Köpekler Hakkında Birkaç Bilgi Ve Öneri Köpek Bakmaya Uygun Musun?

Heathcliff
Heathcliff

2710 Puan

-6 aydan yavru köpeklerle en az 3-4 saatte bir ilgilenilmeli ve beslenmelidir.
-6-12 ay arası köpeklerin evde yalnız kalması için uygun süre 6-7 saattir 12 aylıktan sonra bu süre 8 saate çıkar yani bir köpek günde 8 saat yalnız kalabilir her gün bu saati aşan iş saatleriniz vs varsa köpek almayın.
-Köpek eğitimi kaç aylık olursa olsun köpeğin evinize geldiği anda başlar ve köpekler her yaşta eğitim alabilir fakat yaşlı köpeklerin eğitimi yavru-yetişkin köpeklere göre daha fazla zaman alır.Kırma/melez/mix köpekler de çok güzel eğitim alabilmektedirler.
-Irkı/yaşı fark etmeksizin her köpek ırkı günlük fiziksel ve zihinsel egzersize ihtiyaç duyar bu ihtiyaç günlük ırkına ve yaşına göre günlük 1 saat de olabilir 3 saat de olabilir
-Köpekler insanları da kendileri gibi bir köpek olarak görür tek bakıyorsanız 2 kişilik ailenizle yaşıyorsanız kalabalık bir köpek sürüsüsünüz demektir onun için ve bu sürüde doğru olan biz insanların lider olup köpeklerin takipçi olmasıdır.Çünkü insanlarla dolu bir sürüde lider olmak bir köpeğin kaldıramayacağı kadar büyük bir yüktür.
-Köpeklerin varlık bilinci bile yoktur,kendilerinin ne kadar büyük olduğunu nasıl göründüklerini bilmezler,neden sonuç ilişkisi kuramazlar.Bu sebeple köpekleri insan davranışlarıyla,duygularıyla ve hareketleriyle anlamlandıramayız.Onlar bizden farklı canlılardır.
-Köpeklerinizi erken yaşta diğer insanlarla,hayvanlarla,köpeklerle sosyalleştirmelisiniz.Köpeklerle sosyalleştirirken köpeklerin arasında boyut farkı çok olmamalıdır.
-Köpekler öpülmekten,sarılmaktan ve göbeklerinin sevilmesinden hoşlanmazlar.Köpek sahipleri oyun dışında yüzlerini köpeklerinin yüzlerine çok yaklaştırmamalıdır.
-İlk kez köpek bakacaksanız,köpekler ve eğitimi hakkında pek bilginiz yoksa baskın ırklarla ve eğitimi zor ırklarla başlamamalısınız.Zeka sıralamasında daha yüksek baskın olmayan ırkları tercih etmelisiniz.İlk kez köpek bakacaksak çok küçük ırkları tercih etmemeliyiz orta-büyük ırklar daha doğru seçimler olacaktır.

2 CEVAP

Heathcliff
Heathcliff

2710

-Köpeğinizi satın alacaksanız almadan önce ırkının özelliklerini,yatkın olduğu hastalıkları yerli/yabancı kaynaklardan araştırın.Her köpek evde veya bahçede bakılamaz her köpeğin egzersiz ihtiyacı farklıdır her köpeğin tüy bakımı farklıdır her köpeğin yatkın olduğu hastalıklar farklıdır bazı köpek ırklarında pek sağlık sorunu görünmezken bazı ırklar pek çok hastalığa ve duyarlılığa yatkın olabilmektedir.

Heathcliff
Heathcliff

2710

-5-6 yaşından küçük çocuklar ırkı ne olursa olsun köpekle yalnız kalmamalıdır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 515 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR