Şehir Ve Ev Değiştirme/ Kızgınlık / Kedi Kumu Ve Koku Sorunu / Yüksek Balkon

Cathorn
Cathorn

12106 Puan

Mehaba ben buraya aylar önce bir soru sormuştum kedim beni unutur mu diye. Ben kedimden ayırlalı 2.5 ay oldu ve bugün yeni geldi. şehirler arası otobüs yolculuğu yaptı, biraz stres yaptı ama şimdi iyi evi tanıyor. Ama çok fazla koşuşturuyor, köşe arıyor, eski odasındaki eşyalara saldırıyor (yada oynuyor bilemedim) sizce alışır mı? birde ailem kedimin kızgınlıkta olduğunu söyledi kedim 11 aylık falan ilk defa olacak nasıl bir şey olacağını bilmiyorum ama ben kızgınlıkta değil bunalımda olduğunu düşünüyorum çünkü bu sıralar çok yoruldu. kızgınlığa karşı nasıl önlemler alabilirim? bu arada önceki evimiz büyüktü ve kedimin özel odası vardı ama şimdiki evimiz küçük ve kedimin kumunu koycak yer yok. koku yapmazsa belki banyoya koyulur ama koyu nasıl engelleyebilirim? birde kedi kumunu balkona koymamı söylediler balkonumuz çok büyük ve yüksek açık her tarafı çatı kat. herkes düşmez atlamaz merak etme diyor ama çok sitresyilim galiba kedi kumu balkonda kalacak ve ben kedimin hallerinden tuvaletini anlayaım kedi kyumunu içeri get,r,p sonra kokmasın diye balkona koyacağım ama çok uğraşa cağım galiba napacağım bilmiyorum kedime tasma yapıp köpek gibi balkona çıkarıp bu şekilde yaptıradabilirim zor durumdayım. banyonun havalandırması yok ve keDi kumu olmamasına rağmen çok kokuyor zaten. acaba banyoya otomatik koku fışkırtan makinelerden mi koysam?


YARDIM EDİN LÜTFEN AKIL VERİN


(yazım hataları için üzgünüm.)

3 CEVAP

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Kedi atlar ,kus gorur kelebek gorur arı gorur,surekli burda okuyoruz kedim 3. Kattan dustu heryeri kirik vs vs.oda kokusu olmaz,kumlara katilan kokular var onlarida veterinerler hic onermiyor.benimde evim kucuk ben yaptigi anda temizliyorum.bu sekilde hem kum uzun sure gidiyor hemde kum kabim buyuk oldugu icin zaten 5 litre kumun hepsini koyuyorum kaba,nekdr cok kum olursa koku okdr az oluyo bence.ancak kokununelbette mamayla baglantisi yuksek biz balikli mamaya gectigimizden beri ciddi kokuyu aliyorum ben eskiden almazdim.kapali tuvaletle biraz engellersiniz ancak balkonu aklinizdan bile gecirmeyin.ve tasmayla kakaya cise cikarmaktan bisure sonra hem bikacaksiniz hemde havalar cok soguk kesin hasta olur yazik olur minnosa.

artemisluna
artemisluna

10480

Kesinlikle balkona koymayın, kedi atlamaz diyenlere de inanmayın. Kaç kişi konu açıyor kedim balkondan düştü, bacağı kırıldı diye. Kokuyu azaltmak için kapalı kedi tuvaleti kullanın, en mantıklısı banyo gibi geliyor ama havalandırması da yokmuş. Evde kuytu bir köşeye koysanız, belki kendi odanıza koyabilirsiniz. Hemen temizlerseniz kokmuyor zaten. Bu arada oda kokusu kesinlikle önermem hem size, hem kedinize zararlı, bir çok kedi alerjik bile olabiliyor oda kokularına.

onurhhn
onurhhn

4050

Çok zor durumda kalırsanız balkon kapısının içerden hemen önüne koyun. Yaptıktan sonra balkona çıkarıp temizlersiniz geri içeri koyarsınız. Dışarı koymanızı tavsiye etmem. Kumunu biraz fazla koyup temizliğini düzenli yaparsanız koku hissetmezsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 407 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR