Gelecek Olan 2. Kediyi İlk Kediye Alıştırma.

Bgisan
Bgisan

1795 Puan

Bu konu daha öncede çok konuşuldu farkındayım az çok da tasarladım kafamda. İlk kedim şuan 4,5 ay civarı dişi. Cumartesi gelecek olan da 5,5 ay civarı dişi. Tecrübeli arkadaşlardan bu alıştırma sürecini kazasız belasız atlatabilmek için yardım ve öneri istiyorum.


Bu arada evde 19 aylık bir oğlum ve 10 yaşında bir kızım var. Bizim ev baya bi şenlenecek yani :)


Şimdiden teşekkürler.

6 CEVAP

iremcelikks
iremcelikks

446

Merhaba aynı durumu geçen ay bizde yaşadık ama cinsiyetleri farklıydı. Sizin işiniz aynı olduğu için sanırım daha zormuş. Ben imternette okuduklarıma göre iki kedinin direk görmesinden önce ayrı odalarda tutulup havlu veya eşyalarla kokularının alışmasını okudum ancak çok geç kalmıştım. Siz siz olun sakın direk yanına salmayın çok zorluk çekiyorlar. Daha önceden olan kedi çok zor kabulleniyor. Bizim1 hafta boyunca sürmüştü kıhlamaları daha sonra biraz biraz düzeldiler. Dediğim gibi bence öncelikle koku alıştırın :) daha sonra alıştıklarında çok güzel oynuyorlar ama asla pes etmeyin

Ecerana
Ecerana

14974

Bn alışma zorluğunun cinsiyete bağlı olduğunu düşünmüyorum kedilerin karakterine bağlı bnce eğer kediniz yabancı misafirleri bile sevmeyen zor bir karakterse işiniz evet zor olur ama değilse normal alıştırma süreci geçirirsiniz. Bn ikinci kedimi aldığım evdeki kedim 8 aylık tı ikinci kediyi de tecrübeli birinden sahiplendim ve o getirdi evimize bir saat kadar oturduk vs bu sürede odanın kapısını kapattık ve ikisini de odaya saldık küçüğü yanımıza aldık güven de hissetsin diye tabi. Sonra ikisininde davranışlarını inceledik kedim kavga taraftarı olmadı tısladı hırladı kokladı ama tırnaklarını çıkarmadan pati attı hani sokak kedilerin de daha çok görürüz sıcak Bi et attığımızda kedi patisi ile Bi kaç kere dokunur ya zararsız mı diye kontrol eder aynı onun gibi yani. Neyse baktık ikisi de zarar vermiyor birbirine Bi kaç saat aynı ortamda kaldılar sonra odaları ayırdık iki gün boyunca küçük bir oda da büyük kedim evde serbest dolaşıyordu bazen 10 dk filan kapıyı açıyorduk sonra tekrar kapatıyordum. Ayrıca sürekli Bi küçüğü sevip büyüğün yanına gidiyorum bir de büyüğü sevip küçüğün yanına bunu sürekli bir tekrarladım Bi kaç gün. 3.ve 4. Gün artık odanın kapısını 3-5 saat arasında açıyordum yine tıslamalar devam ediyor bu arada ve artık küçüğü Bi fate olarak görüp takip etmeye başlamıştı bizim ki sonra 5. Gün küçüğün yatıp üstünde yalandığı kokusunun iyice sindiği örtüyü taşıma kabına koydum ve büyük kediyi taşıma kabına kapattım yaklaşık yarım saat durdu için de aslında daha fazla tut dediler ama tutmadım neyse çıkarttık dan sonra farkettim ki artık birbirlerine zarar vermek istemiyorlar birbirlerini merak ediyorlar ve oyun oynamak istiyorlar ama yaklaşırken yine de korkuları oluyordu bn de 5. Gece ikisini bir oraya aldım bn ve iki kedi 2 gece boyunca aynı odada kapı kapalı bir şekilde yattık gündüzleri bütün evde geziyorlardı artık yine tıslamalar devam ediyordu ama artık aynı kaptan yemek yemeğe başlamışlardı hatta küçük ne zamn büyüğün yemek yediği görse koşup o da aynı kaptan yerdi hala daha aynı o yüzden yan yana iki kpa koydum bnce küçük gelince büyük diğer kap a geçiyor. Neyse tam 8. Gün bunlar birbirine alıştı artık kıhlama yoktu bazen ısırdıklarında oluyır o kadar hala daha tam olarak birbirlerinin yaşam tarzlarına alışması iki üç haftayı buluyor bnce. Ayrıca siz ayrı tutacaksınız da birbirlerinin dışkılarını çişlerini diğerinin kabına koyun öyle de çabuk alışıyor lar

Bgisan
Bgisan

1795

@Ecerana uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim.


Evdeki kedim gelen misafirleri yadırgamaz rahat rahat oyun oynar uyur yer içer. Gelecek olan kedi de çok sakinmiş. Ama belli olmaz ruh halleri değişebilir tabi. Umarım çabuk alışır.

Ecerana
Ecerana

14974

İlk 7-10 gün sizin için baya Bi sıkıntılı geçicek büyük ihtimal ama sonucu çok güzel oluyor söyleyim bn de iki kız annesi olmaktan çok mutluyum. Umarım sizde öyle olursunuz.

Bgisan
Bgisan

1795

Bu arada tuvalet ve mama kapları çifter çifter var. Ayrı kullanacaklar.

Bgisan
Bgisan

1795

Koku alıştırmayı yapıcam evet. 1 hafta ayrı odalarda tutucam. Başka neler yapabilirim acaba

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 481 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR