Kulak Ve Boyun Kaşıntısı

yaseminece
yaseminece

5184 Puan

Merhaba 2 kedimde de çok şiddetli olmamakla birlikte kaşıntı var.Kulaklarının içine baktım akıntı kir hiçbir şry yok gayet sağlıklı görünüyor.İkisi de kulaklarını ve boyunlarini sertçe kaşıyorlar.Uyuzdan şüpheleniyorum ama kulaklarının içi gayet sağlıklı.Mantardan şüpheleniyorum karbonatlı suyla boyun çene ve kulak kısmını siliyorum kaşıntı azaldı fakat geçmedi.Değişik bir şey de yemediler.Daha önce böyle bi durum yaşayan var mı?Evde çözebilir miyim doğal yollarla?

6 CEVAP

artemisluna
artemisluna

10480

Benim kedim de kaşıyor, o bölgeler genelde kaşınan yerler. Günde birkaç kere kaşımaları normal diye düşünüyorum, sürekli bir kaşınma durumu yoksa bence kafaya takmayın.

bappatan
bappatan

11044

Kediler günde en az 10 defa söylediğiniz bölgeleri sertçe kaşırlar kılcal damar meselesi sürekli yıkamayın sabın da sürmeyin yıkamanız deriye zarar verir ve gerçekten de mantar olma olasılıklarını arttırır. Tasma varsa onu haftada 1 yıkayın yeter.

artemisluna
artemisluna

10480

Uyuz ciddi bir hastalıktır ve uyuz hayvan duramaz sürekli kaşınır ve tüy dökülmesi olur o bölgede.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Tasmalarda cok mikrop birikiyomus Yasemin hanim.normal sabunla yikiyorum ben arada.bizdede genelde o bolgede kasinti vardi 1 haftadir tasmayi cikardik suan yok denecek kdr az ki veteriner bizde gun icinde enaz onlar kdr kasiniyoruz dedi.kulaktakide gecti biara cok takmisti,sonra farkettimkj kulagin icindeki tuyler uzadikca sanirim rahatsiz etti 1 hafta kdr surdu ve onu da kasimayi birakti.kulak uyuzunda kahverengi akinti ve pis koku olurmus.sanmiyorum uyuz olsun.tasmayi cikarmayi deneyin bisure ve gozlemleykn bakalim

yaseminece
yaseminece

5184

Gözüme takılmaya başladı birkaç gündür.Büyük kedim kulagını minicik bi bölge kanatmış hatta.Bu yüzden takıldı kafama.Veterinere danıştım uyuzdur belki getir öyleuyse 5 gün antibiyotik yapalim dedi bana da o kadar büyük bi şey değil gibi geliyor hayvanlara boşuna zarar vermek istemiyorum gereksiz antibiyotikle.bir yara o alanda açıklık vs de yok.Evde Crystalin var onunla birlikte karbonatlı suya devam edeceğim.Umarım endişelerim boşa çıkar,konu canlar olunca onlar da evladım sonuçta hemen telaşlanıyorum

yaseminece
yaseminece

5184

Tasma kullanmıyoruz ikisine de taktırmıyorlar inatçılar:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 688 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR