacizane tavsiyem çiğ beslemeye veya ev yapımı mamalarla beslemeye geçmenizdir.

Onları nasıl yapıyoruz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 493 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR