Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Hakkında...

ziyanim
ziyanim

1796 Puan

Beyler bayanlar acil bir durum:


Kızımın kızgınlık dönemi çekilmez bir hal aldı. Kısırlastırmayı düşünüyorum. Sizce nasıl olur? Eğer kısırlastırmam gerekirse hangi yolları ızleyeyım?

8 CEVAP

Yumak96
Yumak96

3143

Bide ben ekliyim doğum yapan kediler kısırlastirildiktan sonra aynı maoovvv lar sanki hatirlanircasina bazen devam edilebiliyor o yüzden hiç bulaşmadan kisirlastirin derim sizde rahat edin oda ;)

dilarab
dilarab

400

merhaba,annemin kedisinden biliyorum bu dönemleri. hiç susmuyor hep ilgi istiyordu fakat bir o kadarda rahatça kucağımıza alıp sevebiliyorduk.bizimki biraz asabi olduğu için bizim hoşumuza gitmişti bu durum. rahatça sevmek çok keyifliydi.kısırlaştırma konusunda bir kere o ihtiyaçtan sonra yapmanızı tavsiye ederim.bir kere bebeklerini doğursun o duyguyu yaşaması gerek. sonra kısırlaştırabilirsiniz bence.

tatlisiyam
tatlisiyam

706

Bu konuda iki görüş var. Bazı veterinerler 1 kere doğum yapmasını önerirken bazı veterinerler ise doğum yapan kedinin kısırlaştırma operasyonunun, hiç doğum yapmamış kedinin operasyonuna göre daha zor olduğundan, hiç doğum yapmadan direkt kısırlaştırılması yönünde. Kısırlaştırma için tabi kızgınlık döneminin geçmesi gerekiyor. Kedinizi veterinere götürebilir ve bu dönemi daha hafif atlatması için vereceği ilacı kullanbilirsiniz.

ziyanim
ziyanim

1796

Haklısınız... Teşekkür ederim...

ziyanim
ziyanim

1796

Teşekkürler bu bilgiler için :)

Mihov
Mihov

10326

Kediler kızgınlık döneminde kısırlastırılmaz. Erkek kediler hep bir kızgınlık halinde oldugundan pek birşey farketmıyor onlarda ama dişilerde bu dönemin gecmesı beklenılır. Ayrıca şöyle bir yöntem var çok çok zor durumda kalındıgında veterınerler önerıyor; kulak cubuğunun pamuklu kısmına vazelın ya da krem tarzı birşey sürüp kedının vajinasına sokarak cıftlesme esnasındaki o ambiyansı yakalamak gerekıyor. İlk duydugumda ben de sasırmıstım ama cidden öyleymiş ve de işe yarıyor

ziyanim
ziyanim

1796

Kısırlaştırmak için ne yapmam lazım peki?

umut61
umut61

2877

Arkadaşlar kızgınlığa girmiş sürekli nara atan bir dişi kediyi susturmak için bir alternatif yöntem var. Popişini havaya kaldıran dişi kedinin kuyruğunun yan tarafındaki yumuşak çukura doğru parmağınızla bastırın. Kedinizin sesinin değiştiğini ve agresif bir tonda bağırdığını duyduğunuzda elinizi çekin. Bu kedinin nara atmasını bir süre engelleyecektir. Aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.


Acupressure for a cat in heat. How to deal with your cat in heat.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 13172 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR