Tuvalet Eğitimi Konusunda Yardımcı Olabilir Misiniz?

estanoir
estanoir

222 Puan

Maltese terrier köpeğim henüz 2 aylık ve birkaç gün önce aldım. Tuvalet eğitimi olduğu söylenmişti ancak hiç eğitimli gibi değil, çişini ara ara damlatıyor. Kakasını da belirlediği bir yere yapıyor ve oraya yapmasını istemiyorum. Bir alan belirledim alanı pedlerle örttüm. Ancak tuvaleti geldiğinde alandan çıkmaya çalışıyor, sıkıldığı için çıkmak istediğini düşünüp alıyorum bu sefer kucağımdan inip o yerlere tuvaletini yapıyor. Her ne kadar istemesem de köpeğimi verme noktasına kadar geldim. Lütfen yardımcı olun.


4 CEVAP

idiil
idiil

245

Merhaba benimde Maltese terrierim var ve şuan 6 aylık, 4 aydır da benimle. Benimkinin pede yapmakta hiçbir sıkıntısı yok artık tutabiliyor biz dışarıya yapmayı öğretmeye çalışıyoruz.
Öncelikle şöyle ben bazılarının dediği gibi çitle veya başka bir şeyle kısıtlamadım. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla siz ona bir alan yaratmışsınız ve altına komple pedi sermişsiniz. Yattığı, oyun oynadığı alana tuvaletini yapmak istemeyecektir. Ben de başta çok zorlandım inanın ancak bu alanını kısıtlamaya çok olumlu bakmıyorum. Oturduğumuz odanın tamamını ona açtım ben diğer odaların koridorların kapılarını kapalı tuttum. Geceleri de orada uyudu tek başına pedine şu çiş damlasınından sıkıyordum ve zaten dikkat ederseniz hareketlerinden tuvaleti olduğunu anlıyorsunuz yavaş yavaş daha küçük olduğu için bir tek yemekten sonra değil sürekli küçük küçük çişi vardır diye tahmin ediyorum tutamadığı için. Benim tavsiyem oturduğunuz odada ki tüm alanı ona vermek sizin istediğiniz bir yere pedi koyup üstüne o çiş damlasından sıkmanız dediğim gibi tuvaletinin geldiğini anladığınızda o çiş damlasını sıkıp sıkıp pede çağırın pede yapmasını sağlayın ben çiş konusunu yüzde seksen bu şekilde çözdüm ama kaka da çok büyük sıkıntı çektim her hafta kendine bir yer seçti ve düzenli olarak oraya yapmaya başladı ben de o nereyi seçip nereye yaparsa oraya pedi koydum ve yavaş yavaş o pedi inanın santim santim kendi istediğim yere doğru çektim odanın içinde. Ve şuan hiç sektirmeden pedin olduğu yere yapıyor hatta geçen gün bir kaç eşyanın yerini değiştirmek için pedinin de yerini değiştirdim acaba şaşırır mı diye düşündüm ama hayır ped nerdeyse oraya yapıyor şuan.

estanoir
estanoir

222

Çok teşekkür ederim. :)

Sedef2626
Sedef2626

2712

Yattigi yada yemek yedigi ictigi yere kesinlikle koymayin benm oglumda 2aylik benim odadamda kaliyor yattigi yer mama yedigi su ictigi yere uzak biyere cis pedlerinden 3tane koydum cisinden oraya damlattim 3 4 gun surdu basta odanin heryerine yapiyordu sirkelo suyla kolonyayla sildim dedigim gbi 3 4 gun sonrasnda alisti ve artik odasindayken pedlere yapiyor. Yanlz evin baska yerlerine oynamk icin aldigimizda kaciriyo cisjni salona falan onu dha halledemedik.d

Sedef2626
Sedef2626

2712

Ayriyeyen bn kucuk oldugu icin 2saate bi mizikliyo disari cikartyrum tuvaletini yapiyo giriyoriz cis pedlerine sadece gece yapio cikarmadgim icin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 606 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR