Fip Şüphesi Olan Sokak Kedisi Hakkında

Merhabalar, çok üzüldüğümüz ve çaresiz hissettiğimiz bir durumu sizlerle paylaşmak istedim. Yaklaşık bir ay önce bir sokak kedisi bulduk. Çok kötü durumdaydı, tuvaletini tutamayan, vücudunda yer yer mantarları bulunan ve çok korkan bir yavruydu. İki hafta kadar veterinerde tedavi gördü hızlı bir şekilde mantar vs tedavisi yapıldı ve gayet iyi bir sonuç aldık. İlk parazit aşısı yapıldı ardından hemen bir yuva bulduk. Ancak birtakım sorunlar var gibiydi. Yeni annesinin bize söylediğine göre yavru hala altını tutamıyor, kendini asla yalamıyor ve koyduğu yerde kalıyormuş. O yaş bir kediye göre çok sakin ve halsizdi.. Bir hafta sonrasında tekrar veterinere götürdüğümüzde kediciğin karnında su biriktiğini öğrendik, veteriner FIP’ten şüphelendi muhtemelen bir ya da iki haftası var, isterseniz barınağa bırakabilirsiniz dedi. Ne bizim ne de yeni annesinin içine sinmedi tabii ki de barınak fikri. Kedi tekrar evine döndü ancak hiçbir şey yapamıyor olmak çok üzücü. Mümkün olduğunca kişiye sormak, böyle bir durumla karşılaşmışlarsa neler yapılabilir öğrenmek istiyoruz.. Küçücük de olsa bir umut varsa elimizden geleni yapmalıyız.


9 CEVAP

Ponponmavis
Ponponmavis

2972

Çok Çok Çok geçmiş olsun meleğe :(

Sarecansu
Sarecansu

12809

mümkün olduğunca iyi bakın barınağa falan vemeyin.. son günlerini mutlu geçirsin kuzum.. ah bu lanet hastalık..

kurban1525
kurban1525

14349

Ah ne kadar masum dayanamıyorum ben böyle konuları görünce... Size özelden veterinerimin numarasını atıyorum kedinizle ilgili bilgi verirseniz yardımcı olacak bir şeyler söyleyeceğine eminim umuyorum son günlerini çok huzurlu çok mutlu geçirir...

bildiğim kadarıyla fip tedavisi yok malesef :(

bu arada benim kedimde çok hasta olduğu için antibiyotikler yaptırmıştık. mümkün olduğunca yaptırmamak gerekiyormuş. Köftenin karnında da yanlış tedavi sonucu karaciğer kaynaklı su birikmesi oldu. ama şu an çok mutlu ve yaşıyor.

Şu an için biz de en azından son günlerini rahat ve mutlu geçirmesi için uğraşıyoruz. Ama bir yandan da bir şekilde belki fip değil de başka bir hastalığın belirtisi olabilir mi diye araştırmaktayız. Henüz çok yeni öğrendik test yaptırmadık. Çok küçük olduğu için sürekli veterinerlerde kalıp orası burası delinsin istemedik.. Bağışıklığını destekleyici mama ve vitamin vereceğiz.

merhabalar bende mevcut anlattığnız sıkıntıları yaşadım. Ancak benim kedim oynuyor, yemek yiyordu, tuvaletini tutamıyor, kusuyordu.. Çok üzüldük ancak ben başka veterinere de götürdüm. Test kitleri var. Test kitinde sorun çıkmadı. Köfte ekimden beri bizimle. Çok da mutluyuz. Bence fib virüsü taşıyorsa bile bırakmayın. çok minnoş bişey, belki iyi olur.

GULLUKAVAK
GULLUKAVAK

2092

Kıyamam ya çok küçük daha konuşamaz derdini anlatamaz allahım sen yardım et inşallah iyileşir küçük kuzum ya

@koftenin_annesi bu paylaşımınız iyi oldu bizim için belki bizde de tedavi kaynaklı bir problem olmuş olabilir. Diğer ihtimal dışında her şeyi değerlendirmek istiyoruz. Önümüzdeki birkaç gün özellikle bağışıklık sistemini desteklemeye çalışacağız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 596 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR