Parazit?

Arkadaşlar bahçede baktigim üç kediye üç ayda bir iç-dış parazit iğnesi yaptırıyorum.Anneleri buraya getirmişti onlari.Ama biryerde okudum ilk iğnelerinin bir kaç kere tekrarlanmasi gerekiyormus dogru mu bu?Ben sadece üç ayda bir yaptırıyorum.

5 CEVAP

artemisluna
artemisluna

10480

Ben iç parazit için hep hap kullanıyorum. İlk uygulamada hapı içirdikten sonra dışkı takip edilir, parazit görülürse tedavi tekrarlanır, 15 gün sonra bir doz daha verilir ki parazit döngüsü kırılsın. İğnede durum nasıl oluyor bilmiyorum ama.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Agzidan ic yapti kasimda.subata tekrar ic parazit yazdi.tablet degil sivi verdi yalniz bilemiyorum farki var mi?tum yapilmasi gereken asilar bitti 3 ayda 1 ic parazit yapilcak dedi.evde oldugu ve ustunde pire kene olmadigi icin dis yapmicakmis

Sorsam mi acaba.Bizimkiler bahçede kaliyor o yüzden hani daha riskli.Ama gene de üç ayda bir yaptırıyorum ben.İğneyle hap arasinda fark var mi ki?İkisinin de içeriği aynıdır herhalde.Bizde işte o iki hafta sonra bir daha verilme olmadi

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Zaten eger diskida parazit devam ederse ve bu sikayetle giderseniz 2 hafta sonra,ozmn bida yapilmasi gerek demek istedi yorumda bulunan arkadas.yani sorun yoksa 3 ayda 1.

artemisluna
artemisluna

10480

Şöyle ki parazit ilaçları yalnızca erişkin kurtları öldürüyor, larvaları etkilemiyormuş. Bu larvalar da 15 gün içinde erişkin oluyormuş. Bu sebeple ilk uygulamadan 15 gün sonra bu kurt olan larvaları öldürüp döngüyü kırmak için bir doz daha veriliyor işte. Ayrıca dediğiniz gibi dışarıda yaşayan kedilerde büyük ihtimal parazit vardır, annelerinden süt yoluyla alıyorlar zaten ve avladıkları fare vs.'den de geçiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 384 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR