Toksoplazma

Demetcinar
Demetcinar

1967 Puan

Merhaba,
2 tane 4 aylık kedim var. 10 günlüklen anneleri ölmüş. 1.5 aylıklen ben aldm ozamana kadar sokakta kalmıslar. Bana geldıklerınde bütün aşılarını yaptırdım. Hiç dısarı cıkmadılar. Aşılı oldukları halde toksoplazma virüsü tasırlar mı ? Sarılıp öpüyorum gögsümde uyuyorlar. Evin heryerinde dolaşıyorlar. Haberlerde kediden toksoplazma virüsü kapıp gözleri hastalık kapan kişiler gördüm. Aşılı oldukları için sorun olmaz diye düşünüyorum . Bilgili olan varmı acaba?

5 CEVAP

Sarecansu
Sarecansu

12809

kadının bir tanesi kedilerden korkuyormuş yaklaşmıyormuş bile. yıkanmamış meyve sebzeden kaptığına eminim. ama suçu hayvanlara yıkmsya bayılıyorlar biliyorsunuz ki

Demetcinar
Demetcinar

1967

Yazdıklarınız çok dogru size sonuna kadar katılıyorum. Benim içim rahat bu haberi duyduktan sonra bile eve geldim sarıldım öptüm doya doya ben önlemimi almışım aşılarımız tam saglıklı beslenmeye de çalışıyoruz. Yinede böyle bişey olursa yapacak birşey yok alırız ilacımızı birlikte iyileşmeye çalışırız. Hamileliktede eşlerden yardım alırız olur biter:)

kurban1525
kurban1525

14349

Bu haberin kasıtlı paylaşıldığını düşünüyorum arkadaşlar, çünkü haberi ben de gördüm. Ancak belki fazla kurgucu dersiniz bilemiyorum fakat medyatik konularda her zaman, Hem de her zaman siyasi muhabbetler arıyorum ben. Çünkü medyalar %100 olarak siyasilerin ellerindeler. Bu güne kadar binlercemiz gerek burada gerek başka platformlarda yazılar paylaşıyoruz. Çoğumuzun veterinerleri tecrübe konusunda perfectlerde. Sizce gerçekten bu gün hepimizin bu haberi okuması olağan mı? Bir de sözde "doktor" kedilerinizi öpüp koklamayın, geçmez diye düşünüyoruz demiş. Arkadaşım benim tanıdığım onlarca yaşlı teyzenin altından girip üstünden çıkan, üstelik aşısız olduğu halde gözlerine mözlerime bir şey yapmayan bu kediler, nasıl denk geliyor da "İzmirde" aynı anda 2 kişiyi, biri sansürlü diğeri sansürsüz olmak suretiyle haber ediyor? Biri açık diğeri kapalı. İkisi de kadın? İsim soyisim bile verilmiş haber yanlıştır diyemiyorum tabiki fakat fazla itibar da etmiyorum. Bu güne kadar kedilerine aşılarının tamamını yaptırıp da ne hamilelikle ilgili, ne de gözleriyle ilgili herhangi bir şey duymadım. Bu sene özellikle videolarda gordüğümüz üzere hayvanlara şiddet çok iğrenç safhalara geldi. Ve ne hikmetse hala ve hala bu minik canlarla ilgili bir yasa çıkarılmıyor. Ben bu olayın gaz alma operasyonu olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de fazla itibar etmemesini dilerim. Kedisi olan, senelerdir kedi bakan insanlar da bu mesajıma katılacaklardır diye düşünüyorum.

kurban1525
kurban1525

14349

Demek siz de gördünüz :) fakat bu söylediği olayı da tamamen kedilere bağlayacaklarına ben eminim. Diyorum ya insanımızın gazını alıyorlar. Halbuki bu hayvanlar zehir bile saçsa, güvenli bir yere alıp orada bu canlılara gereken ihtiyaçlarını vermek insani bir görevimiz olmalıyken, yapılmaya çalışılan algı "kediler zararlıdır, masum düşüncelerinizi biraz geriye iteleyin" oluyor. Bu hayvanlar da nefes alıyor, biz de. Bu hayvanlardan tek farkımız aklımız ve bu yüzden bizim tüm canlılara karşı bir sorumluluğumuz var.

Elifakilli
Elifakilli

942

Ben de az önce benzer bir başlık açtım, aşı yaptorsak dahi aşılanmadan önce temas ettiği bölgelerden bu virüsü kapabilir miyiz diye...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 539 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR