6-8 Aylık Arası Scottish Fold Dişi Kedim Kızgınlık Dönemine Girdi Çiftleşmek İçin Küçük Olabilir Mi

Utkan92
Utkan92

789 Puan

Yaşının küçük olduğundan dolayı çiftleşme sonrası sorun yaşar mı? Yoksa olgunluğa eriştimi ? Ve bu dönemi atlatmasını beklemek mantıklı bir çözüm mü ? Yardımcıno olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden

3 CEVAP

Denizin
Denizin

1061

Aslında genel olarak 7-8 aylıkken kızgınlık dönemine giriyorlar. Ancak bildiğim kadarıyla çevre şartlarından dolayı olması gerekenden erken bir zamanda girmiş oluyorlar. Buna yapay ışık da dahilmiş. O yüzden 1 yaşını doldurmadan çiftleşmesini önermiyorum. Dişi kedinin kızgınlık dönemi erkek kedilere göre daha zorlu geçiyor. Yine bildiğim kadarıyla 15 gün kadar sürüyor sonra birkaç gün belirtiler azalıp tekrar artıyor. Yani karmaşık bir durum :))

Denizin
Denizin

1061

Eğer yaşını doldurmasını beklemeden çiftleştirecekseniz hamile bir kedinin ihtiyaç duyduğu bakımı en iyi şekilde karşılamanızı, bekleyecekseniz sabırlı olmanızı, kısırlaştıracaksanız da o bahsettiğim sakinleştiği birkaç günlük sürede kısırlaştırmanızı öneririm. Kızgınlığının en yoğun olduğu zamanda kısırlaştırma operasyonu kan kaybı daha fazla olduğu için önerilmiyor.

satinalmayin
satinalmayin

9532

sokaktan aldıysanız melez ise ilk kızgınlığında dahi çifleşir ve doğurur ama cins kediler daha zor doğum yapıyor her halukarda en az 10 aylık iken en iyisi 1 yaşında çifleştirmek 1.5 yaş diyenler abartıyıor bence.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 458 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR