Kedimin Dişlerini Neyle Fırçalamam Gerekir

Kedimin ağız kokusu var şuan veterinere götürecek durumda değilim ama parmak dış fırçası aldım ama neyle fırçalamam gerekir ne almam gerekir bilmiyorum

16 CEVAP

artemisluna
artemisluna

10480

Evet kediler için diş macunları var ama benimki tadını sevmedi pek. Ben bir şey sürmeden fırçalıyorum genelde önemli olan diş yüzeyinde briken plağın uzaklaştırılması zaten.


Fırçalamakta zorlanan arkadaşlar fırçaya malt macunu sürerek alıştırmayı denesinler işe yarıyor.Bbir de fırçalamanıza izin verdiğinde ödül maması verin, ilk başlarda tüm ağzını temizleyeceğim diye zorlamayın, yavaş yavaş alıştırın.

srplzngl
srplzngl

113865

öncelikle, parmak fırçalar genelde silikon olur ki ben onların yeterince temizlediğine inanmıyorum.


“enzymatic” diye geçen diş macunları var, onlar diş fırçalarken kullanıldıktan sonra diş yüzeyinde kaldıklarından dolayı bi nevi temizlemeye devam edip çürük ve plak oluşumunu engelliyor. Ama tabii ki içeriklerinde çok fazla kimyasal var bu tür diş macunlarının.


Fırça yerine gazlı bez kullanırsanız özellikle arka dişlere daha kolay ulaşırsınız. Diş macunu yerine de hindistancevizi yağı güzel olabilir, hem tadını da kediler çok sever.


Ben aslında çok kararsızım bu diş temizliği konusunda. Sürekli o kimyasal diş macunlarını kullanmak içine sinmiyor. Bazı insanlar fırça kullandıktan sonra macun kullanmak önemli değil diyor ama benim içim o şekilde de rahat etmiyor. Sanırım en güzeli haftada 4-5 gün hindistancevizi yağı, diğer 2-3 gün de enzymatic diş macunu kullanmak ki ben öyle yapıyorum.


Ayrıca veteriner hekimin yapacağı yıllık diş temizliği de olmazsa olmaz. Sanırım kediniz 3 yaşında ve bu zamana kadar hiç diş temizliği yapmamışsınız. Ben sizin yerinizde olsam ilk önce veterinere gösterip daha sonra kendim düzenli olarak fırçalamaya başlardım. Veterinerin altını çiziyorum çünkü ağız kokusunun altında daha farklı sorunlar da yatıyor olabilir. Diş sağlığı ihmal etmeye gelmez, bazı problemler kalbe kadar yürüyebilir, Allah korusun.

Çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz için ama eğer cevaplar daha gelirse çokça iyi okur alternatif olarak gözden geçirmiş olurum

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Bende aldim 3 cesit ama asla agzina sokamiyoruz.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Kediler için diş macunu var sanırım.

Benim kedim çok uysal merakından da olsa degdirtecektir ne olarak geçiyor acaba soylermisiniz

artemisluna
artemisluna

10480

@kediiiannesiii kediniz diş değiştirme sürecindeyse ağız kokusu olması normal.

3 yaşında nasıl dış değiştirme süreci olabilir ki

artemisluna
artemisluna

10480

3 yaşındaysa bu güne kadar fırçalanmadığı için plak birikmiştir, ondan dolayı ağzı kokuyor olabilir.

Peki şimdi ne yapmam gerek kokuyu gidermek için

artemisluna
artemisluna

10480

Fırçalamak iyi gelir mutlaka, bazı ağız bakım ürunleri oluyor onlardan da kullanabilirsiniz, mesela bende biodent hexidine diye bir ürün var suyuna karıştırıyorsunuz plak önleyici bir ürün. Kedinizin diş etlerinde kırmızılık ve şişme var mı? O da ağız kokusu yapar, eğer varsa veterinerin ilaç vermesi gerekebilir.

Var gibi kısa bir zamanda götüreceğim veterinere zaten bakıyorum yani mamadan kaynaklı olabileceğini söylüyorlar birde kaç gündür kan vardı kakasinda bunu da ınsheallah önlemişim dir diye düşünüyorum biraz kuş başı et ve patates ile bir bardak su ile kaynatıp patatesler yumuşayınca altını kapatim sonra biraz soğuyunca suyunu bir kenara ayırdım ve patates ve eti bilendirdan geçirdim sonra mama kabına yiyebileceği kadarını koyup üzerine ayırdım sudan koydum ve verdim gördüm kadarı ile poposunda kan yoktu çünkü her defasında girip çıktında tuvalete poposunda kan oluyordu

fırçalamanın dışında ağız kokusu için dental bits var, çok da seviyor kedim tadını. 12 liraya almıştım ben paketini, dene istersen hem ödül maması

Çok teşekkür ederim

Sudeg
Sudeg

755

Eğer fiircalamaniza izin vermzse krakerler vr onlrdn alin.ayni gorevi görür

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 832 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR