Orijen Six Fish Ya Da Regional Red Hakkinda?

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519 Puan

Bu iki mamadan herhangi birini kullanan var mi?suan cat&kitten kullaniyoruz ve limon 5 aylik.icerik balik&tavuk&hindi.ancak komple balikliya gecmek istiyorum.bu iki mamanin ustunde kedinin kilosuna gore beslenme tablosu var ama 5aylik bi kedi icin kullanilabilir mi merak ettim

6 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

merhabalar.


orijenin butun versiyonlari yavru kediler icin uygun, yalnizca yetiskin bir kediden daha fazla yemeleri gerekiyor. ben kuru mama kullandigim zamanlarda hic orijen almadim, yalnizca degerleri orijen'den bir tik daha dusuk yani kisir kediler icin risk olusturma ihtimali daha az olan acana'yi kullandim. ama sunu soyleyebilirim ki ozellikle acana ya da orijen kullanacaksaniz tamamen balikli versiyonlardan uzak durun.


cunku orijen six fish ve acana pasifica' nin icerdigi uskumru(mackerel), redfish (turkcesi yok sanirim) gibi baliklar cesidine (mesela king mackerel) ve yetistirildigi ya da yakalandigi bolgelere gore ozellikle civa acisindan risk teskil edebiliyorlar. bu mamalar uzun vadede vucutta agir metallerin birikmesine neden olabilirler (bunu burada soyleye soyleye dilimde tuy bitti :D) , zaten her kedinin bunyesi de bu mamalari kaldiramiyor.


ama orijen tundra daha az miktarda ve salvenius, sardalya, alabalik gibi, kismen daha risksiz baliklar icerdigi icin daha iyi bir secenek olacaktir. regional red de six fish'ten iyidir ama ben et miktari %5 oraninda daha dusuk (rr->%90, t->%85) olmasina ragmen tundra'ciyim sanirim :)


ayrica, eger butceniz orijene uygunsa cig beslenmeye de uygundur diye dusunuyorum ve size cig beslenmeyi tavsiye ediyorum. orijenden vs. uzun uzadiya bahsedip tomar tomar para yatiriyoruz ama inanin o etler o kadar cok isil islemden geciyorlar ki mamanin hicbir besin degeri kalmiyor, dolayisiyla harcadiginiz paraya degmiyor. siz 5 aylik bir bebege sahipsiniz ve onun cok saglikli bir gelisim surecine ihtiyaci var ve siz de bunun farkindasiniz ki en iyi oldugu soylenen (ama aslinda olmayan) mamalari almak istiyorsunuz, ama inanin onun gelisimi icin cok cok daha iyi secenekleriniz var.


cig beslenmede mamayi kendiniz hazirlamak zorunda da degilsiniz. soru ve cevaplarinizdan takip ettigim kadariyla arabistan'da yasiyorsunuz ama turkiye'ye sik gelip gidiyorsunuz, yaniliyor muyum? eger oyleyse ve turkiye'de bulundugunuz sure icerisinde cocugunuz icin mama alma firsati bulabilecekseniz size raw for us'i tavsiye ederim. geleneksel cig beslenme paketlerine ulasmaniz pek kolay olmasa da freeze-dried mamalarindan alsaniz inanin ki orijen'den cok daha dogru bir karar olur sizin icin,


sevgiler :)

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Uzun uzun yazdiginiz ve detay verdiginiz icin tesekkur ederim ancak biz orda royal caninve purinadan baska kuru mama bulamiyoruz ve bu mama iceriklerini baya sabahlara kadar arastirip orijende karar kildim.aslinda riske attim cunki orijen tavuk-tavuk cigeri-hindi-hindi cigeri-balik 3 lusune sahip et olarak.ancak benim Arabistan kraliyet ailesinden gelen kiz cocugum tek basina tavuk tek basina et iceren mamalar yemedigi icin boyle karisik bir icerik tercih ettim,yas mamada balikliyi yemesi ancak tavuklu hindili etli icerikleri agzina koymamasindan yola cikarak bu mamayi aldim acikcasi.bide annesinin yapisina benzedigi icin ince uzun bi kedi ztn cok yedirmiyorum ama bence tipine ve boyuna gore zayif.cig besleme konusunu hic incelemedim incelerim ancak o tip urunleri Arabistana sokarken sorun yasayabilirim.ayrica cig beslenme surekli yapilmasi gereken bisey mi yoksa kuru mamayla birlikte mi bilgim olmadigi icin eger tek tip beslenme sekliyse acikcasi pek bana uymayabilir.evde yas mama bile yapamiyorum cunki ciger vs ye guvenemiyorum,baliklar turlu cesitli ne oldugunu bilemiyoruz biz bile yemiyoruz.tavukta yemedigi icin kendim hazirlasam da yemicek.yani anlicaniz karanlik dipsiz bir kuyu :)

srplzngl
srplzngl

113865

tabii ki tercih sizin ve kizinizin :) ama regional red mi six fish mi diye sorarsaniz regional red derim. tekrar soyluyorum uzun vadede balikli mama kullanmak dogru bir sey degil cunku kedilerin dogasi bu. balik onlar icin yeterli degil, beyaz ya da kirmizi etlerle (ya da yas mamayla) desteklenmesi gerekiyor. sizin kediniz de onlari yemiyorsa risk almayip regional red gibi daha dengeli diyebilecegimiz bir mama secmeniz daha mantikli geliyor bana.


cig et kuru mamaya ek olarak da verilebiliyor ama pek tavsiye edilen bir sey oldugunu soyleyemeyecegim. en secici kediler bile vakit alsa da eninde sonunda cig beslenmeye gecebiliyor ama anladigim kadariyla bulabildiginiz etlere guvenmiyorsunuz. bu yuzden tabii ki risk almamayi tercih ederdim ben de. cig beslenme icin gercekten guvendiginiz bir kasabiniz olmali. parazitler et donunca olur ama bakteriler ve virusler icin bu gecerli degil tabii ki.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Yas mama veriyorum balikli onunla idare edecek:) yapacak bisey yok.kendimize bile sadece kiyma aliyoruz onlarda ztn donmus halde brezilya ve avusturalyadan geliyo.tabi donmusmu geliyo coktan cozuluyomu o bile muamma .oyuzden onumuzdeki ay Turkiyeye gelince cigerini yer oturur asagiya :) orijen cat&kittendan devam edicez baska care kalmadi full balikli bukdr zararliysa

onurtemiz
onurtemiz

116286

Orijen e masraf yapmanız biraz boşa olabilir. Bazı kediler cidden kaldıramıyor. Şu an da Kitten verdiğiniz için sorun olmaz ama diğer çeşitlerinde çok fazla protein olacağı için bir takım sorunlar yaşayabilirsiniz. Karaciğer eğer çok fazla vitamin, protein vb şeylere doyarsa vücutta bir takım bozukluklar meydana gelebiliyor.
Balıklı mamaya şimdi geçmeyin derim kokuları çok çok ağır. Mayıs sonlarında balıklı mamaya geçip birkaç ay kullanınız. Kediler en çok tavuk etini severler Ve Eylül den sonra kuzulu, tavuklu ve ya başka etli mamalara geçebilirsiniz. Ama asıl önemli olan ;
Bence direk ND alın bir ömür ND verin ve arkanıza bakmanıza gerek olmasın.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Sadece tavuklu veya sadece etli kurumama yemiyo.bu yas mama icinde boyle onur bey.zaten burdan yola cikarak orijen tavuk hindi balik karisik oldugu icin bunu kullaniyorum.cunki tavuklu ve etli yas mamalar elimde patladi ve bende balikli yas mama alip blenderda cekip karistiriyorum ozmn yiyo.nd ye baktim ama o da tek tip ya tavuk ya et ya balik.yani biz boyle devam edicez yapcak bisey yok.ben tavuk&hindi yrin oburgun alerji yapmasin diye sadece balikliya mi gecsem diye dusundum ama herkes hayir dedigine gore denenmis ve olmamis.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 648 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR