Kedim Çok Hareketli, Terbiye Vermek İçin Ne Yapabiliriz

Aycans
Aycans

322 Puan

Merhabalar, yaklaşık 2-3 aylık kedimiz var. Sokak kedisi bir haftadır beraberiz. Bize alıştı sürekli yanımızda olmak istiyor yabancılık döneminin geçtiğini düşünüyoruz. Ancak aşırı hareketli, çok tırmalıyor ne koltuk kaldı ne tül... Sürekli koltuk tepesinde dolaşıyor. Sizlerin kedileri nasıl bu dönem atlatılacak bir dönem mi? Bu dönemi atlatmak için ne yapabiliriz, nasıl terbiye verebiliriz. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Evde eşyalara zarar vermesinin sorun olmamasını istiyoruz..

8 CEVAP

artemisluna
artemisluna

10480

Şu an tam oyun zamanları 2-3 yaşında bir çocuk gibi. Tırmalaması için tırmalama tahtası alıp, alıştırmak için patilerini sürtün, etrafında oyun oynatın. Büyüdükçe tabii ki durulacak ama kimi kedi hareketli olur, yapı meselesi.

onurhhn
onurhhn

4050

Özellikle 1 yaşından sonra kısırlaştırdığınız takdirde artık durulmaya başlayacaktır. Şu anda kediniz daha çok küçük, tam oyun zamanında eşyaları tırmalar ve ısırmaya çalışabilir.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Valla 5 aylik ve 3 aydir bizde.hic durulmadi terbiye etmek derseniz karakteriyle alakali sanirim hic terbiye edemedik :) koltuk masa dolap bunlara tabi ki cikacak surekli yerde gezmesini beklemeyin:) mutfagin kapisini kapatin ,kapiniz varsa tabi :)
Onun disinda yapma dedikce daha cok yapacak cikma dedikce daha cok cikacak.daha bebek.enerji konusuna gelince bu aylardaki bebelerin cok uyumasi gerekirmis ama bizimkinin gunde 5 saat uyudugunu bile goremedim ben daha.ozellikle gece surekli tepemizde ziplamakta,bide kapilara tirmanma huyu cikti ki butun kapilarin boyalari dokuluyo suan :) onceleri sinirleniyodum ama artik sinirlenmenin bi ise yaramadigini anladim.kendi haline biraktim

Berivanakar
Berivanakar

815

Eşyalar için tırmalama tahtası belki işe yarayabilir

Heathcliff
Heathcliff

2710

tırmalama tahtası ve bol oyun sorununuzu hafifletir

Friolero
Friolero

12756

6 aydan sonra sakin bir çocuk olur. Şu an dişleri kaşınıyor, yavru daha.


Ve evet kısırlsştırdıktan sonra tamamen sakinleşiyorlar. Benim kedilerim bütün gün koltukta uyuyor artık. Keşke biraz oyun oynasalar :)

unienx
unienx

793

Bizimki 9 ayına girecek tam bir muzur tekir ne laftan anlar ne sözden başına buyruğun teki
Bazı kediler yapısal olarak hareketli oluyor bence sizin de dediğiniz gibi enerjisini boşaltmaya devam edin en güzel zamanları bunlar

Aycans
Aycans

322

Bende oyun dönemi diye düşünerek işten geldiğimde onunla oyun oynamaya, ilgilenmeye çalışıyorum enerjisini boşaltması için ama zamanla geçecek sanırım bu dönem :) Peki ne zaman daha sakin bir kedi olur sizinkiler nasıl oldu mesela.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 522 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR