Kedimin Boğazına Birşey Takılmış Olabilir Mi?

Damlaps
Damlaps

176 Puan

Merhabalar yeni bir kedi sahiplendim(ilk defa) 1 haftadır bizimle aşılarını yaptırdım veterinerden iç-dış parazit ve karma yaptı.Ama eve geldiğinden beri kusma hareketi yapıp öğürüyor ağzını açıp sanki boğazında birşey var gibi.Sürekli yapmıyor arada bir yapıyor.Ben endişelendiğim için annem tüylerini çıkarıcaktır dedi.Tüy çıkarıcaksada hiç çıkartmıyor sadece kusma hareketini yapıyor ne kusuyor ne tüy çıkartıyor yarın veterinere götüreceğim neden böyle yapıyor olabilir bilen varmı ?

15 CEVAP

Zehrasnmz
Zehrasnmz

6579

Eğer dış parazit damlasını yalıyosa öyle oğürme hareketi yapıyo. Ama yinde de sorun vete

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

tüy çıkarmaya çalışıyordur belki. bazen iki üç gün uğraşıyor yavrucuklar. çim verin biraz bide ağzını açıp boğazına doğru bi bakın bişey varmı acaba

Berivanakar
Berivanakar

815

Gimcat Hairball macunlardan kullanabilirsiniz

zuhall
zuhall

10265

Kediniz kac yasinda acaba? Tuylerini kusmaya calisiyor ama kusamiyor olabilir. Eger 3 aylik olduysa malt macun baslayabilirsiniz. Onun disinda belki oksuruyordur genelde kusma ile karisabiliyor. Oksururken de kendilerini kasip kusarmis gibi oluyorlar ama agizlarini cok acmazlar. Yemesi ,icmesinde sıkıntı yoksa bogazina birsey takildigini sanmiyorum. Veterinerinizin 3 asiyi birden yapmasi bence hata olmus, agir gelmis ve bulanti-kusma semptomlari yapmis olabilir. Asidan dondukten sonra baslamasi diger nedenlerden cok bunu dusundurdu bana Siz bu hareketi yaparken video cekin yine de , veterinere gittiginizde elinizde bulunsun.

Keidmin bugazina et parçası kaçtı nasıl cikartmam lazım acil ama lütfen

mey005
mey005

348

@Kayaligamze eğer içinde sindiremeyeceği (kemik,tüy,kılçık) yoksa büyük ihtimalle kendisi halledecektir ilk yuttuğunda böğürmüş olabilir. Zamanla düzelecektir :)

Sorun neymiş öğrenebildiniz mi? Geçti mi?

Damlaps
Damlaps

176

Dış parazit ilacı geçti iyice ama hala yapıyor.Ağzını açıp baktım ama boğazında birşey yok gibi 1 haftadır böyle annemde diyor tüy çıkarıcak diye ama geçmedi.Ameliyat gerekmez inşallah çok korkarım :(

Damlaps
Damlaps

176

Veteriner hekim 1 yaşında olduğunu söyledi.Dediğiniz gibide olabilir video çekmeyi bende düşündüm anlatırsak belki tam anlatamayabiliriz o yüzden video çekeceğim.Teşekkürler yardımlarınız için.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

malt macununa başlayabilirsiniz tüyden olduğunu düşünüyorsanız. benimki kusmaya çalıştığında vermeye başladım hemen kesilmişti.

-Asil-
-Asil-

2083

Tüy çıkarmakla ilgili olabilir bence de malt macun kullanmaya başlamalısınız başka bir sorun yoksa

Mugetsu
Mugetsu

201

@mey005 kedimin boğazına kemik kacmisdi 1-2 gündür hala çıkarmaya çalışıyor baktim boğazında hiçbir şey yok.Ne yapmaliyim.boğazı yaralanmış ola bilirmi?

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

@Mugetsu ACİLEN VETERİNERE GİDİN HATTA KOŞUN BEKLEYEREK ZAMAN BİLE KAYBETMİŞSİNİZ

Catmom777
Catmom777

105394

Tuy cikarici malt yedirin

ACİL VETERİNERE GİDİN. TÖVBE YA BOĞAZINA BİR ŞEY KAÇMIŞ MALT MACUN YEDİRİN NEDİR?????????

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 50194 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR