Kedim Korkuyor

Merhaba arkadaşlar bi kedi sahiplendim sarman cinsi
Erkek yaklasik 6.7 aylik ben almadan önce birileri sahiplenmis ama nekadar baktiklarini bilmiyorum aldim eve getirdim gayet sakindi. Bi kacgun hic yaklasmadi mamada yemedi sonra alıştıelimden mama yiyordu .bi gün sevmek istedim yüzünü yuzume cevirince beni tirmaladi sakinlesmesi icin oksamaya basladim .elimi ve dizimi oyle bi isirdiki hertarafim kan oldu bende sinirlendim yere firlattim .o gunden sonra sadece sofra acilinca cikiyor biseyler istemek icin surtunuyor isi bitince hic pas vermiyor beni cikari icin kullaniyor sanki biraz yaklastigim zaman gene kaciyor.sadece geceleri cikip oynuyor ortagiligi tirmaliyor kendini sevdirmiyor cok tuhaf bi kedi ve ben artik sikildim geri sokaga birakmayi dusunuyorum alisacak gibi durmuyor. Yada ne yapmaliyim?


27 CEVAP

Ececetiner
Ececetiner

449

Bunca hayvan severin bulunduğu bir platformda fırlatmaktan bahsediyorsunuz. Fırlattığınızda omurgasına zarar verebilirdiniz sakat kalabilirdi. Ben kedimle bir şey olur tırnağı kırılır korkusuyla sert oyunlar bile oynayamıyorum. Sizse burada gelip fırlattığınızı söylüyorsunuz. Aldığınız bir can, bir birey. Oyuncak almadınız. Araba alın onu da fırlatın. Öyle olmaz yani. Bence aldığınız kişiye sağlam bir şekilde teslim edin daha sevgi dolu bir yuvası olsun, sizde agresyon konusunda tedavi görün.

Senabalar
Senabalar

2523

Bence herseyden once karsinizdakinin bir insan değil hayvan oldugunu unutmayin ısırdı diye bunu yapmak neden? Benim ellerim bacaklarim isirik ve tirmik icinde.bakmayacaksaniz keske hic sahiplenmeseydiniz.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Benim gozumu tirmaladi ben daha cok agzima yuzume soktum.saatlerce gozum kanadi 10 gun mosmor gezdim.ama hic tepki vermedim kotu davranmadim.yere firlattiginiz icin o da tepki veriyor,cikarla alakasi yok benim kedimde sevilmek istediginde yanasir,yas mama istediginde sirnasir,onun disinda kucaga gelmez sevmiyo kucagi zaten.hwr kedinin karakteri farklidir.ve kedi sahibiyseniz anlamsiz tavirlarina,durduk yere isirmalarina,tirmalamalarina katlanmak zorundasiniz.o size degil de siz ona alisacak gibi degilsiniz cumleleriniz cok negatifve hircin.bence de aldiginiz yere birakin belki onu daha cok sevecek sakin biri alir.

guineapigela
guineapigela

119533

Agresif diye sokaga atmak mi?
Bundan daha iyi cozumler oldugunu unutmayin. Belki kizginliktadir oyleyse bu normal.. Belki onceki sahibinden siddet gordu.. Veya belki siz ona bu sekilde davrandigininizdan boyle oldu bilemeyIZ hespi olabilir ama sokaga atmayin lutfen

Reis06
Reis06

13

Yere fırlatmak pek mantıklı olmamış yastık altından silah çıkarıp ateş etseydiniz !!!yakışmıyo... kimbilir sizden önceki yuvasında ne travmalar geçirdi.

Gamzessven
Gamzessven

21488

lütfen güvenli birinin eline teslim edin.(barınaklar güvenli değil aldığınız kişiye verebilir ya da yeni yuva bulabilirsiniz) Asla sokağa bırakılmamalı ama sizinle de kalmamalı. Onun dilinden anlamıyorsunuz gibi duruyor

Friolero
Friolero

12756

Bence bir kedi sahipleniyorsanız karşılıksız sevgiyi öğrenin.


Kediler karakterli hayvanlardır. Canı ne zaman isterse o zaman sevdirir. Zorla bir şey yapmazlar. Sanki karşınızdaki bir insan gibi anlatmışsınız “beni çıkarı için kullanıyor” falan. Ya sizle ne için yaşayacaktı hayvan?


Kaç senedir kızımı toplam 10 saniye kucağımda tutamamışımdır. Daha bir kere demedim ben sıkıldım atayım bunu. Nedir yani sıkıldım ben¿¿¿

artemisluna
artemisluna

10480

Sizi ısırdığında sertçe hayır diyebilirsiniz, ya da şşşttt sesi çıkarın. Hiç bırakmazsa yüzüne üfleyin kesin bırakıyorlar o zaman. Siz ona agresif davranırsanız o daha saldırganlaşır. Ona oynayabileceği ısırabileceği oyuncaklar alın bol bol oynatın. Mamayla yaklaştırmanız doğru bir yöntem, sevmenize izin verdiğinde de onu elinizden mama yedirerek ödüllendirebilirsiniz. Henüz tecrübeniz olmadığı ve kedi davranışları ve psikolojisini bilmediğiniz için sinirli ve bıkkın hissetmeniz normal zamanla kedinizi tanıyacak ve onun düşünme tarzını anlayacaksanız. Bu süreçte internetten kedilerle ilgili bol bol araştırma yapmanızı öneririm, ihtiyaç duyduğunuzda buradan da soru sormaktan çekinmeyin. Sadece kedinize sevgiyle yaklaşın ve onun gibi düşünmeye onu anlamaya çalışın. Göreceksiniz bir kaç ay içinde birbirinize uyum sağlayacaksınız.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Tabiki evin hakimi onlar.yattigi koltuga oturursun kizar,yatakta rahat edemez kizar.onlar bizim kedimiz degil,biz onlarin insaniyiz aslinda.cani isteyince gelcek ztn emin olun.

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Benim erkek arkadaşımın sahiplendiği kedi bahçelerinde doğum yapan anne kedinin yavrularından biriydi. İki yavru vardı. Üçüne mama veriyordu ama kedilerin hiçbiri yaklaşmıyordu kaçıyordu vs. Sonra anne kediyle bir yavrusu gitti, dönmedi bi daha. Tek yavru kaldı, o da avuç kadar taş çatlasa 1.5 aylık. Eve almak istedi ama bahçede ücra köşelere girip saklanıyordu. Mama verdi sadece yapacak bir şeyi yoktu çünkü, birkaç gün sonra kedi yaklaşmaya başladı, sonra sevdirmeye başladı, sonrasında ise daha bahçe kapısını açarken üzerine koşmaya miyavlamaya başladı. Ev kapısının önünde miyavlıyordu, kapıyı tırmalıyordu en son gün beni al diye. Annesi ve yavrusu gittikten yaklaşık 1 hafta sonra eve aldı, şimdi 4, 4 buçuk aylık. Ve ilk zamanlar köşelerden çıkmayan, köşebucak kaçan kediyle yan yana yatıyorlar.
Aslında ilk önce biraz güven lazım bence. Daha önce travma yaşamış veya insanlardan sevgi görememiş bir kediyse korkması ve kaçması çok normal. Kendi haline bırakmanız daha iyi olacak bu halde. Bazı kediler ise -bu da bir başka arkadaşımın kedisi- asla sevdirmeyen, biblo gibi evin en güzel yerine oturup herkese tıslayan kedilerde oluyor.
İlk önce kendi haline bırakıp tanıman gerekiyor aslında. Ve kedi bu tırmalayacak tabi, benim kedim benden korkmuyor ama her yerim çizik mesela, geçen gün üst dudağımın azıcık üstüne dişini geçirdi. Ama oyuncağını elinden almıştım, bu yüzden yaptı haklıydı. Tanıyoruz çünkü birbirimizi, neye kızacağını, neye tırnak çıkaracağını, bi şey yaptığımda ne tepki vereceğini biliyorum. Beni sinir ediyor mu peki evet bazen çıldırıyorum, deli gibi sinirleniyorum ama bunu ona vurarak göstermiyorum, odadan çıkıyorum ve başka odaya geçiyorum, iki dakika sonra mırmır diye gelerek gönlümü alıyor, o da bana kızıyor ben onun gönlünü alıyorum, o bazen canımı yakıyor ama canı sağolsun.
Vurmak bir çözüm değil. Sokağa atmak çözüm değil. Sadece biraz zaman.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Poşetleri çok seviyorlar, bir poşetle bile dakikalarca oynayıp kaynaşabilirsiniz :)

Gamzessven
Gamzessven

21488

Kediler özgürlükçüdür benim de canın gidiyo alayım sarılayım ama istemiyorlar sevmiyorlar sıkılmayı. Oyun oynayın onunla, yumuşak güzel sözler söyleyin,şefkat gösterin

artemisluna
artemisluna

10480

Aynen hatta poşetin içine bir de oyuncak atın, o kadar komik oluyorlar ki. Ama plastik poşetleri oynadıktan sonra ortadan kaldırmanızı tavsiye ederim yiyebiliyorlar bazen ve plastik onlar için zararlı.

Demin oynadik biraz :)

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Enguzeli kalin karton poset.ama karton posetlerin ip gibi olan saplarini kesin,kafalarini sokuyolar bazen cikaramayip panik olup tepisiyolar icinde.gece de poseti sakin ortada birakmayin derim.hisirtili seyleri cok seviyolar bide pelus fare alin oyuncakcidan.ama isirabilecegi bisey olsun.oyun oynayip vakit gecirdikce daha da yakinlasacaktir ki sanirim biraz ilerleme var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2870 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR