Kedim Kızgınlıga Mı Girecek?

kedipatisii
kedipatisii

13236 Puan

Merhaba, kedim son zamanlarda anlamsız miyavlamaya başladı. Ama kızgınlıktaki kedi hareketlerini yapmıyor sadece mesela yemek yerken, balkonda durup dururken miyavlıyor. Sürekli değil fakat eskiden bu tarz miyavlamalar yapmıyordu. Yaklaşık 9-10 aylık acaba kızgınlıga mı girecek? Ağlama sesi gibi ses cikartiyor. Fakat sadece ses cikarmasi kizginligin belirtisi mi yoksa devami yakinda gelir mi :D ?

5 CEVAP

pinarsert
pinarsert

1109

Benim kedim de kızgınlığa girmediği halde durup dururken, anlamsız bir anda, beklenmedik zamanlarda miyavlıyordu acı acı. Ama kızgınlık belirtileri yoktu. Gece sabah farketmiyordu. Ki hala öyle. Yalancı gebelik yaşadığını söyledi veteriner. Hormanal dengesizlikleri olurmuş ve kendilerini sürekli doğuma hazırlarlarmış. Yani her an doğuracak gibi miyavlarmış

pinarsert
pinarsert

1109

Evet kızgınlıkta da bağırıyorlar ama bu saatlerce sürüyor, kuyrukları havadan inmiyor sürtünüyor, çok fazla. İkisi çok farklı yani ben de bu farkı kızgınlığa girip-çıktığında anladım. Ve 5 aydır bunu yaşıyorum. Kendini emme davranışı da var bu arada, kardeşini de emziriyor. Hormonları baya terse dönmüş halde :)

kedipatisii
kedipatisii

13236

Bu arada henüz gece miyavlamiyor

pinarsert
pinarsert

1109

Tek çaresi ise kısırlaştırmak dedi. Cansız nesnelere annelik davranışı da sergiliyor. sünger-bez parçalarını gizli yerlere taşıyor bağlanma problemi var.

kedipatisii
kedipatisii

13236

Zaten surekli miyavlamasi yok iki miyavliyor boğuk boğuk susuyor arada tekrar miyavlıyor. Dediginiz gibi olabilir belki cunku kizginliga girse sanirim susmaz ya da hareketleri degisir daha fazla.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 400 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR