Kedimle Uçak Seyahati Yardım

onurhhn
onurhhn

4050 Puan

Merhabalar, yaklaşık 8 aylık kedim uçak yolculuğum sırasında yanımda olacak. İlk defa birlikte şehir değiştireceğiz.
Araştırdığım kadarıyla aşı kartına bakıyorlarmış. Kedimin iç,dış ve karma aşıları dışındaki aşılarını kuduz lösemi vs. yaptırmadım. Bunların tam olmaması bize sorun yaratır mı?
Bir de evcil hayvanlarımız uçağın hangi bölümünde seyahat ediyor bizimle birlikte olabiliyorlar mı? Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum. Teşekkürler.

11 CEVAP

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Onur bey,sizinle bir kabin amiri olarak kendi sirketimin bilgilerini paylasayim.olculeri 323250 cm i gecmeyecek tasima kabiyla 1 kedi veya 1 yetiskin kedi+yavrusu seklinde 8kg ye kdr kabinde yaninizda,8kg den agirsa kargo bolumunde gerekli havalandirma sistemi olan ucaklarda tasinir.asilari tam,ucmadan once veterinerden herhangi bir bulasici hastaligi olmadigina dair imzali veteriner kaseli ucabilir belgesi ibraz etmeniz gerekir.kucaginizda veya ayaginizin altinda kafesinden cikarmadan seyahat ettirmeniz gerekir.ancak call centeri arayip rezervasyon yaptirmanizi oneririm
Cunki kabine alinacak evcil hayvan sayisi sinirlidir(ornegin ayni ucusta hem kopegi hem kedisi olan misafirler varsa bbirbirlerinden en uzakta olacak sekilde yani farazi konusuyorum kedi ve sahibi en onlerde,diger seyahat edecek kopek ve sahibi en arka koltuklarda seklinde biletlendirilir) kabine alinacak canli hayvan sayisinda kisitlama oldugu icin call centerdan rezervasyon yaptirmaniz onemli cunki limit dolar ve siz rezervasyonsuzsaniz ucamazsiniz o seferle.baska bisey sormak isterseniz ozelden yazabilirsiniz

artemisluna
artemisluna

10480

Kuduz yasal olarak zorunlu, onu yaptırmanız gerek seyahat edebilmesi için. Lösemiye gerek yok. Kediniz kafesle birlikte 8 kg'dan fazla gelmiyorsa kabinde, 8 kg'dan ağırsa kargo bölümünde seyahat ediyor.

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Türk hava yolları ile uçuyorum hep. Önce kendim için rez. yapıyorum, daha sonra yavrum için rez. onayı alırsam kendi biletimi satın alıyorum. Kedimin yolculuğuna onay gelmezse benim uçmam mümkün değil.
Genellikle kuduz aşısına bakıyorlar. Siz gerekli görmeyebilirsiniz ama insanlarla iletişim halinde oluyor onları da düşünmek zorundayız.
Her yolculuktan önce de karnesine seyahat edebilir kaşesi bastırıyorum genel kontrolden geçiyor

artemisluna
artemisluna

10480

Bir arayıp sorun isterseniz havayolu şirketini seyahatinizden önce, kabul ederlerse yaptırmazsınız.

kuduz şart

Tam1cat
Tam1cat

11984

Merhabalar, 11 şubatta ben de uçak yolculuğu yapacağım iki kedimle. Öncelikle @gozdetemizel in dediği gibi (bana da yardımcı olmuştu, tekrar teşekkür ederim) aşılarının ve sağlık onayının tam olması gerekiyor. Ben sunexpress ile uçacağım. Biletimi aldıktan sonra hemen müşteri temsilcisi ile iletişime geçtim. Onlar için rezervasyon yapılıyor. Ağırlığı, cinsi, yaşı, taşıma kutusu boyutu sorulup sisteme kaydediliyor. Bir uçakta 2 kedi veya 2 köpek taşıma hakkı oluyor. Bir an önce rezervasyon yaptırın ki dolmamış olsun. Benden 60 lira aldı dediğim firma, başka firmalarda farklılık gösterebilir. 8 kg üstü için ücret 160 lira ve yanınıza değil uçağın havalandırması olan başka bir bölümüne alınıyor. Evcil hayvan ilr Online checkin yapamayacağım için koltuğum da 10 tl karşılığında belirlendi.

onurhhn
onurhhn

4050

Kuduz da baktığım kedilerim için yaptırmayı en gereksiz bulduğum aşı.

Kabin dediğiniz uçağın içinde yanımızda mi bende merak ettim?

artemisluna
artemisluna

10480

Kabin yolcuların olduğu kısım yanımızda yani.

onurhhn
onurhhn

4050

@Gozdetemizel @kedigibiyiz çok teşekkürler

guineapigela
guineapigela

119533

Benim kopegim sayemde jetlak oldu. Cok aliskin artik.. Neyse konuya gelelim


Evcil hayvanlarınızın geçerli bir aşı ve sağlık sertifikası bulunması gerekiyor. Bunun yanında giriş izinleri ve transit ülkelerce istenen belgelerin eksizsiz olması şart. Hem yolcu kabinlerinde hem de kargo departmanlarında kedi, köpek ve küçük ötücü kuşların taşınmasına izin veriliyor. Eğer uçuşunuzda yanınızda evcil hayvan da bulunduracaksanız uçuş öncesinden 6 saat önce çağrı merkezinden ya da havalimanı ofislerinden rezervasyonun yapılması ve onaylanması gerekiyor. Yolcu kabinine alınan evcil hayvanların sayısı ve çeşidi uçak tipine göre değişiklik gösterebiliyor. Check-in işlemlerinde hayvanlarınızın da işlemleri yapılıyor. Bu nedenle check-in sırasında özel durumlarınızı belirtmeniz gerekiyor. Evcil hayvanlarınızın ağırlığının 8 kg’ı aşmaması kabinde taşıyabilmeniz için önemli. Bu sınırın aşılması durumunda evcil hayvanlar kargo departmanına alınıyor. 8 haftadan küçük, anne sütünden kesilmemiş ve emziren evcil hayvanlar uçuşlara kabul edilmiyor. 8 haftadan büyük 12 haftadan küçük kediler için veteriner onayı olan belgelerin bulunması şart. Aynı kafes içerisinde tek bir anneden doğmuş 3 yavru evcil hayvan taşınabilir. Aln.t

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1055 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR