Kedi Parazitinden Bulaşan Körlük

Elifakilli
Elifakilli

942 Puan

Kedilerden bulaşan parazitin körl ettiğini duydum az önce, sahiplendiğim kedinin iç dış parazit aşısı yapılmadı yarın yaptırmaya götüreceğim fakat bu zamana kadar temas ettiği yerler ile temasa geçmek diğer kedime ve bana zarar verir mi diye çok korkuyorum, bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?


11 CEVAP

Demetcinar
Demetcinar

1967

Aynen bende annemin evine alamadım. Eşimi ikna edip aldım doya doya seviyorum şimdi:) bu haber çıktıgı an eşim arayıp söyledi bende aşıları var bişey olmaz dedım ama pek ikna olmadı:(

Sarecansu
Sarecansu

12809

kör olan diğer bayan kedilere yaklaşmıyormuş bile korkuyormuş yiyecekten bulaştı diye kendi söylüyor kedi dışkısı yoktu ya yiyecekte iyi yıkanmamaış meyve yada sebzeden bulaşmış işte . ama iki üç kuruş fazla kazanacak ya medya millet ilgi duyacak habere kedilerin üzerine yıktılar işte tüm olan bu.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Bazen tv nin bazi seyleri cok abarttigini dusunuyorum.eve alir almaz tum asilarini yaptirdim ilerde kör ederse de yapacak bisey yok,35 yasima kdr annemin evinde kedi bakamadim,simdi keyfini cikartiyorum 3 aydir.

artemisluna
artemisluna

10480

Ve bu insanlarda kist yapma durumları iyi yıkanmamış sebze meyvelerden bile olabiliyor, ben haberlerde kist hidatik yüzünden vefat eden birini görmüştüm ne kedisi ne de köpeği vardı. Kedilerimizin aşılarına dikkat ettiğimiz müddetçe rahat olabiliriz bence yoksa böyle kuruntuyla ömür geçmez, olacağı varsa insanı bulur bir şekilde diye düşünüyorum.

Demetcinar
Demetcinar

1967

Aynı haberı bende gördüm. Benimkiler aşılı oldukları için rahattım umarım sorun olmaz

Elifakilli
Elifakilli

942

Ben ailemleyim annem haberi görse daha çok korkar, yarın yavruyu babamla veterinere götüreceğiz hemen

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Nezmn sahiplendiniz ki?ve neden yaptirmadiniz zaman gectiyse ve bu sure zarfinda evdeyse?

Friolero
Friolero

12756

Bunlar milyonda bir ihtimaller.

artemisluna
artemisluna

10480

Aşı yaptırana kadar diğer kedinizle aynı kumu kullanmasın. Parazit yumurtaları dışkıyla atılıp diğer kedinize de geçebilir. İç parazitler dışkıyla temas sonucu bulaşır, kedinin temas ettiği yere dokunmanızda sakınca yok.

Shauna
Shauna

175

az rastlanır bir şey olduğu için haber olmuş zaten.Evhama gerek yok.

Ecerana
Ecerana

14974

Ay açtığınız konuyu görmüştüm ama girip okumamıştım demin de babam bu haberi görmüş bana gösteriyor bn de aşıları var dedim aşısı olsa bile oluyormuş bak onun da varmış dedi buna rağmen hala besliyorsun diye laf ediyor. Sanırım hiçbir zaman hayvanseverler ile uğraşmaktan vazgeçmeyecek bazı insanlar babam dahil. Ayrıca zaten şu son Bi kaç aydır sürekli hayvanlar üzerinden kötü haberler görüyorum bu haberciler de ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim. Ne yani bu insan sevgisi hayat sadece insanlar ile olmuyor o ezip geçtiğimiz böceğin bile bi faydası var doğaya. Dünyaya zarar veren biz insanlarız diğer canlıların dışkısı bile Bi çok işe yarıyor ama yine de insanlar Bi bıkmadı masum canlarla uğraşmaktan. Allah sonumuz hayır etsin biz hayvan beslenmeyenlere illa besleyin diye baskı yapamazken neden bize hep beslemeyin şu hayvanları diye Baskı yapıyorlar anlamıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 815 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR