Brit Care Mama İçeriğindeki Tuhaflık?

toshi
toshi

726 Puan

Brit Care'i araştırırken bütün mamalarında " Sodyum Hekzametafosfat " diye bir içerik var araştırdığım zaman bunun diş taşları için eklendiğini öğrendim ama bence zararlı bir madde bu zamk gibi bir şey kağıt sanayisinde kullanılıyor ve mamada yeri yok gibi bu konu mamayı almamı engelliyor şüphe duyduğum için. Siz ne diyorsunuz bu konuda fikri bilgisi olan var mı?

17 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

Hi, SHMP belongs to polyphosphates, substances that dissolve teeth stones. These substances are commonly used in human toothpastes and they are also registered in EU for pet production.


if some substance is registered in EU for human or animal nutrition, it should be safe. EU uses precautionary philosophy. All the ingredients or substances used in human and animal nutrition and use should have scientific evidences of safety.


dediginiz gibi dis tasi olusumuna engel oldugunu soyleyip insan dis macunlarinda(!?) da kullanildigini belirtmis. zaten mamalarda kullanilan butun malzemelerin test edilip guvenli oldugunun kanitlanmasi gerekiyormus vs.


acikcasi bu cevap beni tatmin etmedi. surekli olarak vucuda bu maddenin alinmasi cok zararli bence. zaten evet zararli ama mamamizla beslenen kedilerde dis tasi gorulmesini istemiyoruz demelerini bekleyemeyiz.

Poncimin
Poncimin

116364

Konu eski ama güncel olarak okuyanlar olur diye yazıyorum Britcare içerik güncellemesi yapıp, içeriği daha zenginleştirdi. İçerikteki bu madde çıkarıldı. Bahsedilen madde Crazy, Coco, Angel gibi eski adlı mamalarında yer alıyordu. Bu serisi güncellendi ve şuan hepimizin bildiği şekilde Britcare Hypo-allergenic adı altında piyasada, bu madde yok. Sadece şuanda Britcare Dental ödül mamasında yer alıyor bu madde ama bu sadece Britcare'e özgü bir madde değil bazı dental kuru mamalar ve ödül mamalarında da sık sık yer alabiliyor. Miktarı belli bir sınır seviyede kullanılıyor, mesela Britcare'in dental ödül mamasında kilogram başına sadece 2 gram şeklinde eklenmiş, düşük sayılabilecek bir oran. AAFCO'nun sitesinde yazılana göre sodyum heksametafosfat köpeklerde ve kedilerde diş taşı azalması için kullanılır. Bunun hakkında yayınlanan çalışmalar da var. Köpekler üzerinde 4 haftalık periyotlarla yapılan bir çalışmada mamalarının sodyum heksametafosfat (HMP) ile kaplanması, dozaja bağlı olarak diş taşı oluşumunda yaklaşık %60 ila 80'lik önemli azalmalarla sonuçlandı. Kuru köpek maması veya sade köpek bisküvilerinin HMP ile kaplanmasının köpeklerde diş taşı oluşumunu azaltmada etkili bir yol olduğu sonucuna varıldı. Dedikleri gibi diş sağlığında sodyum heksametafosfatın etkisi olduğu düşünülüyor, bu madde bir çeşit tuz olarak geçiyor. Bazı sayfalar kendi düşünceleriyle bunun zararlı olabileceğini ediyor geri kalan çoğu diğer kaynak da, miktarına dikkat edilerek kullanıldığında kedi/köpek beslenmesinde genellikle güvenilir olduğunu söylüyor. Normalde mama ile beslediğimiz için her gün verdiğimiz mamasında kullanılması ne kadar gerekli tartışılır ki Britcare de çıkarmış içerikten. Eğer kedinizin belli bir diş problemi varsa bu maddenin geçici veteriner tedavi mamalarında, takviyelerinde olması kullanıldığı şekile göre belki etkili olabilir, diş sağlığı için verilen ödül mamalarında da kullanılması çok sorun teşkil etmez gibi geliyor. Her zaman vermiyoruz ve içindeki miktar düşük oluyor. Onun dışında dediğim gibi normal beslediğimiz mamasında olması bana da biraz gereksiz geldi, çıkarmış olmaları ve içeriği güncellemiş olmaları daha iyi olmuş. Eski içeriğinden çok daha iyi.

srplzngl
srplzngl

113865

normalde insan sagligina bile zararli madde, hatta ciltle temasinda bile farkli etkiler dogurabiliyormus. kemik gelisimini yavaslatip bobreklere bile zarar verebilirmis. kedi ve kopeklerin dis macunlarinda bile olmamasi gereken bir maddeyi ne diye mamaya koymuslar cidden anlamadim.


ayrica dislere bakim yapmak mamaya mi dustu Allah askina. dis sagligi dis sagligi diye diye kuru mamadan baska bir sey yedirince dovuyor neredeyse bazi veterinerler. dis fircalamamak icin yas mamadan kaciyor insanlar, o sacma kuru mamalarla omur mu gecer.


bir de brit diger bir cok markaya gore iyi sayilir. gercekten bu kuru mamala ve bunlari ureten firmalarin hicbirine guven olmaz. ben cidden merak ettim, bu maddenin zararsiz oldugunu mu dusunuyorlar ? siz markaya bunu sormayi dusunmezseniz ben mail gonderebilirim.

catme
catme

101

Ev yapımı mamayı kafanıza göre vermek de uzun vadede emin olun çok zararlı. Kuru mamalar çok masum değil ama içeriğindeki mineral ve vitaminlerin bir dengesi var. Siz evde bunu gerçekten her yaşa kediye göre ayarlayabileceğinizi düşünüyorsunuz buyrun yapın. 1 yıl boyunca iki kedimi tamamen çiğ beslemiş biri olarak söylüyorum, yararlarından çok zararını gördüm. Her beslenme şekli her kedi köpeğe uymaz. O yüzden kuru mama kötüdür çiğ mama iyidir gibi kesin yargıların altı boş. İkisinin de artı ve eksileri farklı maalesef.

srplzngl
srplzngl

113865

size katiliyorum. ben de bu yuzden ne sokaktaki kedilere(mumkun oldugunca) ne de kendi kedime kuru mama yedirmiyorum. zaten 'pet fooled' belgeselini izledigimden beri istesem de elim gitmez. kendimiz abur cubur olsa bile paketli gida tuketmememiz gerekirken cocuklar neden her gun islenmis kuru mamalari yesinler.
ayrica simdi brit'e mail gonderdim, umarim yanitlarlar.

toshi
toshi

726

Ben ülkemizdekilere yazdım aklıma gelmedi direk kendilerine mail atmak size geri dönüş yapılırsa ne cevap verdiklerini paylaşırsanız sevinirim.

toshi
toshi

726

Tam tahmin ettiğim gibi bi cevap vermişler az az da olsa ki hiç kedi ile alakası olmayan bu maddeyi vücutlarına almanın bence de mantıklı bi yanı olamaz AB onaylı olması bir şey değiştirmiyor asla bu mamayı kedilerime yedirmem. Cevabı paylaştığınız için teşekkür ederim size bu arada.

toshi
toshi

726

Maillere dönüş yapmıyorlar yazmayı unutmuşum.

srplzngl
srplzngl

113865

aa simdi gordum yanitinizi. ben international sayfalarindaki mail adresine yazdim.

srplzngl
srplzngl

113865

tabii ki paylasirim :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya kaliteli diye brite yeni gectim o da mi zararli. Kuru mama vermiyorum demissiniz, ama benim kedim kesinlikle tavuk balik ciger gibi seyler yemiyor. Ne verecegiz?

srplzngl
srplzngl

113865

ev yapimi pismis ya da cig mama en iyisi. sizin kediniz icin cig mamaya gecis yapmak uzun bir surec olabilir (kesinlikle imkansiz degil) ama pismis yas mamaya yavas yavas gecirebilirsiniz.
kuru mamasina cok az yas mama ekleyerek baslayip yavas yavas kuru mama miktarini azaltirsaniz kolay gecis yaparsiniz. tabii mamasini gunde 2 ya da 3 ogun seklinde vermiyorsaniz ilk once ogun sistemine gecis yapmaniz gerekir.
sizinki gibi secici kediler icin en kolayi ogun -> yas mama-> cig mama seklinde gecis yapmak.
tamamen yas ya da cig yapmak istemezseniz bile gunluk yedigi kuru mama miktarini azaltip ev yapimi yas mamayla tamamlarsiniz (yas mama da yemiyorsa sevdigi bir seyle karistirabilirsiniz. illa ki yogurt, kefir, kemik suyu gibi sevdigi bir sey vardir).
tamamen kuru ya da hazir mamayla beslenmesinden iyidir.

Palyaco
Palyaco

218519

Sadece bumu dünyada kopekbqligi nesli tükeniyorum yüzde 80 kedi köpek mamalarinda varmış internette okudum artık bende güvenmiyorum mamalara

toshi
toshi

726

Benim artık cidden sinirlerim bozuldu şimdi ben ya da başka birkaç kişi ıcık cıcık inceliyoruz içerikleri araştırıyoruz ne neymiş diye bunu fark etmeden yıllarca kedisine köpeğine bu mamayı yedirmiş insanlar olabilir bu inanılmaz hiçbir mamaya güvenmemek gerek demek. Hepsinde mutlaka başımıza bi şeyler geldi bizim o yüzden böyle deli gibi araştırıyorum her bir içeriği.


Bilmeyenler de öğrenir umuduyla açtım konuyu ve artık gerçekten ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Güvenilir gibi duran tavsiye edilen bir mamada böle bi şey var inanılmaz.

srplzngl
srplzngl

113865

bence de
rica ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1441 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR