Acil Yardım

ibeksar
ibeksar

263 Puan

Çiftlikten 30 günlük bir jack russel aldım. Aldığım yerden bana 1 hafta yetecek kadar mama da verdiler. Fakat mama çok kötü kokuyor markası ne bilmiyorum. Hayatımda ilk defa bir köpek bakıyorum ve yalnız yaşıyorum. Vardiyalı çalışıyorum 8 saat ve 10 saat evde olmuyorum. 5 gün sonra yıllık izine çıkacağım yavrum için. 2 gündür yavru bende mamasını hazırlayıp suyunuda koyup gittim bugün işe. Fakat döndüğümde hiç yemediğini gördüm. Elimle yediyorum biberonla da yediyorum fakat çok az yiyor neredeyse hiç yemiyor diyecek kadar buda beni tedirgin ediyor çünkü annesi sanıyor beni anne sütü emdiği sanıyor bende emecek yer arıyor. Hemen mama veriyorum ama yemiyor az yiyor. Su hiç içmiyor. Mamayı verdikleri kuru Mamayı sıcak suda bekletip sonra eziyorum suyunu süzdükten sonra biraz yoğurt koyup biraz sulandırıp öyle veriyorum bana tarif edildiği gibi. Gün içinde sürekli uyuyor bebek olduğu için ondan yana sorun yok ev çok sıcak olmasına rağmen ki kalorifer sonuna kadar açık gerçekten çok sıcak ev geldiğinden beri(2 gündür) hiç kısmama rağmen titriyor. Karnesi salı günü geliyor alır almaz veterinere gideceğim. Sizce bu durum normal mi ne öneriyorsunuz ne yapmalıyım

1 CEVAP

Nini28
Nini28

92

Hiçbir hayvan yavrusu 2 aylık olmadan alınmaz çünkü en az iki ay boyunca anne sütü içmeleri lazım. yavrucuk titiriyor çünküşu anda annesinin altında olup onun bakımında olması lazımdı. böyle hayvan üretme çiftlikleri hayvana hiç değer vermezler. onların yaptıkları anneyi habire yavrulatıp sömürmektir. en az 15 sene yaşayacak anne en fazla en fazla 5-6 sene yaşar zaten artık doğuramayacak hale geldiğinde onu ya sokağa atarlar yada barınağa bırakırlar. Çünkü zavallı annenin senede en fazla bir kere doğurması ve yavrusuna en az iki ay bakması lazımken böyle bir aylıkken satarlar ki anneyi hemen yine çiftleştirip doğurtsunlar. Lütfen bundan sonra para ile hayvan almayın bi şekilde ya barınaktan yada tanıdığınız birinden parasız alıp sahiplenin.
Artık o yavruyu aldığınıza göre bence size verdikleri mama piyasada olabilecek en ucuz en kalitesiz mamadır. O yüzden lütfen yavruyu bir veterinere götürüp onun için olabilecek en iyi mamayı, besleme şeklini ve ona nasıl bakmanız gerektiğini size anlatsınlar. Yoksa köpeğiniz ilerde anne sütünü yeterince alamadığı için bağışıklık sistemi iyice oluşmayacağında her türlü hastalığa virüse karsşı savunmasız olacak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 404 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR