Dişi Kedinin Kızgınlık Dönemi

hobaleyy
hobaleyy

692 Puan

Dişi, yeni altı aylığına girmiş bir kedim var. İlk kez dişi bir kedi sahiplendiğimden dolayı kızgınlık dönemleri hakkında pek bir fikrim yok. Tam olarak ne kadar sürer dişi kedilerin kızgınlık dönemi ve nasıl davranışlarda bulunurlar? Erkek kediler kadar zorlayıcı olurlar mı? İstekli olabileceklerini tahmin ediyorum zaten fakat tam olarak hangi boyuta ulaşır bilemiyorum.
Not: Kısırlaştırmayı düşünüyorum zaten ama yine de bilgi edinmek istedim.

4 CEVAP

pinarsert
pinarsert

1109

Merhaba 3 dişi kedim var sırasıyla kızgınlığa girdiler.
ortlama 1 hafta sürüyor ve uyku-yemek-oyun dışında sürekli miyavlıyorlar, özellikle evin boş yankı yapan odalarında. Kuyrukları sürekli havada. Çok fazla çiş yapıyorlar ve iştahları kesiliyor. Benim ki zayıflamıştı. Gece sizi uyutmayabilir. Ben o dönemde işe uykusuz gittim hep. Kızgınlık döneminde sürekli oyun oynattım ki yorulup uyusun diye bir de kedi müzikleri var onları dinletin. çok faydalı olmasa da işe yarar diyebilirim. Büyük kısmı ise sabır :)

SEYMADUMAN
SEYMADUMAN

2996

erkek kedilerden daha zor bile olabiliyor benim kedim de şuan kızgınlıkta yaklaşık olarak 4 gündür bugün evden kaçırdık. o kadar dikkat etmemize ramen biryolunu buldu yaklaşık 10 saat sonra eve geldi. hiçbirşey işe yaramıyor bizim ki oyunu tamamen reddediyor. yemek zorla yiyor 2 saat anca uyuyor.

hobaleyy
hobaleyy

692

Aklımda soru vardı kısırlaştırma ile ilgili ama şu an tamamiyle emin oldum. Teşekkürler cevabınız için :) Neyseki kediniz dönmüş, umarım bir daha öyle bir şey yaşamazsınız siz de :)

hobaleyy
hobaleyy

692

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için bakalım biz neler yaşayacağız :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 376 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR